Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Analfabéta anyu megint nemokos!?

Analfabéta anyu megint nemokos!?

Figyelt kérdés
Na, a múlt héten már írtam, hogy vettem egy használt gépet szervízből a gyerekeknek karácsonyra. Szóval, most aludt el mind, így nekiálltam összerakni a gépet, hogy ne karácsony este kelljen még a telepítgetéssel bajlódni. Hát még szerencse. Teljesen üres. Beadja azt a kék képernyőt, ahol a gépre vonatkozó információk vannak. Kaptam hozzá egy cd-t is, az a neve, hogy számítógépes konfigurációk, betettem az olvasóba, és azt hittem, majd csinál is valamit, de semmi. Ráadásul ugye minden angolul van. Nagyon kérek valaki jóérzésű hozzáértőt, segítsen, mert ezzel ha törik, ha szakad, reggel 4-ig meg kell lennem, de jelen helyzetben karácsonyig nem leszek kész, mert teljesen nem értek hozzá...
2012. dec. 18. 23:47
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Most odateszek egy kávét, remélem,addig valaki jelentkezik, hogy segítsen, mert teljesen nekikeseredtem :(
2012. dec. 18. 23:48
 2/18 anonim ***** válasza:

Operációs rendszer van hozzá?

Ha van mondjuk Windows XP: [link]

Ha nincs, akkor előbb be kéne szerezni egyet, erre lehet akár megoldás egy ingyenes linux verzió is.

Például:

[link]

Telepítés: [link]

(Csak ugye ezt előbb le kéne tölteni és kiírni egy CD-re.)

2012. dec. 18. 23:56
 3/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ez van a cd-n, amit adtak hozzá... Csak az a baj, hogy benne van az olvasóban, és én azt hittem, bekapcsolom a gépet és majd magától elindul, de nem. Kiír két választást F2 setup, és F12 boot menü. Egyikkel sem tudok mit kezdeni.
2012. dec. 19. 00:09
 4/18 anonim ***** válasza:
f12 és válaszd ki, hogy CD (vagy DVD)
2012. dec. 19. 00:13
 5/18 A kérdező kommentje:
Na, erre ezt írta: Selected boot device not available - strike F1 to retry boot, F2 for setup utility
2012. dec. 19. 00:17
 6/18 anonim ***** válasza:

IDÉZET

"Reboot and select proper boot device insert boot media selected boot device and press a key

A BIOS-ban olyan eszköz van beállítva elsõdleges boot-forrásnak, amely nem bootolható. Ellenõrizzük a BIOS-ban, ha elvileg jó a beállítás, akkor az adathordozóval nem stimmel valami, akár merevlemez-halál is lehet".

[link]

2012. dec. 19. 00:25
 7/18 anonim ***** válasza:

Valószínűleg ennek a használt gépnek a merevlemeze rossz, másikat kell bele venni. Ha adtak hozzá garanciát javítsák, ha nem, 3 napon belül kötelesek kicserélni.

Amit kaptál hozzá, az a CD az alaplapi drivereket tartalmazza, annak akkor is működnie kellene, ha nincs rajta operációs rendszer.

Konfigot tudsz írni?

2012. dec. 19. 00:29
 8/18 anonim ***** válasza:

Egy számítógépnek fekete alapon fehér betűs szöveggel kell indulnia. A kék alapon fehér: KÉKHALÁL.

A súlyos rendszerhiba a merevlemez hibája miatt lehet.

[link]

2012. dec. 19. 00:31
 9/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ez valami káromkodás, ugye :)
2012. dec. 19. 00:32
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem, tuti nem kékhalál, hanem időközben rájöttem, hogy a BIOSban vagyok. Most megpróbálok utánanézni, hogy ott mi van beállítva...
2012. dec. 19. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!