Egy Ubuntu és egy XP van a gépemen és furcsán viselkednek. Lehet hogy elromlott a grub?
Hát igen te aztán igazi lángelme vagy. Szövegértelmezések miatt hányszor buktál?
Egy szóval nem említettem hogy az Ubuntu FAT-ot használ. Elég ködösek az emlékeid.
"Jelen esetben Ubuntu-t és Windowst" mondod te, én csak azt mondtam hogy 2 rendszert, egy szóval nem mondtam hogy annak ubuntunak kell lennie.
"Szerintem itt topic locked." Hát neked biztosan.
"gyenge processzor leginkább." Szóóóóval ha a proci eddig(évek óta) elbírta bármiféle gond nélkül a 2 rendszert akkor most biztos az lesz a probléma hogy túl gyenge! Zseniális professzor úr! Great Scott!
"Egyáltalán nem vagyok az a "rajolós" gyerek, azt meghagytam a szomszédomnak. Nekem felsőbbrendűség-érzetem sincsen, viszont nagyon úgy jön ez le, hogy te viszont lenézel engem, a fene tudja miért."
Akkor ellenőrizgesd le hogy mit irogattál, hogy mennyire nagyra voltál a fényes kis helyezéseddel meg a 30 oldalnyi válaszoddal.
" Tudod, nem egy ember köszönte már meg a segítségemet. ;)" És ezzel most különlegesnek érzed magad? Emberi lét alapja hogy segítünk egymásnak.
"Tényleg? Mi? Hogy nem vagyok gyógypedagógus?"
Leginkább megerősítetted azt az érzést(aminek a 2. hozzászólásod elég szilárd alapokat adott) hogy csak egy okoskodó idióta vagy.
"Láss is a szemecskéddel, ne csak nézz. Az ";D" volt." SWEET SEMEN OF BABY JESUS WHAT A COMEBACK!!!
"Ja és úgy a legvégére."
Van egy érzésem hogy ez még nem az.
"Én legalább vállalom a nevem."
Attól hogy ott virít az hogy dr. Bosko attól még nekem ugyanúgy egy névtelen emberke leszel. Én is kirakhatnám hogy mindenhol Marsal néven vagyok fent vagy hogy Tamásnak hívnak de minek? Nem azért nem rakom ki mert szégyenlem a nevem.
"Ha még mindig van mondanivalód, azt kérlek küld el PM-be, ne offoljunk itt a kérdés alatt.""
Itt kényelmesebb. Én kérdésem, annyira nem zavar hogy itt offolunk.
Szeretem, ha értetlenkedik a nép. Tehát szinte biztos, hogy a BCD-dben van a gebasz. Valószínűleg eleve speckón pattintottad fel a linuxodat a winfos mellé ezért az ubuntu frissítés alapadatait csiszolni kell az aktuális konfighoz. Az xp és ubi társítása néha nekem is rosszul sült el de van megoldás. Az egyik az az, hogy újrahúzod a Grubot / Lilot vagy amelyik bootmanager tetszik neked, aztán bekonfigolod. A másik pedig amit én használok a win7 miatt a Hiren's Boot cd/dvd. Mindegy, hogy CD vagy DVD editiont használsz mivel mindkettőben benne vannak a BCDeditorok amikkel nagyon csinosan össze lehet pattintani. Ám csak pár kérdés.
1: mielőtt elkezdted volna a frissítést ubit, ment valamilyen rendszerszintű process?
2: Az xp-det rendszeresen használtad vagy csak dísznek volt fennt és frissítés előtt nemláttad kb 2 hete? ( mert ha igen lehet hogy a winfos hibája nem a linus update-ből ered)
3: A Linuxnak van rendes swap particiója? - Ha nem volt akkor az lehet a gebasz, hogy a frissítések visszaírása közben mondjuk pont a grubnál a memóriából már kiürült infókra hivatkozott és így a grub frissítése nem ment végbe.
Mindenek után ha Ubuntuzol akkor inkább ajánlom az ubuntu.hu weboldalt mert az ottani közösség készséggel segít neked. Ott is vannak dualboot harcosok és rengeteg problémára gyorsan adnak választ :) Üdv és sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!