Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy Ubuntu és egy XP van a...

Egy Ubuntu és egy XP van a gépemen és furcsán viselkednek. Lehet hogy elromlott a grub?

Figyelt kérdés
Egyszer amikor a linuxot frissítettem akkor mire visszatértem becrashelt és újra kellett indítanom, nem jött be semmi, 5 órás szenvedés után sikerült megoldanom de közben olyan dolgok is történtek hogy feljött a grub console-a ami nem ismerte fel a parancsokat. A linuxban csak a betöltés furcsa hogy megváltozott a betütípus, hogy ilyen régi lucida console szerű és a töltő csík is nagyon fura. Az XP meg a bejelentkezéssel szivat. Néha ha bejelentkezek akkor csak elkezdi de sose fejezi be, leviszi középre a fiók ikonját de az "Az ön beállításainak...." szöveg nem jön fel és megfagy az egész.
2012. nov. 16. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hadd tippeljek... egy partíción vannak.
2012. nov. 16. 20:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Hadd tippeljek... Nem nagyon értesz a gépekhez...
2012. nov. 16. 20:20
 3/12 anonim ***** válasza:

Akkor most nézz egy "Kategória toplistá"-t és keress rám Google-n. (Persze írd ám a nevem után, hogy "site:gyakorikerdesek.hu")

De, hogy ne csak az jöjjön le megint, hogy bunkó, arrogáns, öntelt és nagyképű ember vagyok, megtennéd, hogy leírod a géped adatait?

2012. nov. 16. 20:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát egy ilyen kérdés után más válasz nem jutott eszembe. Amennyire én tudom 1 partícióra csak egy rendszer kerülhet. Még hogy ha lehetne is, elég érdekesen nézni ki egy linux és egy windows egy partíción főleg úgy hogy a windows NTFS és/vagy FAT fájlrendszerekkel dolgozik, a linux meg a saját kis fejlett virtuális fájlrendszerével... A gépem adatainak semmi dolga azzal hogy most így viselkednek ugyanis nem frissen vannak felrakva és nem is először vannak így fent a rendszerek.
2012. nov. 16. 20:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja és azt is elárulom hogy a toplistának itt kb semmi értéke, nagyjából azt jelzi mennyire vagy aktív.
2012. nov. 16. 20:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Akkor még mindig ott marad a rám keresés. Jelen pillanatban 30 oldalnyi megválaszolt kérdésem van.

Jól tudod, csak ez nem mindenkinek ennyire egyértelmű. A géped adatai azért lehet, hogy nem lenne rossz, ha meg lenen adva, még mindig.

2012. nov. 16. 20:37
 7/12 A kérdező kommentje:

Azzal a 30 oldallal kitörölheted nyugodtan. Menőzz nyugodtan de engem nem nyűgözöl le vele. Én is voltam már 1. a kategória listában amikor korlátozva volt a netem és ide járkáltam.

Sherlock, minek felesleges adat ha tudod a lényeges adatokat? "Jó lenne" Mire?

2012. nov. 16. 20:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Foglalkozzon veled a csattogós nyári villám. ;D
2012. nov. 16. 20:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Ezek a hozzászólások... Meg se merem tippelni hány éves lehetsz.

A hozzáértésed már abból látszik hogy:

a) Nem kötöttél bele abba hogy azt írtam nem lehetséges egy partícióra két rendszert tenni, miközbe lehet csak hülyeség.

b) Felesleges adatokat kértél. Ez kb olyan hogy kapsz egy feladatot munkahelyeden, ezt vidd oda, ennyi, de te azért megkérdezed milyen az idő Tokyo-ban.

c) A "rajolás". Most komolyan, ki nem szarja le mennyi választ írtál? Az hogy így próbálod bizonyítani hogy mennyivel fölöttem vagy az igen csak szánalmas. Amúgy szerinted abból a 30 oldalnyi válaszból hány ér valamit? Minőség>mennyiség öregem...

"De, hogy ne csak az jöjjön le megint, hogy bunkó, arrogáns, öntelt és nagyképű ember vagyok" Hidd el, ennél sokkal több jött le, ez még csak a jéghegy csúcsa....

Micsoda menő lezárás így a végére, még talán el is értél volna vele valamilyen hatást ha a végéről elhagyod azt a ":D" jelecskét.

2012. nov. 16. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Bocs, ezt tényleg nem bírom megállni, hogy ne válaszoljak.

"a) Nem kötöttél bele abba hogy azt írtam nem lehetséges egy partícióra két rendszert tenni, miközbe lehet csak hülyeség."

Jelen esetben Ubuntu-t és Windowst egymásra rakni kvázi lehetetlen. Csak, hogy tisztázzuk, a linux ext4 fájlrendszeren dolgozik (nem FAT-on, ahogy azt emlékeim szerint te írtad) a Windows meg NTFS. Szerintem itt topic locked.

"b) Felesleges adatokat kértél. Ez kb olyan hogy kapsz egy feladatot munkahelyeden, ezt vidd oda, ennyi, de te azért megkérdezed milyen az idő Tokyo-ban."

Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy ez egy i7-3770K+8GB gépen történik, amiben tegnapi HDD van, vagy egy olyan gépbe, amit most bányásztak elő a föld alól. (Értem ezt konkrétan: IDE HDD, gyenge processzor leginkább.)

"c) A "rajolás". Most komolyan, ki nem szarja le mennyi választ írtál? Az hogy így próbálod bizonyítani hogy mennyivel fölöttem vagy az igen csak szánalmas. Amúgy szerinted abból a 30 oldalnyi válaszból hány ér valamit? Minőség>mennyiség öregem..."

Egyáltalán nem vagyok az a "rajolós" gyerek, azt meghagytam a szomszédomnak. Nekem felsőbbrendűség-érzetem sincsen, viszont nagyon úgy jön ez le, hogy te viszont lenézel engem, a fene tudja miért. Tudod, nem egy ember köszönte már meg a segítségemet. ;)

""De, hogy ne csak az jöjjön le megint, hogy bunkó, arrogáns, öntelt és nagyképű ember vagyok" Hidd el, ennél sokkal több jött le, ez még csak a jéghegy csúcsa...."

Tényleg? Mi? Hogy nem vagyok gyógypedagógus?

"Micsoda menő lezárás így a végére, még talán el is értél volna vele valamilyen hatást ha a végéről elhagyod azt a ":D" jelecskét."

Láss is a szemecskéddel, ne csak nézz. Az ";D" volt.

Ja és úgy a legvégére. Én legalább vállalom a nevem. Ha még mindig van mondanivalód, azt kérlek küld el PM-be, ne offoljunk itt a kérdés alatt.

2012. nov. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!