Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért használjak Linuxot?

Miért használjak Linuxot?

Figyelt kérdés
Egyre több embertől hallom, hogy Linux így Linux úgy, még vevő is lennék rá, de egyszerűen komolyabb programok nincsenek rá, legfontosabb programjaim: Photoshop, AutoCAD egyszerűen nincsenek Linux alá.
2012. nov. 12. 20:49
1 2 3
 21/30 tabaki ***** válasza:
50%

"... mármint a powershell, meg a bat."

Nehogy azt hidd, hogy ezekhez én értek, batot a DOSos daliás időkben láttam utoljára. Csak arra szerettem volna fölhívni a figyelmet, hogy vagy mindkét rendszer köznapi használatát, vagy mindkettőnek a konzolos bűvölését érdemes összehasonlítani csak, mert keverve pontosan olyan okos véleményekre vezet, mint az első hozzászólóké: Hja, kérem, lehet, hogy a linux ezt megoldja a egyetlen bonyodalmas parancssor begépelésével, én viszont Windowsban öt kattintással elintézem a kitömörítő programmal, anélkül, hogy a fejemben lenne a Rendszergazdák Kiskátéja -- hát nem ezerszer könnyebb dolgom van? Lehet, hogy zseniális a linux, de pont most mutattad be, hogy közönséges halandó számára kezelhetetlen. Mi az, hogy nem bonyolult?

A linuxot fikázókkal szemben tehát minél fortélyosabban kanyarog egy parancssor, annál inkább kontraproduktív. Azt volna jó inkább tudatosítani bennük, hogy linuxban is ugyanúgy összekattintgathatnak bármit, ahogyan megszokták, a konzol csak hab a tortán, ha nem akarják, ne használják.

2012. nov. 14. 17:31
 22/30 Csibu83 ***** válasza:
12%

A Konsole-t én két dologra használom:

Több ezer kamerakép, roppant rövid idő alatt és remek minőségű videóvá alakítása mencoder-el.

Zeneletöltés egy X oldalról...

.RAR vagy .ZIP fájlokra nem kell Terminál és parancssor, ott a FileRoller. Hasonló mint a WinRar/Zip csak más a neve. Kattintgatni se kell, max kettőt, hogy mit és hova akarsz kicsomagolni. ;)

De szerintem hiába is a sok válasz, engem évekig nem tudtak meggyőzni, tegyek fel Linuxot. Épp ezen félelmek miatt, mert parancssor, meg fejlesztői hozzáértés, stb...

Most meg már úgy vagyok vele, hogy a M$-tól ódzkodom.

Ki kell próbálni, de nem egy-két óráig, el kell olvasni pár dolgot, fórumokat esetleg, ha nem vagyunk biztosak valamiben. Nekem 2 hétig tartott megszokni, rájönni, s még mindig azon van a hangsúly, hogy egy egyszerű, mezei felhasználó vagyok.

2012. nov. 14. 23:32
 23/30 tabaki ***** válasza:
38%

Ugyan, mit jelentenek azok a helyes ki nulla százalékok az előző (szerintem jó szándékú és többé-kevésbé értelmes) megnyilvánulásaink után? Valaki kifogyott az érvekből?

Ki lehetett? Ej, no, mégis ki a csuda?

2012. nov. 15. 19:26
 24/30 Csibu83 ***** válasza:
43%
Hétfőn, melóban beszélgettünk egyik kollégával, hogy ő bizony legyalulja a windowst és kipróbál valami Linuxot. Nem tudta eldönteni, melyiket meg ugye a rögeszme, hogy Nasa szintű tudás kell hozzá. Küldtem neki pár linket, milyen rendszerek vannak, kedden eljött, kipróbálta nálam a Suse-t, másnap felrakta /megjegyzem, M$-t nem tudott telepíteni/, majd örömmel újságolta, hogy bár furcsa és még azt se tudja nagyon, mi-micsoda, de rohadtul bejön neki és egyáltalán nem bonyolult....
2012. nov. 16. 11:44
 25/30 anonim ***** válasza:
AutoCAD tényleg nincs Linuxra, és helyette sincs semmi, ami teljesen pótolni tudná. Úgyhogy kipróbálhatod, de nem válhat a fő rendszereddé.
2012. nov. 17. 19:13
 26/30 tabaki ***** válasza:
39%

Miért kéne, hogy *teljesen* pótolja? Elég, ha csak az őt érdeklő területre talál programokat.

Egyébként, Kérdező -- ez már tényleg csak komiszság -- annyira biztos vagy abban, hogy a te tudásodhoz tényleg csak a világelső megaprogramok méltók? Hogy a "komolytalan" linux-szoftverek némelyike nem haladja meg százszorosan az igényeidet? Két csent szoftverre alapozva egy kicsit muris ez a kevélység...

2012. nov. 17. 21:25
 27/30 spectrum ***** válasza:

"Úgyhogy kipróbálhatod, de nem válhat a fő rendszereddé." 8, azaz nyolc éve a fő rendszerem a Linux! Nincs is más rendszer a saját gépemen, viszont mivel 14 éve szervizeléssel foglalkozom, s anno még DOS és Win 3.1 is megfordult a kezem között, így van "némi" tapasztalatom az M$ óperenciás rendszereit illetően. De a saját gépemre soha, ismétlem, soha (!) nem tennék M$ rendszert.

Pedig nem csak netezésre használom a Linuxot, hanem videódigitalizálási és videóvágási munkákra is. Amellett aktívan nyomom a GIMP-et, tapasztaltan kezelem a hangszerkesztő programokat, és boldog vagyok ezzel a jogtiszta rendszerrel.

Le kell szögezni, a Linux nem Windows! Hanem annál sokkal jobb! De egyszerűen ki kell próbálni egy openSuSE-et vagy egy Ubuntu-t! Halkan jegyzem meg, akikkel találkoztam, s áttértek Windows-ról Linuxra, egyikük sem akart visszamenni M$ rendszerre... Azért ez jelenthet valamit, nem gondoljátok?

2012. nov. 17. 22:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Nagyon serényen ténykednek itt az MS emberei, úgylátom:D Úristen, lepontoztak, most mi lesz!
2012. nov. 18. 09:53
 29/30 anonim ***** válasza:

''Nagyon serényen ténykednek itt az MS emberei, úgylátom''

Inkább a linux emberei...

2012. nov. 18. 10:05
 30/30 anonim ***** válasza:
Linux emberei..ezen jót derültem. A linux nem egy cég :DD
2012. nov. 18. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!