Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért használjak linuxot?

Miért használjak linuxot?

Figyelt kérdés
Ismerőseim ajánlották, hogy ne csak windowst használjak, ha komolyan gondolom az informatikusi továbbtanulásomat. (Szte prog.tervező). Szoktam ubuntut használni, de csak hétköznapi dolgokra. Miért jó ez nekem a továbbtanuláshoz? Milyen konkrét dolgokat gyakoroljak?
2011. jan. 4. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Azért, mert alapvető az, hogy egy informatikus több rendszerhez értsen. Nem is értem, hogy nem érdekelt még eddig :) Különben van olyan géptermi, amit direkt linux alatt kell megcsinálni (meg persze van, amit windows alatt).

Konkrét dolgokat? Tegyél fel egy LFS-t, ha ezzel megvagy kétszer, akkor mindent tudsz :)

2011. jan. 4. 21:32
 2/2 Boda Gergő válasza:

A Linux szinte minden olyan műveletre alkalmas mint a Windows. Számos játék létezik rá, számos irodai program csomag, média lejátszó és web böngésző. Sokkalta jobban személyre szabható, mint a Win és stabilabb is .

Én már 5 éve használok Linuxot ebből is Kubuntut és Fedorat. Próbáld ki nyugodtan, ha kezdő vagy akkor valamelyik Ubuntu variánst ajánlom aztán később kipróbálhatod a többi disztrót is. ha segítségre lenne szükséged keress fel nyugodtan. mail címem: lil_gery@lajt.hu

2011. jan. 8. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!