Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért használjak Linuxot?

Miért használjak Linuxot?

Figyelt kérdés
Egyre több embertől hallom, hogy Linux így Linux úgy, még vevő is lennék rá, de egyszerűen komolyabb programok nincsenek rá, legfontosabb programjaim: Photoshop, AutoCAD egyszerűen nincsenek Linux alá.
2012. nov. 12. 20:49
1 2 3
 11/30 tabaki ***** válasza:
48%

Egyébként, ha már ilyen jól eldiskurálunk: Mi az a minden, ami másképp van? Szöveget akarsz szerkeszteni, duplakattal elindítod a szövegszerkesztőt, a végén elmented a kívánt mappádba, mondjuk MS-Word .doc formátumban. Rendbehoznál egy fotót, elindítod a képszerkesztőt, mentesz pl. egy Photoshop formátumú képet. Lemezt írnál, behívod a lemezíró programot, megírod ahogy szoktad, a fájlablakban rákattintasz a képre, bejön a képnézegető, de ha filmfájlra, akkor a lejátszó. Ha neteznél, kattintasz a böngésző gyorsgombjára, és már ott is vagy.

Most pedig te meséld el, hogy hogyan működik mindez Windows alatt...

2012. nov. 13. 12:23
 12/30 anonim ***** válasza:
61%

Előbbiekben amikor azt írtam, hogy komoly tudást igényel azoknak a funkcióknak a használata, ami miatt jobb a windowsnál, akor én olyan bonyolultságú feladatokra gondoltam, mint pl adott egy sorozat, van egy mappája, azon belül minden évadnak van egy mappája, azon belül minden résznek van egy mappája, azon belül darabolt formában a sorozat részei és ezt kellene egy mappába kibontani. Aki jól ismeri, kiemelem, aki jól ismeri a rendszert, annak ez nem gond, de nem egy fél pillanat alatt elsajátítható tudás:

find /media/GAMES/Filmek/Csillagközi\ romboló/Battlestar.Galactica.S01-S04.DVDRip.HUN.ENG.XviD-MultiGrp/S01/ -name "*.rar" -exec rar x \{\} /home/$USER/filmecske/ \;

Például szintén sokkal gyorsabban lehet használható leírást készíteni torrentekhez, kiemelem, hogy szintén annak, aki jól ismeri:

cd /home/$USER/zenemappa && cksfv * > ellenorzo.sfv && ls | grep mp3 > tracklist

Ugyancsak iso fájlok készítése és betöltése is könnyű, ha tudod, hogy hogyan kell, de kevés ember van, aki ennyit megjegyez fejből és pl így csinál iso fájlt:

cat /dev/sr0 > valami.iso

és olyan is, aki így csatolja fel:

sudo mount -o loop ~/valami.iso ~/dvd/

és persze olyan is, aki így készít telepítő usb-t:

sudo dd if=/home/$USER/linux.iso of=/dev/sdc

Összefoglalva a láttottakat, a linux alapból tud rengeteg sok dolgot, szinte temérdeknyit, olyan funkciókat is könnyedén betölt, melyeket egy windows soha és olyan bő lehetőségek rejtőznek benne, melyeknek még a profik is csak töredékét használják, de tudni kell hozzá. Nagyon kell tudni...

2012. nov. 13. 13:15
 13/30 anonim ***** válasza:
12%
én most ismerkedem a Linuxall és bele szeretem abba hogy nem kell illegális oldalkra járnom szoftverért és én most Linuxmintet használok de lehet hogy inkább a zorin lesz [link]
2012. nov. 13. 14:19
 14/30 anonim ***** válasza:

'' Hamarosan érkezik a cimbora,

aki engem bevezetett a Linux

világába. Ő ki fogja nektek

vesézni a dolgot.'' Most ez komoly? :D Hány accountod van itt a gyakorin kedves linux reklámozó? :)

2012. nov. 13. 17:20
 15/30 tabaki ***** válasza:
24%

"...akor én olyan bonyolultságú feladatokra gondoltam, mint..."

A Windowst is lehetne konzolból irányítani (azt kitanulni se kismiska), talán azt is érdemes lenne bemutatni, hogy ne az egeres rábökés álljon szemben az érthetetlen vudu-bűvszavakkal. Az alaprendszer illetve a kezelése lehet ilyenebb vagy olyanabb, de nem erről van szó. Ha valaki nem a linuxot vagy a Windowst akarja buzerálni, hanem egyszerűen csak felhasználóként programokat akar futtatni, semmivel sincs nehezebb dolga, mint a másik rendszeren -- attól teljesen függetlenül, hogy egy vérprofi mit csihol ki az adott rendszer trükkös lehetőségeiből.

2012. nov. 13. 18:42
 16/30 Csibu83 ***** válasza:

"Hamarosan érkezik a cimbora,

aki engem bevezetett a Linux

világába. Ő ki fogja nektek

vesézni a dolgot.

Most ez komoly? :D Hány accountod van itt a gyakorin kedves linux reklámozó? :)"

Reklámozó? Linuxnak nem kell reklám. Amúgy GYK-n ez az egy, nem szokásom és teljesen felesleges több Nick-et használni.

S mivel csak új felhasználója vagyok a rendszernek, igenis teszek egy voksot a pingvin mellé. Plusz, feltettek egy kérdést, amire lehet válaszolni, egyértelmű, megmutatom egy, a témához értő ismerősnek.

Ennyi.

2012. nov. 14. 01:21
 17/30 anonim ***** válasza:
38%

És átmentél a haverodhoz, hogy gyere már írd meg ezeknek hogy milyen 'jó' és egyszerű a linux, a win meg milyen sz@r. Meg hogy a win7 nem ismeri fel a drivereket, winyót stb... És akinek windows van annak elromlik a gépe.

Szerinted ki veszi be ezeket? :D De jó hogy pont a legjobb, és legnépszerűbb oprendrendszert hordod le, csak azért hogy tőltsék le a linuxot -.-' És ki mondta hogy a windows vírusos, hogy még azt is érvnek hozod fel a linuxnak, hogy 'nem vírusos' :D A windows 7 rendszer 1000x jobb a linuxtól. A windows fényévekkel jobb tőle. A mégnagyobb hulyeségeidet meg mégjobban nem hiszik el.

'Egy hónapon

belül két ismerősömnek is

feltettem a SuSE-t. Az egyikük

azóta is nem győz hálálkodni és

szabályosan beleszeretett a

számítógépébe! A GIMP lett a

kedvenc grafikai programja és

olyanokat csinál vele, hogy én is

csak lesek, milyen kreatívvá vált

a srác Linux alatt!'

'A másik ismerősömnek havonta

(!) kellett XP-t telepíteni, mert

valami mindig tönkrevágta a

rendszerét. Mióta Linux van

rajta, atomstabil! Szintén hálás

érte és örül, hogy végre van egy

stabil gépe! Hogy mennyi idő

alatt szokta meg? Mondjam azt,

hogy félóra? Hiszen ugyanaz a

grafikus felület köszön vissza,

mint win alatt! Beállítani?

Egyszer kell beállítani a

rendszert, utána stabilan megy'

' Mindenesetre használjatok csak

nyugodtan wint, a szervizesek

nagyon fognak örülni a

potenciális kuncsaftoknak!'

Na tudod ki hiszi el ezeket -.-'

2012. nov. 14. 09:57
 18/30 anonim ***** válasza:
Tabaki, az még érdekel is valahol, mármint a powershell, meg a bat. Ha megcsinálnának egy rendes szoftverközpontot, meg ilyeneket, én becsülettel adok mégegy esélyt a winnek.
2012. nov. 14. 10:38
 19/30 Csibu83 ***** válasza:
12%

"És átmentél a haverodhoz, hogy gyere már írd meg ezeknek hogy milyen 'jó' és egyszerű a linux, a win meg milyen sz@r. "

Te rikta maradi vagy és üldözési mániád van. Te is abba a csoportba tartozol, akiknek inkább a homokban kéne dugnia a fejét...

Nem tudom hallottál-e már e-mail-ről, meg ugye létezik a Facebook. S valóban nem tartana sokáig átmennem hozzá, mert 3km, mindössze 8 perc.

De, ahogy olvaslak, neked azt is el kell magyarázni miért jobb egy kemence, mint egy mikrosütő.

De nem fogom, s itt befejeztem veled.

2012. nov. 14. 11:21
 20/30 tabaki ***** válasza:
12%

" Na tudod ki hiszi el ezeket -.-' "

Hát, nyilván nem az, aki mást még az életben nem próbált csak Wt, ezért találva érzi magát. Lehet, hogy a W7 már okosabb, de az tény, hogy XP-ig a W kötelezően elfelejtette a hangot, néha a videodrivert újratelepítéskor, a korabeli linuxok meg már akkor is mellényzsebből előhúzták. Azzal, hogy te szokatlanul erősen pucsítasz be a M$-nak, még tény, hogy némely területen a unix-alapú rendszerek erősebbek, ezeket hadd ne soroljam újra. Én ugyanúgy használok Windowst is, mint linuxot, jó rendszer az is, ha éppen az van kéznél... Az viszont totálisan értelmetlen hozzáállás, hogy merő szenvedélyből tituláljuk ezerszer jobbnak bármelyiket. Mégis miben, nem illenék felsorolnod? Úgy csinálsz, mintha nem kismillió dolgot tudna az oprendszer, hanem csak egyet, és az aztán eldönti az abszolút értékét.

2012. nov. 14. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!