Hogyan telepítsek Linux - Meego-ra?
Nemrég vettem egy acer netbook-ot a fentebb említett operációs rendszerrel felszerelve, és rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem értek hozzá.
Az lenne a legfőbb kérdésem, hogy hogyan telepítsek, illetve honnan telepítsek programokat, mert egyelőre a zene/film lejátszást sem sikerült megoldanom. (mpeg-1 layer 3 (mp3) decoder plugin) <-- Ő hiányzik, de hiába töltöm le, nem tudom telepítenui.
Ha valaki ért hozzá, kérem segítsen!
Hát nem egy gyakran használt Linux, az biztos. Szépnek szép, de úgy tűnik, alapból alig van rajta valami.
Mivel RPM csomagkezelője van, én javasolnám, hogy RedHat-hez vagy Fedora-hoz való csomagokat próbálj meg telepíteni.
De biztosan van benne valamilyen grafikus csomagkezelő is. Onnan próbálj telepítgetni. Videó lejátszáshoz pl. VLC-t érdemes használni.
Sose hallottam erről a disztribúcióról. Pedig sűrűn szoktam lapozgatni a distrowatch.com-ot.
Szerintem töröld le az egészet a francba, és telepíts valami normális oprendszert. Kezdőnek egy Linux Mint Cinnamon edition pont megteszi. Nekem nagyon szimpatikus a Sabayon is, de még csak live USB-ről próbáltam ki, nincs benne sok tapasztalatom.
Általában minden disztibúciban van egy programocska, amivel alkalmazásokat tudsz letölteni, törölni stb. Ubuntuban ezt úgy hívják, hogy Ubuntu Software Center, a Mint Software Managernek hívja, a Sabayon pedig pl. úgy, hogy Rigo.
És minden mai modern disztrót ki tudsz próbálni telepítés előtt. Felrakod az .iso file-t egy USB-re ( [link] arról bootolsz, és látod, hogy mi minden van rajta alapból, hogy néz ki a desktop stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!