Milyen Linux disztribúciót telepítsek? Bővebben lent.
Eddig 9.10-es Ubuntut használtam. 9.10-es. feletti kiadások egyikét se tudom feltelepíteni. Olvastam már a tárolók lehetséges problémájáról de most nem erről van szó.
Nem ír ki semmi hibát csak miután elkezdi betölteni a rendszert a CD lemezről olyan mintha a monitor nem kapna jelet. Talán a CD-ről olvasna még de én már nem látom.
Próbálkoztam a következőkkel is Kiwi, Fedora, Linux Mint. Egyik se sikerült. Ha jól emlékszem egy régebbi Mandriva viszont elindult. A többieket még Live CD-ként se tudtam elindítani. Alternate telepítővel azt hittem, hogy sikerülni fog de amikor minden megvolt és újraindítottam akkor nem tudott elindulni a rendszer.
Nagyon tetszik nekem az Ubuntu, a munkahelyemen is ezt használom. Itthon viszont a 9.10-es kiadás felett semmit se tudok feltenni annak ellenére, hogy az itthoni gépem jobb mint amit a munkahelyen használok. Sajnos az Ubuntu portálon sem tudnak segíteni, így váltanom kell.
Milyen disztribúciót próbáljak?
próbáltad már USBről telepíteni?
(nálam is volt ilyen probléma, de az USBs megoldás működött)
Ma próbálkoztam pendrive-ról de úgy sem sikerült.
A hardware a következő:
1GB RAM, Processzor Intel Pentium Dual E2180 2GHZ, Nvidia GeForce 7300GS
160GB merevlemez.
Nekem az abszolút kedvencem a Mandriva illetve a Mandriva alapú disztrók mint PCLinuxOS és BlackPantherOS.
Nem tartoznak a leggyorsabb disztrók közé és talán stabilitás terén sem emelkednek ki az "átlagos" kategóriából,de hardver kompatibilitás terén top1 helyen vannak..
Ajánlom hogy próbáld ki mind a 3-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!