Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi történik a Linux-al?

Mi történik a Linux-al?

Figyelt kérdés

AZ Ubuntu-t nagyon régen használtam,akkor szerettem de bizonyos okok miatt vissza kellett térjek Windows-ra.

Viszont nem rég letöltöttem és felraktam a 12.04-es verziót hogy megnézzem hogy fejlődött.És amit látok az egyszerűen borzalom.

Most nem a Unity-ről beszélek,az csak külsőség.

De maga a rendszer rendkívül lassú és bugos lett-

Ahogy felraktam a legelső alkalommal kétszer fagyott le egymés után!A jelszavamat folyton elfelejti!Hol betudok lépni,hol nem.

Bármit akarok indítani hosszú másodpercekbe kerül hogy elinduljon és nagyon sűrűn találkozok olyan jelenséggel hogy a "program nem válaszol".Ilyen fagyás szerű állapottal és csak várok és várok..Egy borzalom lett.Mégis mi történt ezzel?Más linux-ok is így elkorcsosultak?

Amit meg végkép nem értek hogy látszólag az Ubuntu kezd befutni,mert egyre több fizetős alkalmazás,játék kerül fel a szoftverközpontjába kvázi mennek a kereskedelmi fejlesztések rá és eladások terén is jól mehet neki,mert hamarosan jön rá a Unity3D ami egy elterjedt játék motor ezzel együtt feltehetően pár Unity3D hajtotta játék portolása is várható lesz.A Valve Source motorja és azzal együtt a Valve játékok és Steam is jönni fog rá.Szóval látszólag kezd felnőni a Windows és Mac OS mellé és felhívni magára a kereskedelmi programokat fejlesztő cégek figyelmét,de ilyen idegesítően lassú,bugos még a Windows se volt soha.

Ez vissza fele fejlődött vagy mégis mi történik a Linux tájékán?

2012. okt. 8. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos részben egyet kell értenem! Nekem is lassúnak, és borzalmasnak gondolom, az előzőekhez képest! De ez csak az Ubuntura, és nem a Linuxra vonatkozik!!!
2012. okt. 8. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:

A Unity borzalom.

Debiant használok, az köszöni szépen, jól van.

2012. okt. 9. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Én boldog és elégedett Ubuntu felhasználó voltam a 11.04-es verzióig. A 11.10-et kihagytam, de amikor frissítettem 12.04-re, akkor nálam is komoly problémák adódtak.

Azután váltottam Mint 13-ra, ami egyébként szintén az Ubuntu 12.04 egy mellékhajtása, de más a GUI és a display manager, és egy darabig jól elvoltam vele.

Aztán most vettem egy új gépet, és a Mint 13-mal is ezerféle bajom van. Régen azért dobtam ki a Windowst (XP), mert úgy lefagyott, hogy csak úgy megállt az egér, se Ctrl+Alt+Del, se semmi, csak a kikapcsológomb segített. Most ugyanezt csinálja velem a Mint.

Még tesztelgetem, próbálgatom, de gondolkodom, hogy kipróbáljam ezt a disztrtót: [link]

és még az sem lehetetlen, hogy visszatérek a Windowshoz.

2012. okt. 9. 16:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a pont.

Hét lehet én is akkor megnézek még más disztókat is,de most ebben hatalmasat csalódtam mivel én legalábbis úgy látom hogy a játék ipar lassan de kezd a Linux és azon belül is első sorban az Ubuntu felé kacsingatni.A Unity3D fejlesztői még 1 éve azt nyilatkozták hogy a Linux nem elég nagy piac nekik,többe kerülne a portolás mint a várható bevétel ami a Linux portból származna és akkor még csak a Unity Web Playerről volt szó hogy annak a portolása nem éri meg.Erre fel (lágalábbis számomra mivel nem követem nap mint nap ezeket a híreket) egyszer csak mint a villám csapás itt a teljes fejlesztő környezet bétája Linux-ra de első sorban Ubuntu-ra optimalizálva.

Na meg a Source Engine és Half Life 2 bétája megint csak első sorban Ubuntu-ra optimalizálva.

Hát nem szemítottam rá hogy ilyen tapasztalatom lesz az Ubuntu-val,ezzel nagyon félre mentek.

2012. okt. 9. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Mint 9-et használtam. Tetszett!

Kipróbáltam a 13-at! Az már tele van hibával. Ram-ot kétszer annyira beterheli mint a 9-es! Flash azzal sem megy, sőt sz@rabb.

Most használom az ubuntu 12-est. Ez még többször hibázik.

Kétszer raktam ujra, mert kitöröl ezt-azt.

Keyring folyamatosan beszarik elfelejti a jelszavakat és a rendszer folytonosan összeomlás jelentést küld.

Megyünk vissza a MINT 9-re!

Csalódtam ebben is.

2012. okt. 10. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Felraktam a Linux Mint-et,hát ez is érdekes dolgokat művel nálam :(

Most a PCLinuxOS KDE változatát raktam fel,ez gyönyörűen fut.Ubuntu,Mint-hez képest rendkívül olajozottan,szépen fut minden.

Csak ezzel meg az a gond,hogy tele szemeteli a rendszert szükségtelen csomagokkal,eszköz vezérlőkkel és azok függőségeivel.Nincs frissítés kezelő külön,a Synaptic csomag kezelőt kell használni a frissítésre is,az meg ügye csak azzal foglalkozik hogy az alapból telepített cuccot cserélje újabbra,ügye ez sem foglalkozik vele hogy amit telepít,frissít arra tényleg szükség van-e.Mondjuk ez még nem lenne olyan nagy gond,legalább minden működik.Nagyobb gond hogy a csomagok nem is túl frissek sajnos.Sok program,függőség amire feltétlen szükségem lenne nagyon is régiek.(Talán ezért is ilyen stabil és gyors ez a rendszer).

De akkor azt hiszem a Debian-Ubuntu vonal helyett inkább a Mandriva-RPM vonalon nézelődök a továbbiakban,ez így elsőre bejött teljesítmény szempontjából ami ad némi reményt hogy találhatok olyat ami megfelel.

2012. okt. 10. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!