Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az, hogy az Ubuntu...

Miért van az, hogy az Ubuntu (10.10) Gnome képernyőjén ha egy ablakot mozgatok, mindig látszik, ahogy frissít?

Figyelt kérdés

Egy széles sávot húz maga után az ablak. A WinXP-n semmi ilyet nem tapasztalok, ott simán tudok húzni egy ablakot, meg se kottyan neki.

Amúgy szeretem az Ubuntu Linuxot, csak van néhány fura dolga. :)

2012. okt. 8. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem csinálta ezt.

Mióta használod a 10.10-et? Milyen videokártyád van?

Sok minden okozhatja. Lehet, hogy túl új videokártyád van, és a kicsit régi Linux-kernelhez nincs hozzá megfelelő driver.

A 12.04 is ugyanezt csinálja? Ha csak azért használsz 10.10-et, mert nem szereted a Unity-t, nyugodtan frissítheted, bejelentkezéskor választhatod a Gnome-Classic grafikus felületet, ami pont úgy néz ki, mint a 10.10 idején.

2012. okt. 8. 16:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Kb. egy éve van 10.10, bár egyszer újra kellett mindent raknom most tavasszal. Folymatosan olyan lassú érzésem van, bár nem zavaró, de érezhető. A compiz-t például már jó ideje átállítottam a metacity+gtk ablakkezelésre, mert korábban pár percenként befagyott a képernyő 4-5 másodpercre. Azt most nem csinálja.

A videokártya nvidia, alaplapi integrált. (Alaplap: GIGABYTE M61MSE-S2). Memória 2GB (-128MB video). Proci AMD Sepron 3600+, 2GHz. (Kb. öt éves szerkezet.)

A 12.04-et nem próbáltam, és azért is használok 10.10-et, mert félek, hogy egyszerűen nem bírná a gépem a Unity-t. Azt én is hallottam, hogy még benne van a Gnome is, de nem akartam kockáztatni. :)

Azt mondod, nálad semmi ilyen nincs? Az XP-n olyan finoman mozgathatók az ablakok, az Ubuntun ahhoz képest olyan, mintha én írtam volna hozzá az ablakkezelőt basic-ben. :DD

2012. okt. 8. 16:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Én váltottam 11.04-re szinte azonnal, amikor megjelent, azóta meg már Mint 13-at használok, de semmi ilyen problémára nem emlékszem. Egyébként hasonló konfiggal futtattam. Nvidia kártya (igaz, nem alaplapi) AMD proci (bár nem Sempron, hanem Athlon).

Valahol a rendszerbeállítások között van olyan, hogy additional drivers vagy vmi hasonló. Én annak idején az Nvidia zárt forráskódú driverét használtam. Ha bemész oda, valószínűleg egy gombnyomással tudod telepíteni. Ha már telepítve van, próbáld meg letörölni, lehet, hogy épp az okozza a bajt.

Más ötletem nem nagyon van. Próbálj ki más disztrót, más ablakkezelőt. Majd meglátod, melyik válik be.

Persze lehet túrni a fórumokat, keresni más drivert, piszkálni az xserver beállításait, de ennek csak akkor állj neki, ha sok időd van, és az ilyesmi amúgy is szórakoztat :)

2012. okt. 9. 08:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Megnézem a beállításokat, amiket mondtál. (Csak most nem azon a gépen vagyok.) Ha neked simán megy, akkor tényleg beállítás gond lesz. A Mintet sokan dícsérik, lehet, hogy teszek vele egy próbát. Ha jól tudom, többféle desktop környezettel is létezik. (Cinnamon, Mate?) Ha van időd, annyit írj még meg, kérlek, hogy melyik grafikus környezetet használod.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2012. okt. 9. 09:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Cinnamont. De ez elsősorban ízlés kérdése.
2012. okt. 9. 10:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. okt. 10. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!