Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel miért nem ismeri fel a...

Excel miért nem ismeri fel a számokat?

Figyelt kérdés

Csv-t nyitok meg excellel, és a harmadik oszlopot szeretném 100-al szorozni, de #ÉRTÉK hibát kapok, mert nem ismeri fel számként. Az egészeket felsmerte az első két oszlopban. Mit csinálok rosszul?

1600 ; 1977 ; 1.775784

1600 ; 1976 ; 1.912575

547 ; 1229 ; 0.891740

2012. szept. 26. 07:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha .-ot használsz tizedesvesszőnek, akkor előszöris a (Windows) Vezérlőpult/Területi és nyelvi beállítások/Speciális... gombnál a Tizedesjelnél tedd át a Magyarországon alapértelmezett ,-t .-ra.
2012. szept. 26. 07:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, már csak 1 problémám van.

Hogyan tudom 100-al megszorozni és kerekíteni?

Elvileg tudom, de csak úgy hogy az egeret lefele görgetem, de mivel több tízezer sorom van, ez nem jó megoldás.

2012. szept. 26. 07:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor írsz rá egy programot :)

Amúgy kerekíteni csak úgy tudod, hogy a kiírt eredményt látszólag kerekíted. Amennyire tudom, a konkrét értéket nem tudod változtatni.

De ha akarod, nekem van excel-hez kerekítő programom :D

2012. szept. 26. 08:22
 4/4 A kérdező kommentje:

notepad-ben megoldottam :)

a tizedesvessző mögé cseréltem egy szóközt, így új oszlop lett a maradék, amit kitöröltem excelben :)

2012. szept. 26. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!