5 éves gyermeketek ismeri a betűket és a számokat?
Számolni tudott ennyi idősen a tízes számkörben, de a számokat sem leírni, sem felismerni nem tudta. Betűkből a nevét alkotóakat ismerte, a nevét le tudta írni.
Nem kell egy ennyi idős gyereknek ismernie, első osztályban tanulják.
Igaz, a fiaim ebben a hónapban töltik a 6-ot, a saját nevüket leírják és felismerik a betűket belőle ("ez benne van a nevemben is"), de a többit nem.
Számolni ügyesen tudnak, de nem minden számot tudnak leírni/felismerni.
Ja, első vagyok, annyi, hogy írni azt viszont nem tudtam, csak a saját nevemet és egy-két szót.
Egy évvel idősebb unokatesóm tanított meg egy délután alatt. Sose felejtem el azt a napot, olyan volt, mintha megvilágosodtam volna.
21L
most biztos nevetni fogsz, de a 3 évesen 20-ig számol, felismeri a számokat és a betűket. Persze összeolvasni nem tudja, de ahogy megjegyezte, hogy ez kacsa, ez házacska ez meg katicabogár, úgy a betűket is felismeri a formájukról. Annyira nem beszélt még 2,5 évesen, hogy állandóan mesekönyvet, autósújságot meg más újságokat nézegettünk, és megtanulta az autómárkák mellett a betűket is, magától.
Egyébként nem hátrány, ha nem tudja őket, azért van az iskola, hogy ott megtanulja.
A fiamat érdeklik a betűk és a számok, a számokat ábrázoló kirakót számonként teszi nekem ki(én kérem, hogy egy és Ő adja) 10ig ugyan nem sorban de elmondja a számokat és "mutatja" a kezével.
A betűket ennyire nem tudja, de próbálgatja.
25hónaposan.
(engem nem érdekeltek még elsősként se, az istenért nem lehetett rávenni, hogy írjak, számoljak, végül könyvelő grafomán lettem, ennyire másak a gyerekek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!