2-2,5 éves gyermeketek miket tud már? Hogyan tellik egy napotok? Mi a kedvenc játékai? Ismeri már a színeket számokat? Sokat beszél már?
Köszi a válaszokat!
Mi sem állunk még sehogy sem a szobatisztasággal, nem akar ráülni a bilire, de nem is erőltetem.
Már alig várom hogy az én kisfiam is beszéljen:)
27 hónapos a fiam.
Korán kezdett beszélni, amíg még csak pár szót tudott, akkor is megpróbálta magát megértetni. Ma már szép kerek mondatokban beszél, összetett mondatokat is mond (Azért fáj a hasam, mert sok kakaót ittam), szépen ragoz, mondókázik, énekel. Ha valaminek nem ismeri a nevét, akkor körülírja, hogy megértsem mit szeretne (pl. Anya mi volt az, amit a dédinél ettünk? Dédi reszelte a krumplit, és volt benne tojás meg liszt is és fokhagyma, és után összedolgoztuk. /tócsni/)
Rajzolni összevissza rajzol, néha egy-egy kört is sikerül neki, a kuszaságokat mindig elmeséli, hogy ez most épp repülő, vagy hajó akar lenni. Színez is néha, persze nem vonalon belül, hanem az egész oldalt, asztalt, padlót, mindent. :)
Szokott számolgatni, de elvéti. Mikor ugrani készül az ágyról le, akkor elszámol tízig, de a nyolcas kimarad néha és a hét helyett négyet mond. Ha azt mondom neki 5, akkor folytatja, hogy 6-7-8.
Ő autózni szeret nagyon. Legkedvesebb játéka a nagy kamion, és a kisebb autók, aminek nyitható az ajtaja és berakhatja a kis bábuit, akik utána vezetnek. Kis házikói is vannak, azokba is a bábukat, katonákat pakolja, a játékvillamosra is, gyakorlatilag mindenhova vinné magával.
Vonatozni is szeret, felépítjük a pályát és körbe-körbe megy a vonat, persze bábukat tesz bele, akik utaznak. Építünk hozzá alagutat is.
Formabedobó is leköti néha, most újra kedvenc a régi tanulókutyus és búgócsiga.
Imád a szabadban lenni, sajnos nem kertes házban lakunk, pedig egész nap ellenne az udvaron (dédinél, mamánál látom, hogy leköti magát kint), focizik, homokozik, pacsál, hordja a virágokra a vizet, kavicsokat, bogarakat, csigákat gyűjt.
Szereti a gyerekeket, szeret velük fogócskázni, bújócskázni. Néha viszont agresszív. Vagyis nem tudom honnan jön nála, a nagy játék közepette egyszer csak fellöki a játszópajtását vagy csak odacsap egyet. :( /talán hiperaktív?!/
Dackorszak az van. Mindent akar és mindent egyedül! Ha valamire nemet mondok képes engem is megütni.... de próbálom kezelni és igyekszem következetes lenni.
Félig-meddig szobatiszta. Pisilni bilibe vagy wc-be, útközben bokorba. Kakilni csak pelusba, alváshoz szintén pelus.
25 hós a kislányom, sok szót tud már, de van 5-10 kedvenc szó, általában csak azokat mondogatja: kuka, baba, anya, csúszda, hinta, stb. Nem akarja használni még a bilit. Kedvenc játéka kint a csúszda, itthon a lego duplók. Számokat az iskolás tesó miatt ismeri 10ig.
Mi éppen rámoló korszakunkban vagyunk, mindent mindenhonnan kiesz, levesz, és pár hete mindenhova jön utánam mint a kiskutyus, egyfolytában anya-anya-anya. Nem tudom mi történt, idáig is ragaszkodó volt, de most kétségbeesik, ha nem vagyok a közelben.
pár napja volt két éves a fiam.folyékonyan beszél,összetett mondatokban,mindent megért,mindent mond.színeket próbálgatja,van amit tud,van amit kever.a számokat tízig ismeri,mondja az egy megérett a meggy mondókát.(és még ezen kívül nagyon sok mondókát tud mondani).
nem szobatiszta egyelőre nem mutat rá hajlandóságot.firkálni,gyurmázni szeret.kirakózni nem szoktunk még.ezen kívül ő is mindig siet valahova,egész nap dolgozik valamit.két hete bölcsis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!