Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha a másodkézből való laptomom...

Ha a másodkézből való laptomom licences XP-vel rendelkezett, újra tudom tenni ezt a op. Rendszert?

Figyelt kérdés

Az XP széria száma rajta van egy címkén, de én már Linuxxal vettem. Nincs hozzá telepítő CD sem, de egyesek szerint ha bármilyen CD-ről telepítek egy XP-t és megadom a licences XP számát, akkor hivatalos operációs rendszerem lesz.

Így van? Tud valaki ebben segíteni?

2012. szept. 24. 08:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg igen.
2012. szept. 24. 08:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Az a címke OEM verzióra érvényes. Xp pro nem hinném, hogy felmegy azzal a kóddal, de megpróbálhatod.

OEM-es xp-t kéne beszerezni, amelyet a gépedhez adtak annak idején. Nekem pl régi Dell-hez van.

2012. szept. 24. 11:45
 3/5 anonim válasza:
a 2. válaszoló jól írja, hogy az XP Home vagy az XP Professional speciális OEM telepítőkészlete kellene ehhez. Milyen márkájú az a laptop?
2012. szept. 26. 14:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hp a laptop, de az miért számít?

2012. szept. 28. 14:10
 5/5 anonim válasza:

Azért számít, mert a Windows XP OEM telepítőkészletei gyártóspecifikus fájlokat tartalmaznak (az I386 mappában). Annak idején a Microsoft az egyes PC-gyártóknak - Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo (IBM), Toshiba stb. - egyedi XP telepítőket készített, és azok csak az adott gyártó számára generált OEM termékkulcsokkal (product key, vagy ahogy te nevezted, szériaszám) telepíthetők és aktiválhatók.

Most már csak azt kellene tudni, hogy a gépeden lévő szériaszám-címkén mi szerepel: XP Home vagy XP Professional?

2012. szept. 29. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!