Miért pörög állandó 100%-on és 74 fokon a processzor a gépben?
Van egy lenovo s205 netbookom.Amikor megvettem felraktam rá win 7 ultimate-t. Nem is volt semmi gond. De lett valami probléma és azóta bármit teszek a windows-al kegyetlenül terheli és fűti a processzort. Már sokadik új telepítésen vagyok túl és már amikor fent van a windows de még semmi program sincs rajta kívül, már akkor szépen folyamatosan pörög fel a processzor. Kb 1 perc alatt el is éri a 99%-ot és az alá nem is megy. Sorba lövöm ki a folyamatokat a feladatkezelőben, de ahogy kilövök valamit helyette jön egy másik 2 másodpercen belül és az ismét meghajtja a processzort. Egy teljesen üres windowsnak nem lenne szabad ezt csinálnia. Szerintetek mi lehet a gond? Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszi!
Nos kedves Golan!
Te soha nem estél bele még csak hasonló csapdába sem. Ugye? De ha fogsz remélem neked is így fognak segíteni (fikázással).
Előző oldalon megadtam a zöld jelet neked,mert úgy gondoltam hogy a te elgondolásod a helyes. Most ment a piros. Telepítettem már eddig kb 60-70 gépet. És a szűz windows soha nem csinált ilyet. Lehet fikázni itt a másikat,szíved joga. Felhoztam leamortizált gépeket újratelepítés nélkül alaphelyzetbe és tökéletes lett. De ilyennel még nem találkoztam. Olvasd vissza a kezdő szövegemet. Már sokadik új telepítésen vagyok túl....... Ez nem mond neked semmit? Tehát nulláról indultam és csak a szűz windows van még fent és már pörög a gép. Tehát te mint számteches ZSENI vágnod kellett volna kapásból a helyes választ hogy: He öreg a memóriában van vírusod. Ha valaki segítséget kér akkor nem ítéletet kell a fejére mondani. Igen benéztem,mert nem volt még ilyennel dolgom.
Minden jót!
Kedves kérdező!
Nem fikázásból írtam, de rengeteg olyan esettel találkoztam, amikor annak a jelenségnek, hogy lassú a gép, fura dolgokat csinál, stb. egyértelműen az volt a gyökere, hogy a felhasználó mindenféle frissítést kikapcsolt, és kézzel meg soha nem frissített. Persze, tűzfal és vírusírtó sem volt.
Nálam a telepítés az úgy néz ki, hogy feltelepítem az operációs rendszer a legfrissebb szervizcsomaggal, feltelepítem a tűzfalat/vírusírtót, szintén az aktuális frissítésekkel. És csak ezután csatlakoztatom a gépet az internetre. Akkor viszont az első dolog minden frissítés bekapcsolása és letöltése.
A saját gépeimen vagy 10 éve nem találkoztam vírussal. Újratelepítés is csak hardware-csere vagy op.rendszer csere miatt volt.
És tényleg nem kötözködés, de ezt nem értem:
"He öreg a memóriában van vírusod."
Ezen mit értesz? Merthogy minden futó processz a memóriában van...
Megtudnád mondani hogy mi volt a vírus neve?
Nem kötözködésböl, csak kiváncsi vagyok rá, ha már ennyi gond volt a megtalálásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!