Miért pörög állandó 100%-on és 74 fokon a processzor a gépben?
Van egy lenovo s205 netbookom.Amikor megvettem felraktam rá win 7 ultimate-t. Nem is volt semmi gond. De lett valami probléma és azóta bármit teszek a windows-al kegyetlenül terheli és fűti a processzort. Már sokadik új telepítésen vagyok túl és már amikor fent van a windows de még semmi program sincs rajta kívül, már akkor szépen folyamatosan pörög fel a processzor. Kb 1 perc alatt el is éri a 99%-ot és az alá nem is megy. Sorba lövöm ki a folyamatokat a feladatkezelőben, de ahogy kilövök valamit helyette jön egy másik 2 másodpercen belül és az ismét meghajtja a processzort. Egy teljesen üres windowsnak nem lenne szabad ezt csinálnia. Szerintetek mi lehet a gond? Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszi!
próbálj meg letölteni egy linuxot innen:
[link] (desktop 32bit-eset válassz és ne servert)
nem kell föltelepiteni, elég ha kiirod egy cd-re (mert .iso fájlt töltesz le, igy neroval kitudod irni) és kitudod próbálni telepités nélkül, a cd-ről fog futni a rendszer, lasú lesz, de a processzort nem kéne megterhelnie ha jól működik a géped.
Nem sok annak a Windows7.
Ha sok lenne, akkor sem menne állandóan 100%-an a processzor.
Nagy valószínűség szerint valami vírus vagy hasonló lesz az.
A laptopoknál úgy működik, hogy maguk be tudják lőni a maximális frekvenciát és energiaspórolás vagy pl túlmelegedés ellen visszaveszik a teljesítményt. A rendszer a százalékot az aktuális proci frekvenciája alapján határozza meg. Tehát, ha visszahúzza 800 MHz-re (simán lehet), mert meleg a proci akkor bizony még a start menü nyitása is komoly kihívás a gépnek.
A fent már javasolt, szedjük szét és alaposan pucoljuk ki lesz a megoldás.
A ventit pedig nézd meg alaposan, mert ha már sokat pörgött úgy, el volt tömve a kijárat, akkor lehet, hogy már az sem tökéletes.
Nekem egy 2 éves notebookban hal meg a proci. Amikor jött a szerelő (garis volt szóval nem kaphattam szét) és egy kb 1 cm vastag teljesen összeállt (kb olyan volt mint a filc) por volt a szellőzőben és persze a ventit is cserélni kellett.
Gépelni azt tudok...
"Nekem egy 2 éves notebookban hal meg a proci." Szóval ez átfogalmazva úgy hangzik, hogy egy kb 2 éves laptop csinálta ugyanezt és alatta olvasható a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!