Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows újratelepítés női...

Windows újratelepítés női szinten?

Figyelt kérdés
Szeretném a gépem újra telepíteni.A windows normál indításnál nem engedi a telepítőt mert a gépen levő windows frissebb mint cd-n levő.Próbáltam boot-olni indításkor(f5,f10,f11,del),de semmit nem csinál simán bejön a windows.Hiába van a gépben a telepítő cd.Hogyan tudnám elindítani a telepítést és miért nem tudok a biosba belépni?
2012. júl. 14. 20:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Kedves Fehersrac!Minden egyes résznél megköszöntem a válaszokat!Ugye nem mondod komolyan,hogy megsértődtél?Mivel bántottalak meg?
2012. júl. 15. 16:43
 22/30 anonim ***** válasza:

....

Esetleg próbáld egy másik USB-s portba tenni a billentyűzetet...

USB-s billentyűzetnek azért van jelentősége, mert sok alaplapnál a BIOS nem kezeli az USB-t bootoláskor, tehát az USB-s billentyűzet és az egér nem működik, mert ezt az oprendszerre bízza, tehát csak ott működik.

Megoldás: Át kell állítani a BIOS-ban, hogy ő - mármint a BIOS - kezelje az USB-t. Ehhez viszont be kell lépni :)) a BIOS-ba. Ez viszont egy kölcsön PS2-es billentyűzettel fog menni. Azzal belépsz a BIOS-ba (DEL) és átállítod hogy kezelje az USB-t a BIOS - USB legacy, de laponként más a neve - és inenntől fogsz tudni USB-s billentyűzettel BIOS-ba menni...

2012. júl. 15. 16:58
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod és örülök,hogy nem haragudtál meg nagyon! :) Ez egy 7 éves gép már cseréltem(ÉN XD) benne hang és hálókártyát,szerelő cserélt winchestert(lehet,hogy nem jól írtam)és bővített memóriát.Az alaplap kezdetektől az eredeti van benne.Eddig ha újra telepítettem a gépet mindig sikerült bemenni a biosba.Most valamiért nem enged be ,pedig eddig is usb egér és billentyű volt.Esetleg az usb csatlakozók mehettek tönkre?Nem értem mert ha indul a windows működik az egér és a billenytű is:(
2012. júl. 15. 17:26
 24/30 anonim ***** válasza:
Ha indul a windows akkor működik, de amíg fekete a képernyő - tehát bootol -, addig nem szokott menni. BIOS-ba meg ugye a fekete képernyő alatt kéne bejutni...
2012. júl. 15. 17:32
 25/30 anonim ***** válasza:

".Eddig ha újra telepítettem a gépet mindig sikerült bemenni a biosba"

Akkor talán az USB adta meg magát vagy csak a DEL gomb :)

2012. júl. 15. 17:36
 26/30 A kérdező kommentje:
értem.Csak a biosból tudom újra telepíteni?Semmi lehetőségem nincs arra,hogy a már elindult windows "alatt" telepítsek egy újat vagy töröljem a régit?
2012. júl. 15. 18:10
 27/30 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy ellentmodok megint .))

Mindegy, hogy USB vagy PS2 csatlakozású a billentyűzet induláskor mind a kettő működik.

Fehersrac jól gondolkodik, de ez a vezeték nélküli billentyűzetekre vonatkozik. Azok rényleg okozhatják azt a problémát, hogy induláskor nem tudsz vele belépni a Bios-ba.

2012. júl. 15. 18:40
 28/30 anonim ***** válasza:

Hamarabb járt a kezem mint az eszem.

Elindított Windows-nál tedd be a meghajtóba a telepítőlemezt. Ha elindul akkor megjelenik egy ablak és abban 4-5 lehetőség.

Az első sor a Windows telepítése, ha nem szürke a sor, és kattintható akkor indítsd innen a telepítést.

2012. júl. 15. 18:43
 29/30 anonim ***** válasza:

"Mindegy, hogy USB vagy PS2 csatlakozású a billentyűzet induláskor mind a kettő működik."

"Régebbi alaplapokkal szerelt, USB-csatolófelületű billentyűzettel párosított asztali gépeknél előfordul, hogy egyik gombra sem sikerül belépni, ilyenkor a hiba a BIOS-ban keresendő, mivel az USB-s billentyűzet és egér BIOS-szintű támogatása ki van kapcsolva, vagyis ezek kezelése az operációs rendszerre van bízva, ami ilyenkor természetesen még nem fut, tehát a beviteli eszköz sem érthető el. A megoldást ebben az esetben egy PS/2 csatlakozóval szerelt billentyűzet ideiglenes használata jelenti, ez a BIOS-beállítástól függetlenül mindig működik."

[link]

2012. júl. 15. 19:01
 30/30 anonim ***** válasza:
Hát erre elég rosszul emlékeztem. Nem tudom miért, de nekem az rémlett, hogy a vezetékes dolgok működnek rendesen és a vezeték nélkülieknél jelentkezik ez a probléma.
2012. júl. 15. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!