Minecraft -ban honnan lehet gyémántot szerezni?
1.2.5 verzió.
Az alvilágban? Vagy a sima World -ben? Föld alatt?
illetve
(Az angol változat pontosabb.)
Röviden:
Gyémántérc a normális világban, a 2-17 szinten található (a leggyakoribb az 5-12. szint), ~0,09% valószínűséggel, 1-9 blokkból álló tömbökben. (Leggyakrabban 4, 6 vagy 8 blokknyi tömbben.) Ezenkívül ritkán előfordul elhagyott bányák ládáiban is.
Tippek:
- Shift+F3-al vagy F3-al meg tudod nézni, hogy mi az Y koordinátád.
- Ha gyémántot találsz, érdemes ellenőrizni, hogy bekerül-e az inventory-ba. (Nem telt-e meg kővel.)
- A legalsó szinteken van egy void köd, ami erősen csökkenti a látótávolságot, ami igen zavaró tud lenni. Én 10-es szinten szoktam ásni.
- Én azt szoktam csinálni, hogy ások egy főjáratot, amire merőlegesen aljáratokat alakítok ki úgy, hogy a járatok között 2 blokk távolság van. Így elég nagy területet lehet felderíteni, viszonylag hatékonyan (azaz viszonylag kevés ásással).
- Ha találsz egy gyémántlelőhelyet, akkor annak közelében (16 blokk) tuti, hogy nem találsz másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!