Egy régi biosban nem tudok boot sorrendet állítani.
Tudnátok segíteni?
Milyen alaplap? Ha van a BIOS-ban bootmenü, márpedig ezek szerint van, akkor mennie kell, max más billentyűkkel, mert azért nem teszik bele, hogy csak nézegesd...
2012. máj. 20. 16:13
Numerikus plusz és mínusz.
2012. máj. 20. 16:13
Ha netalántán boot menüről van szó, akkor esélyesen USB-ről próbálsz bootolni, és azt nem támogatja.
2012. máj. 20. 16:14
A Windows akarod újratelepíteni? Mert akkor elképzelhető hogy rossz a telepítő média boot szektora.
A boot menü meg nem arra való, hogy sorrendet tudjál beállítani, csak aktuálisan tudod az elsődlegest kiválasztani.
Ha végleges sorrendet akarsz, be kell lépni a BIOS -ba és ott beállítani.
2012. máj. 20. 16:19
5/10 A kérdező kommentje:
Xp telepítése egy 1000 éves Xarra.Bios boot menüben beállítva ahogy kell CD az elsődleges bootolt is formázás telepítés és közben ujjra indul na innentől nem látja a DVD olvasót és a telepítésből is mindig onnan akarja folytatni ahol abbahagyta csak kéri hogy rakjam be a lemezt ami benne van-tehát szopok.
Ez oké, csak a feltett kérdéshez semmi köze. Nézd át, hogy a vinyó(k) és a CD meghajtó(k) rendesen van(nak)-e jumperelve. Az FSB se legyen elállítgatva, az is meghülyítheti az IDE vezérlőt.
2012. máj. 20. 16:26
7/10 A kérdező kommentje:
A-Z ig átnéztem minden rendben az XP lemez is működik más gépen,a röhejes az hogy én szoktam ilyenekben tanácsot adni sok gépet rendbe raktam de ilyennel még nem találkoztam.A +- gombokra sem reagál mintha dísznek lenne a boot menü.
Máskor működött?
USB-s a billentyűzeted?
2012. máj. 20. 16:54
9/10 A kérdező kommentje:
Igen müködött-müködik.Usbs a billentyűzetem de tudok navigálni,találkoztam olyannal ami csak ps 2-vel volt hajlandó biosban de ez nem az.Kiveszem a vinyót és ujjra formázom mert nem hajlandó tovább menni.
A boot menüre nincs szükséged, hiszen azt mondod, elsőre elindul a lemezről. Többször nem kell lemezről indítani, ha látná a meghajtót, akkor se kéne.
Hogy miért nem látja, az a kérdés, de a boot menühöz ennek nincs köze.
Tipp: Az alaplap típusa alapján keress hozzá IDE drivert (régi Intelnél "Intel Application Accelerator" néven futott), majd azt integráld bele az XP telepítőbe vLite segítségével. Természetesen másik gépen.
2012. máj. 20. 17:03
Kapcsolódó kérdések: