Miért használja a legtöbb ember a firefoxot, amikor vannak sokkal jobb böngészők is?
"csak úgy elmondanám hogy az összes böngészőhöz van reklámszűrő"
Persze, hogy van. Meg a Trabant is autó, nem csak a Ferrari.
mióta rávettem magam a chrome-ra (nagyon nem tetszik a felső része, a hagyományosat szeretem), azóta a firefox nekem egy kicsit lassú, hiába buheráltam egy kicsit a configjában
nem tudom, ki hogy van vele, életemben nem gondoltam reklámszűrésre, az ilyesmihez szelektív látásom van
"Persze, hogy van. Meg a Trabant is autó, nem csak a Ferrari."
Te most direkt hordasz ennyi f@szságot össze?
Úgy mellékesen az összes főbb böngészőre van Adblock reklámszűrő, és mindegyik ugyanabból a szűrési listából dolgozik. Nekem kicsit olyannak tűnik, hogy számodra van az "Isteni Firefox", és így ennél tovább nem látsz. De amit mindig mindenkinek mondok...érvek. Ha te érveket mondasz hogy miért az FF, és miért nem a többi akkor nem szólok semmit, de az eddigi megnyilvánulásaid kifejezetten semmitmondóak voltak, tipikus "fanboy" szövegek.
"nem tudom, ki hogy van vele, életemben nem gondoltam reklámszűrésre, az ilyesmihez szelektív látásom van"...jó persze, nem egy világmegváltás azért a reklámmentesség, nyugi, de én már megszoktam, és pl jó az hogy nem ugrik fel minden oldalon reklám amit ki kell X-elni csak azért hogy végre olvashassam amit akarok, és a reklámok többnyire idegesítő villogó gif-ek, amitől így hajnaltájban a falra mászok....másrészt, nem kevés teret nyerünk a képernyőn a kiszűrt reklámokkal.
Lásd, origó reklámmal és nélküle:
"Ha te érveket mondasz hogy miért az FF, és miért nem a többi akkor nem szólok semmit"
Lássuk például... ABP + Firefox alatt 0 popup ablak. ABP + Chrome alatt állandóan Party Poker és társai... Ez csak egy példa. Chrome alatt nem lehet rendesen egyéni filtereket csinálni, és hasonlók, rengeteg esetben meg se jelenik a cucc a context menüben. Ez nem a Chrome szidalmazása és FF fanboyság, hanem egyszerűen a Chrome-ra készült megoldások szart sem érnek. Se az ABP, se a sima AB.
Egy dolog viszont van, ami nem függ össze a reklámszűréssel, és a FF-ban jó, a Chrome-ban, Operában, illetve újabban az IE-ben is borzasztó, és ez pedig a letöltések kezelése. Különösen, hogy Chrome esetén a letöltésvezérlők támogatása is erősen közelít a nullához, azaz alternatíva se nagyon van, mert túl körülményes. Konkrét példa: FDM. Katasztrófa Chrome alatt.
Ide tartozhat még a szemetelés, mivel a Chrome nem támogat temp letöltéseket, hanem mindent elment szépen neked, amire nincs is szükség, pl. torrent fájlokat. Firefox és IE alatt van lehetőség temp mappába tölteni, és futtatni az adott programot. (Ez nem lemezterület szempontjából fontos, hanem inkább csak kényelmi dolog. Utálatos az asztalról, vagy bármely egyéb helyről a felesleges fájlokat takarítani, amikor azért van a temp mappa, hogy oda kerüljenek az átmeneti fájlok.)
Ez már inkább a Chrome szidalmazása volt, de tényleg tele van ilyen sok kis idegesítő hülyeséggel. Egy új felhasználónak biztosan jó, különösen, hogy manapság az a "menő", de a FF kényelméről nehéz lemondani.
Egyébként mindkettőnek rendszeres használója vagyok különböző gépeken, szóval van viszonyítási alapom.
Nem tudom, te melyik Google Chrome-t használod, milyen beállításokkal, de:
Az Adblock Plus magyar, román és német külső szűrőkkel KIVÁLÓAN működik Chrome böngészőben. WOT ugyanígy. A legfontosabb az állandó frissités (böngésző, benne a Flash Player ls a kiegészítők is).
Igen szigorúra állítottam be és kilépéskor MINDEN előzményt törlök belőle. Ez és a megbízható, naponta frissitett tűzfalas (jelen esetben fizetős) védelem a garancia arra, hogy a gyorsaságát ki tudjuk használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!