Miért nem tudok XP-t telepíteni a gépemre?
Ez jó kérdés, de valószínűleg az alaplapon kellene átállítani a merevlemez kezelését.
De ne akarja XP-t feltenni, milyen gép az?
Ha van 2GB RAM minimum, akkor hagyd ahogy van.
"Amúgy szerintem is jobb az XP mert nem zabál annyi RAM-ot mint a 7, megbizhatóbb,stabilabb, sorolhatnám még..."
Sorold kérlek!
Mostanában egy gépben minimum 2 GB ram van.
Annyit számít pár mega elhasználása?
Amúgy pedig lehet a Win7-et is diétára fogni szépen.
Megbízhatónak és stabilnak pedig annyira nem nevezném, használtam elég sokáig, tud érdekes dolgokat művelni, ráadásul a "biztonság" fogalmát távolról sem ismeri.
(A jogosultság kezelése kriminálisan sz*r.)
Ráadásul a támogatása is már lassan a múlté.
Ha valaki azt szokta meg, oké, ha nagyon akarja, használja, de lassan jó lenne tovább lépni, a Win7 sem tér el túl sok dologban.
Ha van 2 GB ram, akkor mindenképen már a Win7-ben érdemes gondolkodni.
(1 GB ram alatti gépre pedig valamilyen linuxot érdemes inkább tenni, azt úgyis netezésre szokták max használni.
Esetleg az 1-2GB ram közötti gépekre lehet jó választás LEHET az XP...)
"Amúgy szerintem is jobb az XP mert nem zabál annyi RAM-ot mint a 7, megbizhatóbb,stabilabb, sorolhatnám még..."
Ez "ram zabálás" annyira vicc kategória, nekem anno 2 GB ramból egy jól belakott XP 4-500MB-ot fogyasztott, egy ügyesen beállított Win7 kb 700MB-ot...ezektől a mai böngészők többet lefoglalnak 10-15 lap megnyitása után....másrészt, a ki nem használt memória csak pazarlás, és már 4-5 éve is szokás volt legalább 2GB ramot tenni a gépekbe, most meg parasztvakításként minden géphez 8GB-okat osztogatnak.
"megbízhatóbb, stabilabb"...nem...egyrészt, kb a mai kor viszonyaihoz lett fejlesztve, azóta is javítják, az XP pedig 10+ éves rendszer, jelentősen több biztonsági réssel...főleg hogy a felhasználók jelentős része kikapcsolja az automatikus frissítést mert "jajj azt be ne kapcsold elrontja a gépet". Az meg hogy stabilabb...ugyanmár...a Win7-et béta kora óta használom, kb 1szer sem omlott össze vagy lett baja, az XP-t meg laptopra 2x telepítettem, eredeti telepítővel, mindkétszer 1 hét után használhatatlan lett, és hibákat dobott. Mondjuk a stabilitás is nagyban függ a felhasználótól, és az általa elkövetett "vandálkodásoktól".
Tényleg annyit lehet mondani, hogy 10 éves gépre jó az XP, de azért lehetőség szerint jobban jár mindenki a Win7-el.
Amúgy kérdező: az is lehet hogy régebbi XP telepítőlemezed van, és nem ismeri fel a SATA meghajtókat (amennyiben neked ilyen van), ez esetben szedj le torrentről valamilyen újabb SP3-as XP-t, lehtőleg ne agyonbuheráltat.
BIOS-Configure SATA as [ANCI]
Az ANCI kell IDE-re állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!