Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux vagy windows?

Linux vagy windows?

Figyelt kérdés
nem tom mi h van a linuxba azér kérdem
2012. ápr. 16. 21:58
1 2
 11/17 kovpet ***** válasza:
Azért ne felejtsük el, hogy a kérdés igazából úgy szól, hogy vegyen-e Windowst vagy töltsön-e le ingyen és teljesen szabadon Linuxot.
2012. ápr. 17. 10:46
 12/17 kovpet ***** válasza:

#9 Matricás termék? Szoftverbolt?

Te használsz Linuxot? Tudod, hogy hogyan épül fel a fejlesztési modell? Tudod, hogy mi az a Linux egyáltalán? :)

Most nem kötekszem, de hogy lehetne (persze lehetne, de minek?) szoftverboltot csinálni Linuxra? A linux a kernel. Az ingyenes szoftverek nagy része benne van a legtöbb disztribúcióban, a fizetősek meg a gyártóknál. Emlékeim szerint ez Windowson is ilyesmi, kivéve, hogy ott ugye nincs "disztribúció", így az ingyenesek sincsenek egy helyen. A fizetősek meg főleg nincsenek.

Mobilra vannak, de ott a fizetés egyszerűen megoldott. Linux alatt meg nagyrészt ingyenes minden, a kevés fizetős dolgot meg nem éri meg összegyűjteni, mert kicsi rá a kereslet és nagyon speciális.

Matricát meg minek csinálni? Hogy igazold, hogy kifizetted a nulla forintot? :)

Ha meg kereskedelmi Linuxot veszel, ott meg van szerződés meg support meg számla meg minden.

2012. ápr. 17. 10:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Fogyasztói szemmel nézd a dolgokat.

Használtam clearos-t szervernek és debiant. Ubuntut is próbáltam otthonra,de se a nyomtatóval se a vga kártyával nem ment. Miért???? ugye..

Tegyük fel új gépet vennék. Akkor jó lenne,ha még mielőtt összerakom láthatnám,hogy nahát ez ubuntu kompatibilis ,ez a termék az ami jó lehet nekem, erre kéne a 'matrica'.

A szoftverbolt szintén segítenek az adott disztribúció kiválasztásához.. Megnézhetnéd,hogy milyen programok vannak és ki hogy értékelte 'bolt',mert ugyebár az android marketen se kellett mindent megvenni..

2012. ápr. 17. 11:13
 14/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat,de bolt alatt internetest értettem..
2012. ápr. 17. 11:15
 15/17 kovpet ***** válasza:

#13:

Azért újabban nem nagyon szokott driverprobléma lenni a Linuxokkal. De az persze jó lenne, amit írsz. Tehát hogy a gyártó mondaná, hogy megy Linuxszal a cucca.

A Linuxnak ami a nagy előnye, az egyben a hátránya is. Mivel nagyon komplex és változatos így supportálni nehéz. Hiába írja a -mondjuk- Wifi kártya gyártója, hogy igen, a kernelben van driver hozzá, ha egyszer a user által használt Ubuntu nullapontegyesben nincs benne...

2012. ápr. 17. 11:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Magyar szolgáltatók mobilnetes hotspot eszközei pl. csak illesztőprogram telepítése után kompatibilisek a Linux-szal! Ubuntuból a 10.4 még biztosan nem, a 11 talán már igen.
2012. ápr. 17. 14:53
 17/17 A kérdező kommentje:
szerintem windows de kipróbáom virtuális pc-én ezt az ubuntut:DDD köszi mindenkinek értékelés megy!
2012. ápr. 17. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!