Linux vagy windows?
#9 Matricás termék? Szoftverbolt?
Te használsz Linuxot? Tudod, hogy hogyan épül fel a fejlesztési modell? Tudod, hogy mi az a Linux egyáltalán? :)
Most nem kötekszem, de hogy lehetne (persze lehetne, de minek?) szoftverboltot csinálni Linuxra? A linux a kernel. Az ingyenes szoftverek nagy része benne van a legtöbb disztribúcióban, a fizetősek meg a gyártóknál. Emlékeim szerint ez Windowson is ilyesmi, kivéve, hogy ott ugye nincs "disztribúció", így az ingyenesek sincsenek egy helyen. A fizetősek meg főleg nincsenek.
Mobilra vannak, de ott a fizetés egyszerűen megoldott. Linux alatt meg nagyrészt ingyenes minden, a kevés fizetős dolgot meg nem éri meg összegyűjteni, mert kicsi rá a kereslet és nagyon speciális.
Matricát meg minek csinálni? Hogy igazold, hogy kifizetted a nulla forintot? :)
Ha meg kereskedelmi Linuxot veszel, ott meg van szerződés meg support meg számla meg minden.
Fogyasztói szemmel nézd a dolgokat.
Használtam clearos-t szervernek és debiant. Ubuntut is próbáltam otthonra,de se a nyomtatóval se a vga kártyával nem ment. Miért???? ugye..
Tegyük fel új gépet vennék. Akkor jó lenne,ha még mielőtt összerakom láthatnám,hogy nahát ez ubuntu kompatibilis ,ez a termék az ami jó lehet nekem, erre kéne a 'matrica'.
A szoftverbolt szintén segítenek az adott disztribúció kiválasztásához.. Megnézhetnéd,hogy milyen programok vannak és ki hogy értékelte 'bolt',mert ugyebár az android marketen se kellett mindent megvenni..
#13:
Azért újabban nem nagyon szokott driverprobléma lenni a Linuxokkal. De az persze jó lenne, amit írsz. Tehát hogy a gyártó mondaná, hogy megy Linuxszal a cucca.
A Linuxnak ami a nagy előnye, az egyben a hátránya is. Mivel nagyon komplex és változatos így supportálni nehéz. Hiába írja a -mondjuk- Wifi kártya gyártója, hogy igen, a kernelben van driver hozzá, ha egyszer a user által használt Ubuntu nullapontegyesben nincs benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!