Op rendszer írása?!
Hát,valószínű hogy ezt nem lehet kifejteni 1 oldallal.De azért röviden talán menni fog.Fogjunk 1 DOS kinézetű ablakot,és írassunk ki rá valamilyen szöveget fehér betűvel.
Mindenféle op rendszer nélkül ez hogy lehetséges(Floppyról is mehetne akár)? Mint látható eléggé semmit tudó vagyok ebben a témában.Az nyilvánvaló hogy gépi kóddal kell,amit közvetlen megért a processzor.A nagy kérdés hogy ezt hogy tudnám a processzorral tudatni fordítók nélkül.
A választ előre is köszönöm.
Ha bejön egy paracssor van kép (betük) és tudsz irni is bele netán utasítasokat is akor az már oprendszer
vanak ezek a biztonsági inditó lemezek ezek pl 1.44mb alatiak
de nemtudom mire gondolsz ha még semit nemtudol ezen a téren hol szeretnéd kezdeni és mit is szeretnél?:D oprendszert irnál eljövendöen majd?
Első: nem erről volt szó, bár a linuxos bootloaderek valóban érdekes olvasmányok lehetnek.
Második: a BIOS már bőven alkalmas arra, hogy betűket hányjon a képernyőre. Foglalkozz kicsit assemblyvel, és utána nem fogsz hülyeségeket beszélni.
Harmadik: ez IS pont annyira jó, mint az első. A kérdező nem szeretne oprendszert írni, a kérdező egy bootoláskor futó alkalmazást akar.
Kérdező: ahogy írtam, neked az kell, hogy bootoláskor lefusson az alkalmazásod. Ehhez pedig a fenti két forrás jó lehet, csak sokat kell bányászni, mire értelmesen ki tudod gányolni belőle.
Szóval ehhez tudás kell.
én azért irtam azokat hogy oprendszernél nem ara kell gondolnia hogy egy hatalmas valami és hogy minden féle 3d s ablakoknak kel bene lenie
amugy a bios micsoda ha nem oprendszer?
A BIOS? Kérlekszépen, Basic Input/Output System.
Biztosítja az alapvető funkcionalitását a gépnek. NEM operációs rendszer, hiszen az operációs rendszeri funkciók töredékét valósítja csak meg, viszont ad egy rakás megszakítást, amikkel könnyebben lehet dolgozni mindenféle eszközökkel. Például a videókártyát ha át akarod állítani, akkor legegyszerűbb BIOS megszakításokkal dolgozni.
A képernyőre íráshoz persze már nem kell, közvetlenül tudod írni a videomemóriát, de mire odáig eljutsz, na ahhoz igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!