Még a linuxot sem viszi?
Sziasztok !
Van egy régebbi gépem, 1GB RAM, 128MB VGA, 1,7 Ghz CPU.
Amikor vettem (kb. 5 éve), simán vitte az XP-t. Azóta vettem egy másik gépet, és a régihez visszaülve kiidegelt, hogy 20 percet kell várnom a bootolásra...
Gondoltam 1-et, és felraktam rá az Ubuntu legfrissebb OP. rendszerét, de nagyon meglepett, hogy alig javult valamit a teljesítménye ! Böngésző betöltése kb. 1 percet vesz igénybe =/
Valaki ajánlana nekem egy régebbi Ubuntu változatot, ami nem marad el funkcióiban a legfrissebbtől, de kisebb a gépigénye ? Pl. nekem nem kell extrém grafika, és effektek a kezelőfelületen, hisz ezeknek a lényege az élmény fokozása, de ezesetben pont az ellentettjét érik el.
Jelezném, hogy nem DOS szintű rendszerre lenne szükségem, hanem annál azért komolyabbra...
amíg XP volt rajta, ezeket mind megcsináltam, leszámítva a fissítéseket.
A tiéd 4 éves, dual core, az enyém kb. 10hez közelíthet. Megpróbálom holnap ezt az op rendszert, a leírások alapján mennie kell.
Próbáld ki a Pardus-t,magyarul is tud:
http://www.youtube.com/watch?v=2yZcmgLqdwM
Nekem ez a kedvencem,arra ügyelj hogy az Install változatot szedd le mert azt lehet telepíteni a Live változatot telepíteni nem lehet.
Minimum követelmény:
350MHz CPU
256MB RAM
Ajánlott:
1GHz CPU
1GB RAM
Elméletileg,effektek nélkül (emüt egyszerűen ki lehet kapcoslni) tökéletesen kellene hogy fusson.
Mondjuk a Pardus per pillanat szívás,mert javításokat,frissítéseket meghatározatlan időre nem adnak ki hozzá szóval a fejlesztés szünetel lényegében,mert újra akarják gondolni hogy milyen irányba haladjon tovább a disztró,mert az elmúlt években a népszerűsége egyre csak csökken.
Amit én nagyon sajnálok mert szerintem nagyon szuper disztró.Annyi hátránya van hogy saját (pisi) csomagokat használ,szóval nem az elterjedt rpm és deb csomagokat használja.De a hivatalos forrásban szerintem minden program,függőség,vezérlő megtalálható amire egy átlag felhasználónak csak szüksége lehet.Viszont per pillanat eléggé elavult néhány program,mivel frissítések nem jönnek :( De a legtöbb programnak le lehet tölteni az újabb változatát hivatalos oldalról ha az kell.
Pár hete volt a konferencia a Pardus fejlesztéséről,most már lassan csak lépnek valamit,beszüntetni a fejlesztését vagy támogatását szerintem nem fogják,mert a disztrót a Török kormány támogatja első sorban a Török hivatalok részére hogy mennyire sikeres a nagyközönség,otthoni felhasználók körében az-az "élet vagy halál" kérdésében nem fontos,de persze szeretnék hogy sikeres legyen ezért egyenlőre csak a p*csüket rakosgatják mi hogy legyen a továbbiakban,hogy lehetne sikeresebb :D
Minden esetre egy próbát szerintem megér majdcsak jön az új 2012-es verzió vagy legalább az sp3,utoljára a februárban jött az sp2 biztonsági frissítésekkel.
Az igaz, akármilyen kevés a memória, a két magú proci megnöveli a gép teljesítményét.
De a közel tíz éves IBM Thinkpad notebookon 256 MB memória mellett is gyors az Ubuntu 10.4. Az persze igaz, hogy ebben is Intel proci van.
A Puppy-t kb. 2 óra alatt megutáltam, hiába gyors, de MINDEN ikon az XP koppintása, de nem ugyan azt a feladatot látja el, mint XP-nél... Teljesen összezavar, ráadásul semmilyen beállítást sem találok rajta megy =/
Ráteszem a consumer preview-et, aztán meglátom mit dolgozik vele xDD Tudom hogy őrültség, de az új gépemre nem teszem fel, mert Win7 aktivált verzió van rajta, nem akarok szervízbe rohangálni h újrarakják...
Aki tud még az eddig elhangzott 2-n kívül másikat, az írja le :)
Próbáld meg az Ubuntu 10.4-et, innen letöltheted.
Joli OS:
Erre nem rég találtam rá,egész szuper kis disztró,elképesztően gyors,stabil de magyarul csak félig meddig tud sajnos.
Ajánlom hogy próbáld ki.
Ez lényegében a felhő alapú operációs rendszerek képviselője,olyan mint a google operációs rendszere a Chromium OS,csak az a különbésg hogy a Joli OS-re nem csak és kizárólag web alkalmazásokat lehet telepíteni mint a Chromium-ra hanem lényegében bármilyen Linux alkalmazást,tehát "helyi" alkalmazásokat is lehet telepíteni,nem csak webes alkalmazásokat,ebböl adódóan offline is használható nem csak online (a felhőben).
A Joli OS lényege amúgy mint "Felhő alapú rendszer",az lenne hogy egy szerverhez csatlakozva és arra bejelntkezve futtatod a rendszert mint egy MMO játékot,és bármit csinálsz,állítasz,telepítesz,törölsz a szerver elmenti.Így ha máshol,másik gépre telepített Joli OS-re belépsz a saját beállításaid,telepített alkalmazásaid fogadnak mintha csak a saját géped kapcsoltad volna be :)
Nagyon érdekes szerintem és gyors mint az állat.
Mondjuk inkább netbook-on érdemes használni,de gyenge,régi gépeken is érdemes lehet kipróbálni szerintem.Ezsközöket is nagyon jól felismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!