OS X Lion operacios rendszer kovetelmenyei, es letoltesi lehetosege?
A gépigénye amit találtam:
minimum
Intel Core 2 Duo
2GB Ram
4GB hely
Letölteni nem tudom honnan lehet,de valóban eredetileg csak Apple gépekre lehet rakni.
Hogy felrakd a non Apple laptopodra,ahhoz meg kell hekkelned a laptopod BIOS-át.Ami éppenséggel nem veszélytelen,nem nehéz mert vannak hekkelt BIOS-ok egyszerűen csak feltelepíted egy boot lemezről és kész,de ha valami mégis balul sül el akkor nagy bajban vagy.
A másik lehetőség hogy MacOS-t rakj a non Apple gépedre hogyha egy hekkelt MacOS-t raksz rá.Ebben az esetben nem a BIOS-ba kell nyúlni,hanem maga a rendszer van megbütykölve.Ez kevésbé veszélyes,ezt ajánlom.
Ilyen hekkelt MacOS-t csak egyet ismerek a neve iAtkos 7.De ez nem Lion hanem Leopard nem tudom az jó-e.
A gépigénye:
minimum:
x86 SSE2 CPU
512MB RAM
10GB hely
ajánlott:
Intel Core vagy AMD x2 CPU
1GB RAM
15GB hely
Torrent oldalakon,fájlmegosztókon biztos rá találsz.Úgy keresd hogy iAtkos 7.
Egyébként nem tudom miért kell neked MacOS,de ha különösebb oka nincs,csak Windows helyett akarsz valami mást akkor már inkább valami Linux-ot rakj fel.Az ilyen hekkelt MaOS-ekkel sok a gond,lassúak,instabilak és sok a kompatibilitási probléma.Használtam már,hidd el nem éri meg,inkább rakj fel valami Linux-t.
(gnome kezelő felülettel)
PinguyOS
LinuxMint
Ubuntu
(KDE kezelő felülettel)
PCLinuxOS
Pardus
BlackPantherOS
Ezeket elég egyszerű telepíteni,kezelni.Stabilabbak,gyorsabbak,megbízhatóbbak mint valami hekkel Mac.
Az Ubuntu,Pardus és BlackPantherOS gyárilag tud magyarul is ha fontos.
De ha valamiért nagyon MacOS-re van szükséged de nincs pénzed Apple gépre,akkor próbáld meg,de hidd el,csalódni fogsz.Még ha minden működni is fog,nem úgy mint amire számítasz.Nálam legalábbis nagyon lassú és instabil volt a MacOS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!