Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » TMPEGenc DVD Author-hoz...

TMPEGenc DVD Author-hoz hasonló progit keresek. Tud segíteni valaki?

Figyelt kérdés

Házi kamerás DVD vágásához keresnék progit. Akár kockánként is megoldható legyen. Eddig a TMPEGenc DVD Author v1.5.13.44-t használtam (2003-as progi).

Az újabb, v3 és frissebb verziók valamiért nem elég gyorsak, praktikusak. Tudom feljebb kéne lépni de milyen progival? A Sony Vegas 11 se jött be igazán. Nem a sokoldalúságra lenne igény, hanem az alapvető műveleteket gyorsan és jó minőségben tudja elvégezni.

Elég a progi neve, előre is köszönöm a segítséget!(lájkolom)

2012. márc. 11. 15:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ezek szerint lehet, a WinFast a jó csak én nem tudtam róla. Egy 3 órás VHS-t 30Gb aviba csinálta, ettől kaptam frászt.

Pedig tudom, a profik ezzel a bődületes méretű avival dolgoznak, erre esküsznek.

A TV felvételt mpg-be menti de a külső forrást aviba, lehet a kódekkel nem passzol.

10ezer volt az ára, tudom a komolyak drágák, ez a TV miatt lett véve, hátha kell...

Nekem tulajdonképpen avi nem kellene, a minőség gyatra. A 20 éves másolt esküvői VHS-t el lehet képzelni. A 10-15 éves Video8 viszont elfogadható. Ha az újabb digitális felvételekre kerül sor, vigyázunk, ne rontsunk a minőségen.

De adtál egy jó ötletet, valóban jobb archiválni mpeg-ben. A megvagdosott DVD-ket szétbontom és kiírom.

A Canopus_Let'sEdit2 van meg de ez elég régi. Canopus Edius v.5-t fogom még kipróbálni van hozzá egy tutoriál...addig marad a TMPEGenc.

Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt.

2012. márc. 13. 12:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Ismerem a 20 éves VHS szalagokat. Épp a napokban húztam be egy 1992-es szalagot. Szerencsére az ADVC-300 rendbe teszi, már amennyire lehet...

Ha a WinFast kártya TV tuner kártya, akkor az nem ajánlott a digitalizálásra.

Edius jó, de alapvetőn profi program, úgyhogy erre készülj! Az Edius-hoz a ProCoder-t ajánlott a kódolásra használni. Lényegében azon az elven működik mint a Media Encoder. Egyébként a ProCoder kimenetei között szerepel a vob kiterjesztés, ami azt jelenti, hogy a konvertálás után már csak írni kell a DVD-t.

Egyébként az mpeg2 hátránya a nagyobb méret lehet, de számomra ez elfogadható.

Sok sikert és örülök, hogy hasznos volt.

2012. márc. 13. 13:02
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem terhellek tovább csak megjegyzem, kb 40 órányi anyagot kell digiznem, amely kb 25 óra lesz tisztán.

Ezeknek az említett Canopus kártyáknak az ára a csillagos ég, semmi értelme sem lenne amatőrnek beszerezni.

2012. márc. 13. 16:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, nem olcsó mulatság, de cserébe tényleg jó. Igazából én is családi videóra használom, de mondjuk 40 óra az nem sok...
2012. márc. 13. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!