TMPEGenc DVD Author-hoz hasonló progit keresek. Tud segíteni valaki?
Házi kamerás DVD vágásához keresnék progit. Akár kockánként is megoldható legyen. Eddig a TMPEGenc DVD Author v1.5.13.44-t használtam (2003-as progi).
Az újabb, v3 és frissebb verziók valamiért nem elég gyorsak, praktikusak. Tudom feljebb kéne lépni de milyen progival? A Sony Vegas 11 se jött be igazán. Nem a sokoldalúságra lenne igény, hanem az alapvető műveleteket gyorsan és jó minőségben tudja elvégezni.
Elég a progi neve, előre is köszönöm a segítséget!(lájkolom)
Ezek szerint lehet, a WinFast a jó csak én nem tudtam róla. Egy 3 órás VHS-t 30Gb aviba csinálta, ettől kaptam frászt.
Pedig tudom, a profik ezzel a bődületes méretű avival dolgoznak, erre esküsznek.
A TV felvételt mpg-be menti de a külső forrást aviba, lehet a kódekkel nem passzol.
10ezer volt az ára, tudom a komolyak drágák, ez a TV miatt lett véve, hátha kell...
Nekem tulajdonképpen avi nem kellene, a minőség gyatra. A 20 éves másolt esküvői VHS-t el lehet képzelni. A 10-15 éves Video8 viszont elfogadható. Ha az újabb digitális felvételekre kerül sor, vigyázunk, ne rontsunk a minőségen.
De adtál egy jó ötletet, valóban jobb archiválni mpeg-ben. A megvagdosott DVD-ket szétbontom és kiírom.
A Canopus_Let'sEdit2 van meg de ez elég régi. Canopus Edius v.5-t fogom még kipróbálni van hozzá egy tutoriál...addig marad a TMPEGenc.
Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt.
Ismerem a 20 éves VHS szalagokat. Épp a napokban húztam be egy 1992-es szalagot. Szerencsére az ADVC-300 rendbe teszi, már amennyire lehet...
Ha a WinFast kártya TV tuner kártya, akkor az nem ajánlott a digitalizálásra.
Edius jó, de alapvetőn profi program, úgyhogy erre készülj! Az Edius-hoz a ProCoder-t ajánlott a kódolásra használni. Lényegében azon az elven működik mint a Media Encoder. Egyébként a ProCoder kimenetei között szerepel a vob kiterjesztés, ami azt jelenti, hogy a konvertálás után már csak írni kell a DVD-t.
Egyébként az mpeg2 hátránya a nagyobb méret lehet, de számomra ez elfogadható.
Sok sikert és örülök, hogy hasznos volt.
Nem terhellek tovább csak megjegyzem, kb 40 órányi anyagot kell digiznem, amely kb 25 óra lesz tisztán.
Ezeknek az említett Canopus kártyáknak az ára a csillagos ég, semmi értelme sem lenne amatőrnek beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!