Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » TMPEGenc DVD Author-hoz...

TMPEGenc DVD Author-hoz hasonló progit keresek. Tud segíteni valaki?

Figyelt kérdés

Házi kamerás DVD vágásához keresnék progit. Akár kockánként is megoldható legyen. Eddig a TMPEGenc DVD Author v1.5.13.44-t használtam (2003-as progi).

Az újabb, v3 és frissebb verziók valamiért nem elég gyorsak, praktikusak. Tudom feljebb kéne lépni de milyen progival? A Sony Vegas 11 se jött be igazán. Nem a sokoldalúságra lenne igény, hanem az alapvető műveleteket gyorsan és jó minőségben tudja elvégezni.

Elég a progi neve, előre is köszönöm a segítséget!(lájkolom)

2012. márc. 11. 15:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Vágáshoz: Adobe Premiere Pro

Kódoláshoz: Adobe Media Encoder

DVD szerkesztéshez: Adobe Encore

Ezzel a kombinációval szinte mindent meg tudsz csinálni, ami egy otthoni videóhoz kell. A gyorsaság pedig a gépeden fog múlni.

2012. márc. 11. 15:39
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A progi már megvan, egyelőre a nézegetésen kívül semmi, mert ebből ránézésre nem derül ki, mire való. Igaz csak portable verzió...

Nem hiszem el, ide vezet a fejlődés? Egyre érthetetlenebbé, bonyolultabbá tesznek mindent? Ha így van maradok a 9 éves proginál.

2012. márc. 11. 16:01
 3/14 anonim ***** válasza:

Én nem használnék portable verziót. Jobb a telepített és stabilabb is.

Melyik verziód van meg?

Milyen géped van?

SD vagy HD videót akarsz vágni?

2012. márc. 11. 16:05
 4/14 coopper ***** válasza:

Szia.

Nézd meg a Cyberlink PowerDirector-ját.

Üdv.

2012. márc. 11. 16:18
 5/14 A kérdező kommentje:

Saját VHS-ről digizett videókról van szó. Nem HD.

DualCore Intel Pentium E2220

2 GB DDR2-800

NVIDIA GeForce GT 220 (1024 MB)

2007-es portable verzió: Adobe Encore CS3 v3.0.0.268

Ez is megvan: Adobe Encore CS5 New Features

Cyberlink ez van meg: PowerDirector Ultra v10.0.0.1012

Na igen ez már úgy néz ki, mint egy mai kornak megfelelő szerkesztő. 6-8 éve volt dolgom vele, akkor még nem volt túl komoly. Remélem alakítottak rajta. Már csak ezt az aktiválást nem értem, miért erőszakoskodik. Hja, ez a magyar nyelv hiánya...

Köszönöm a segítséget! Remélem sikerül összehozni!

2012. márc. 11. 19:42
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem egy túl erős vas, de SD-re elmegy. Gondolom nem DV-AVI-ba digitalizáltál.

Az Encore, csak a DVD menü szerkesztéséért felel és ez a 3-as programcsomag messze felülmúlja egy PowerD. képességeit. (Nem véletlenül nem otthoni közönség számára készült.)

De ha Neked szimpatikusabb az egyszerűbb program akkor az is jó választás.

2012. márc. 11. 21:01
 7/14 A kérdező kommentje:

Ez a PowerDvd szerintem szemfényvesztés mint az 5 év előtti verziók is. Ettől függetlenül kipróbálom, hátha rájövök, hogyan lehet vagdosni vele.

Érdekes, hogy tudtak csinálni olyan progit mint a TMPEGenc DVD Author - egyből minden érthető, látható?

A menü nem érdekel.

Én csak a családi VHS és Video8 filmeket akarom digitalizálni. De nem DVD-be. Félek eltűnnek, mint a mozifilmek. Vágás, DVD-be mentés, utána avi-ba konvertálás. Legrégebbi 25 éves, tehát a minőség elképzelhető...Persze a szalagokat még mindig megőrzöm mert a Verbatim lemezben sem bízok.

2012. márc. 12. 07:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha digitalizálni akarsz, jó minőségben, akkor egy Canopus konverter ajánlott, minimum egy ADVC-110, de inkább egy 300-as (én utóbbival dolgozm). Ezzel bedigized DV-AVI-ba, majd egy kétmenetes tömörítéssel letömöríted mpeg2-be. Ezt bármelyik számítógép lejátssza és bármikor ki tudod írni DVD-re. Jó minőség esetében nem foglal sokkal több helyet mint egy AVI file.
2012. márc. 12. 12:03
 9/14 A kérdező kommentje:

Ezek szerint, ha jól értelmezem: érdemesebb mpeg-ben archiválni?

Egy HDD nélküli asztali íróval digiztem be az analógot videókat mert a WinFast kártyával nem boldogultam. Ezután kell a sok sallangot kivágni, darabolni. Az avit nem tudtam a VirtualDub-al megfelelően vágni.

Köszi a Canopus javaslatot, kipróbálom.

2012. márc. 13. 07:21
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is próbálkoztam ez asztali DVD felvevős megoldással. Minőségre nem is volt túl rossz, de túl macerás: bemásolni, kiírni DVD-re, majd rippelni a DVD-t és vágni, újrakódolni és esetleg kiírni.

WinFast termékeket túlságosan nem ismerem, de gyanítom, hogy csak szoftveres konverzióra képesek, ami azt jelenti, hogy a processzorod végzi a tényleges kódolást.

Leírom az én módszeremet:

- egy Canopus ADVC-300-al végeztetem el az analóg/digitális konverziót. (Hardveresen dekódol, így nem a procit terheli, nincsenek eldobott képkockák...)

- a kapott DV-AVI anyagot (kb. 12GB/óra) Adobe Premier Pro-val vágom, effektezem, majd ha végeztem akkor exporttal küldöm az Adobe Media Encoderbe

- ha a videóból csak egy részt szeretnék konvertálni akkor azt a Media Encoderben is meg tudom tenni, nem kell vele a Premierben játszani

- a Media Encoderben sorban áll az anyag, így amikor mondjuk egy éjszakára való konvertálás összejött, akkor bekapcsolva hagyom a gépet és reggelre megcsinálja

- kétmenetes tömörítés használok a szebb eredményért, ez kétszeresére növeli a tömörítési időt, ezért is hagyom éjszakára (az újrakódolás ideje a procidtól és a használt effektek számától függ)

- mpeg2-be kódolom a videót (kb. 2 GB/óra) ennek oka: minden viszi, később DVD írásnál nem kell újrakódolni...

- egy jobb minőségű avi konténerben lévő film kb. 0,7 GB/óra, de ez kb. fele akkora felbontású mint a szabvány PAL ami ugye 720x576. Tehát egy teljes felbontású PAL videó avinban kb. 1,4 GB/óra, ami meg már majdnem eléri az mpeg2 méretét. Sőt lehet, hogy el is érné, mivel gyengébb forrásról van szó, így magasabb bitráta lenne szükséges. Persze lehetne csökkenteni a felbontást, de az eredeti felbontásnál kisebbet én nem szeretnék.

- szóval az így kapott mpeg2 fileokat Adobe Encorral készítem elő a DVD-re írásra. Nem szükséges a videó újrakódolása, így bármikor ki tudom írni a fileokat

2012. márc. 13. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!