Milyen parancssort kellene futtatnom, hogy a rendszeridőt frissítse a gép?
A laptopomban rossz az elem, és nem akarom kicserélni, mert elég drága lenne, meg bonyolult is.
Ha a gépet bekapcsolom, rossz a rendszeridő, és elég macera mindíg végigcsinálni a jól bevállt műveletet, miszerint dátum és idő beállítás - internetes idő - beállítások módosítása - azonnali frissítés. Aztán a megnyitott ablakok bezárása.
Van valamilyen parancssor, progi, amit csak megnyitok, és megtörténik a szinkronizáció?
Szia Coopper!
Nagyon köszönöm a segítségedet! Ezzel az utolsó tanáccsal megoldódott a probléma.
Látom hogy régi kérdés, de én is belefutottam most és megtaláltam a legegyszerűbb megoldást, és beírom hátha segít másoknak is.
A dolog roppant egyszerű, nem kell semmiféle parancssort sem futtatni, és letölteni sem kell semmit.
A megoldás a Windows saját időfrissítésének átállítása, hogy bekapcsoláskor mindig frissítsen automatikusan, ha van már hálózati elérés.
Startmenü
Felügyeleti eszközök
Feladatütemező (feulgrik a kezelőablak)
(sorban lenyitogatni a következő könyvtárakat)
Feladatütemező könyvtár
Microsoft
Windows
(kijelölni) Time Synchronization
A középső ablakban felül van az eseményindító, és az alsó részen a beállításai láthatóak. A felső ablakban jobb klikk az eseményre, és a lenyíló menüből kiválasztani a Tulajdonságokat.
Indítás fülön hozzáadni egy új indítási feltételt. (felugró szerkesztőablak)
A Feladat megkezdése lenyílómenüből kiválasztani hogy Indításkor.
Ennyi.
Nálam működik.
Ipszikon Fix!
Szerencsére már (most) nincs ilyen gondom, de ha lesz, feltétlenül kipróbálom. Rém egyszerűen hangzik, és minden automatikus. Kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban, hogy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!