Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen parancssort kellene...

Milyen parancssort kellene futtatnom, hogy a rendszeridőt frissítse a gép?

Figyelt kérdés

A laptopomban rossz az elem, és nem akarom kicserélni, mert elég drága lenne, meg bonyolult is.

Ha a gépet bekapcsolom, rossz a rendszeridő, és elég macera mindíg végigcsinálni a jól bevállt műveletet, miszerint dátum és idő beállítás - internetes idő - beállítások módosítása - azonnali frissítés. Aztán a megnyitott ablakok bezárása.

Van valamilyen parancssor, progi, amit csak megnyitok, és megtörténik a szinkronizáció?

2012. febr. 4. 09:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szia Coopper!

Nagyon köszönöm a segítségedet! Ezzel az utolsó tanáccsal megoldódott a probléma.

2012. febr. 7. 18:55
 12/14 anonim válasza:
én is köszi :) nekem is segített
2013. okt. 3. 20:32
 13/14 Ipszikon Fix válasza:

Látom hogy régi kérdés, de én is belefutottam most és megtaláltam a legegyszerűbb megoldást, és beírom hátha segít másoknak is.

A dolog roppant egyszerű, nem kell semmiféle parancssort sem futtatni, és letölteni sem kell semmit.

A megoldás a Windows saját időfrissítésének átállítása, hogy bekapcsoláskor mindig frissítsen automatikusan, ha van már hálózati elérés.

Startmenü

Felügyeleti eszközök

Feladatütemező (feulgrik a kezelőablak)

(sorban lenyitogatni a következő könyvtárakat)

Feladatütemező könyvtár

Microsoft

Windows

(kijelölni) Time Synchronization

A középső ablakban felül van az eseményindító, és az alsó részen a beállításai láthatóak. A felső ablakban jobb klikk az eseményre, és a lenyíló menüből kiválasztani a Tulajdonságokat.

Indítás fülön hozzáadni egy új indítási feltételt. (felugró szerkesztőablak)

A Feladat megkezdése lenyílómenüből kiválasztani hogy Indításkor.

Ennyi.

Nálam működik.

2017. jan. 3. 09:34
 14/14 A kérdező kommentje:

Ipszikon Fix!

Szerencsére már (most) nincs ilyen gondom, de ha lesz, feltétlenül kipróbálom. Rém egyszerűen hangzik, és minden automatikus. Kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban, hogy működik.

2017. jan. 9. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!