Milyen parancssort kellene futtatnom, hogy a rendszeridőt frissítse a gép?
A laptopomban rossz az elem, és nem akarom kicserélni, mert elég drága lenne, meg bonyolult is.
Ha a gépet bekapcsolom, rossz a rendszeridő, és elég macera mindíg végigcsinálni a jól bevállt műveletet, miszerint dátum és idő beállítás - internetes idő - beállítások módosítása - azonnali frissítés. Aztán a megnyitott ablakok bezárása.
Van valamilyen parancssor, progi, amit csak megnyitok, és megtörténik a szinkronizáció?
Ez valószínüleg hasznos lenne, de nálam a
NET TIME /SETSNTP:időkiszolgáló parancsnál az írja, hogy a parancs helyes szintaxisa: NET TIME [\\számítógépnév : /DOMAIN[:tartománynév] : /RTSDOMAIN[:tartománynév]] [/SET]
Ezt viszont már nem értem. Az egyik helyre be kéne írni a kiszolgáló nevét, de hova ? , és a másik helyre?
De lehet, hogy az a gond, hogy ez a cikk a Win2000 alatti lehetőségről ír, az én gépemen pedig Win7 fut.
Valakinek ötlete?
Próbáltam futtatni ezt is:
NET TIME /RTSDOMAIN:time-a.nist.gov
de azt írja ki, hogy "Nem található időkiszolgáló". Akkor hogy állítsak ilyet be?
Szia.
Igy próbáld :
NET TIME /SETSNTP:time.windows.com
NET STOP W32TIME
NET START W32TIME
Utánna várd meg amig szinkronizál kb 1 perc (nállam legalább is)
Ha szinkronizáltatni szeretnéd csak a Stop és a start kell :
NET STOP W32TIME
NET START W32TIME
Sok sikert.
Üdv.
Sziasztok!
- NET TIME /SETSNTP:time.windows.com , erre azt mondja, hogy a QUERYSNTP ÉS A /SETNTP paraméter már nem támogatott. A Windows időszolgáltatűs beállításához használja a w32tm.exe programot. (ha ezt futtatom, előjöna a fekete ablak, de rögtön el is tűnik)
- NET STOP W32TIME
- NET START W32TIME , ezekre azt mondja, hogy 5. számú rendszerhiba történt, a hozzáférés megtagadva. Pedíg csak egy felhasználói fiók van a gépen, rendszergazdai jogosultságokkal.
OK.
Próbáld ezt :
w32tm /resync
Sok sikert.
Üdv.
Köszönöm Cooper, hogy segíteni próbálsz, de még mindíg nem megy. Azt írja:
"Újraszinkronizálási utasítás küldése helyi számítógépnek
A következő hiba történt: A hozzáférés megtagadva. <0x80070005>"
Szia.
Sajnos itt meg is állt a tudományom.
Még azt tudom javasolni, hogy próbáld Rendszergazdagént futtatni hátha. (Jobb klick - Futtatás rendszergazdaként)
Illetve állitsd be az időkiszolgálót másra és ugy próbáld rendszergazdaként:
Sok sikert.
Üdv.
Szia Cooper!
Ez a futtatás rendszergazdaként nagyon bejött. Most elvégezné a frissítést, azonban ezt írja ki:
"A számítógép nem végezte el az újraszinkronizálást, mert a szükséges időmódosítás túl nagy volt."
Hiszen az én órám minden indításkor 2007. szeptemberén áll.
Erre valami javaslat?
Szia.
Sajnos a windows adta lehetőséggekkel ez nem megoldható.
Kipróbáltam csak egy napon belüli időszinkronozációt enged meg (tehát ha a dátumot áteszem tegnapi napra, már azt a hibát adja mit neked).
Szétnéztem a neten, hiszen van egy csomó időszinkronizáló progi :
Ezt találtam :
Töltsd le, installáld fel aztán ha kész az instaláció, készitsd el a BATCH filét :
"C:\Program Files\SP TimeSync 2.4\SP TimeSync.exe" auto silent
Aztán inditsd el ha kérdezi akkor nyomni neki egy OK gombot. (vagy rögtön futtatás rendszergazdaként, vagy levenni az UAC-t alacsonyra.)
Ez szinkronizálja az időt. Nállam legalábbis ment (át állitottam 2007.01.01-ra a dátumot, és amint elinditottam a BATCH fájlt a Dátum megjavult.)
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!