Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen parancssort kellene...

Milyen parancssort kellene futtatnom, hogy a rendszeridőt frissítse a gép?

Figyelt kérdés

A laptopomban rossz az elem, és nem akarom kicserélni, mert elég drága lenne, meg bonyolult is.

Ha a gépet bekapcsolom, rossz a rendszeridő, és elég macera mindíg végigcsinálni a jól bevállt műveletet, miszerint dátum és idő beállítás - internetes idő - beállítások módosítása - azonnali frissítés. Aztán a megnyitott ablakok bezárása.

Van valamilyen parancssor, progi, amit csak megnyitok, és megtörténik a szinkronizáció?

2012. febr. 4. 09:46
1 2
 1/14 coopper ***** válasza:

Szia.

Olvasd el ezt, hátha :

[link]

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 4. 10:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez valószínüleg hasznos lenne, de nálam a

NET TIME /SETSNTP:időkiszolgáló parancsnál az írja, hogy a parancs helyes szintaxisa: NET TIME [\\számítógépnév : /DOMAIN[:tartománynév] : /RTSDOMAIN[:tartománynév]] [/SET]

Ezt viszont már nem értem. Az egyik helyre be kéne írni a kiszolgáló nevét, de hova ? , és a másik helyre?

De lehet, hogy az a gond, hogy ez a cikk a Win2000 alatti lehetőségről ír, az én gépemen pedig Win7 fut.

Valakinek ötlete?

2012. febr. 4. 11:54
 3/14 A kérdező kommentje:

Próbáltam futtatni ezt is:

NET TIME /RTSDOMAIN:time-a.nist.gov

de azt írja ki, hogy "Nem található időkiszolgáló". Akkor hogy állítsak ilyet be?

2012. febr. 4. 12:09
 4/14 coopper ***** válasza:

Szia.

Igy próbáld :

NET TIME /SETSNTP:time.windows.com

NET STOP W32TIME

NET START W32TIME

Utánna várd meg amig szinkronizál kb 1 perc (nállam legalább is)

Ha szinkronizáltatni szeretnéd csak a Stop és a start kell :

NET STOP W32TIME

NET START W32TIME

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 4. 13:00
 5/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

- NET TIME /SETSNTP:time.windows.com , erre azt mondja, hogy a QUERYSNTP ÉS A /SETNTP paraméter már nem támogatott. A Windows időszolgáltatűs beállításához használja a w32tm.exe programot. (ha ezt futtatom, előjöna a fekete ablak, de rögtön el is tűnik)

- NET STOP W32TIME

- NET START W32TIME , ezekre azt mondja, hogy 5. számú rendszerhiba történt, a hozzáférés megtagadva. Pedíg csak egy felhasználói fiók van a gépen, rendszergazdai jogosultságokkal.

2012. febr. 5. 10:58
 6/14 coopper ***** válasza:

OK.

Próbáld ezt :

w32tm /resync

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 5. 13:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm Cooper, hogy segíteni próbálsz, de még mindíg nem megy. Azt írja:

"Újraszinkronizálási utasítás küldése helyi számítógépnek

A következő hiba történt: A hozzáférés megtagadva. <0x80070005>"

2012. febr. 6. 20:49
 8/14 coopper ***** válasza:

Szia.

Sajnos itt meg is állt a tudományom.

Még azt tudom javasolni, hogy próbáld Rendszergazdagént futtatni hátha. (Jobb klick - Futtatás rendszergazdaként)

Illetve állitsd be az időkiszolgálót másra és ugy próbáld rendszergazdaként:

[link]

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 6. 20:59
 9/14 A kérdező kommentje:

Szia Cooper!

Ez a futtatás rendszergazdaként nagyon bejött. Most elvégezné a frissítést, azonban ezt írja ki:

"A számítógép nem végezte el az újraszinkronizálást, mert a szükséges időmódosítás túl nagy volt."

Hiszen az én órám minden indításkor 2007. szeptemberén áll.

Erre valami javaslat?

2012. febr. 7. 09:12
 10/14 coopper ***** válasza:

Szia.

Sajnos a windows adta lehetőséggekkel ez nem megoldható.

Kipróbáltam csak egy napon belüli időszinkronozációt enged meg (tehát ha a dátumot áteszem tegnapi napra, már azt a hibát adja mit neked).

Szétnéztem a neten, hiszen van egy csomó időszinkronizáló progi :

Ezt találtam :

[link]

Töltsd le, installáld fel aztán ha kész az instaláció, készitsd el a BATCH filét :

"C:\Program Files\SP TimeSync 2.4\SP TimeSync.exe" auto silent

Aztán inditsd el ha kérdezi akkor nyomni neki egy OK gombot. (vagy rögtön futtatás rendszergazdaként, vagy levenni az UAC-t alacsonyra.)

Ez szinkronizálja az időt. Nállam legalábbis ment (át állitottam 2007.01.01-ra a dátumot, és amint elinditottam a BATCH fájlt a Dátum megjavult.)

Sok sikert.

Üdv.

2012. febr. 7. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!