Miért olyan rossz a Windows Vista?
Nekem az van egy jó pár éve.
Soha nem volt baj vele.
Sok szidást hallok róla. Van aki azt mondja a Vista jó csak az akkor készült gépeken még nem tudott rendesen futni. Ez igaz?
A rossz relatív fogalom. Attól függ mihez képest. A DOS-nál mindenképpen jobb ugye…
Ha összehasonlítom, akkor a Windows 7 jobb, mint a Vista. A Vista is jól teljesített a gépemen, de a legnagyobb problémája a kiforratlanság, következetlenség volt.
UI terén itt a kedvenc példám: [link]
Az egész rendszert átszabták és néha nagyon logikátlanul. A Windows 7-ben már egészen jól finomították a dolgokat, bár nekem pl. jobban tetszett a Vezérlőpult az XP-ben.
Az UAC is annyira kiforratlan volt, hogy gyakorlatilag minden komolyabb felhasználó kikapcsolta azt. A Win7-ben ezt is finomították.
Az operációs rendszer mélyén is hasonlóan kaotikusak az állapotok. Ha van elég erős a géped hozzá, nem biztos, hogy észreveszed, de érdemes kipróbálni a Win7-et. (Hacsak nincs olyan hardvereszközöd, ami kizárólag Vistán működik. Láttam már ilyet.)
Maga a Microsoft is elismerte, hogy a Vista tévedés volt.
#4:
Ha annyira értesz a számítástechnikához, mint a helyesíráshoz – ami erősen gyanítható –, akkor érthető, hogy miért született meg benned ez a vélemény.
Még a Microsoft is elismeri, hogy a Vista nem éppen jól sikerült termék. A Windowsnál valahogy – az asztali gépekre szánt változatoknál – mindig minden második mérföldkő sikerül jól:
Win98 - OK
WinME - pocsék
WinXP - OK
Vista - kevésbé jól sikerült
Win7 - OK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!