Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a teendő ha ezt írja ki a...

Mi a teendő ha ezt írja ki a gépem bekapcsolásnál?

Figyelt kérdés

Amikor a gépem újraindítottam ezt adta ki(újraindítás előtt letöltöttem egy progit): "***STOP: 0x0000007B (0x81FD8A10,0xC0000032,0x00000000,0x00000000)

Ha első alkalommal látja a leállási hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ez a képernyő ismét megjelenik, akkor a következő lépéseket hajtsa végre:

Futtasson egy vírusellenőrző programot. Távolítson el minden újonnan telepített merevlemezt vagy mvl. vezérlőt. Ellenőrizze hogy a merevlemeh megfelelően van e konfigurálva valamint hogy jól le van e zárva. A CHKDSK /F parancs futtatásával ellenőrizze a merevlemez épségét , majd indítsa újra a gépet.

A leállási hibával kapcsolatos további infókat a bevezető ismeretekről szóló kézikönyvben talál."

Nah tehát 2x-ra is mikor újraindítottam a gépet akk is ezt írta ki. És hogy.tok egyátalán bejutni a gépbe? Mert ennek felét se értem. Pls vki magyarul leírná lépésről lépésre h mit csináljak?

2011. jún. 11. 20:24
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Egyik se hasonlít. Mert nekem Maxtor Diamond Max Plus kéne. Mind1 akk az első jó lessz?
2011. jún. 12. 17:42
 22/29 anonim ***** válasza:
igen, próbáld meg! Kárt nem okozhat ;)
2011. jún. 12. 17:58
 23/29 A kérdező kommentje:
Oké. És nagyon köszönöm az eddigi válaszokat is. :)
2011. jún. 12. 18:02
 24/29 A kérdező kommentje:
Nah az van hogy futtatom és ezt írja ki "Error reading drive. No diskette in drive, or drive failure." Mit csináljak?
2011. jún. 12. 18:08
 25/29 A kérdező kommentje:
Az nem lehet hogy flopyra akarja rátenni? Mert az ikonja is 1 flopy és a hibaüzenet címe is az hogy "Floopy Drive Error"
2011. jún. 12. 18:24
 26/29 A kérdező kommentje:
Közben már 1 másikat is leszedtem ami .iso fájl volt és kibontottam. 2DB .BIN fájl volt benne amire ha rákattintok azt írja ki hogy ez az oprendszert és a programokat használja és kárt okozhat. Akkor ez jó lessz nekem ha a mappát ráteszem a cd-re?
2011. jún. 12. 18:29
 27/29 A kérdező kommentje:

Nah ezt az iso fájlosat kiírtam cd-re és elindítottam a gépet. Beraktam a cd-t és ezt írta ki: Invalid BOOT.INI file

Rendszertöltés az alábbi egység használatával: C:\winnt\

2011. jún. 12. 19:15
 28/29 A kérdező kommentje:
ezután megint kiadta a szöveget. A kódot hova írjam be? Mert az f11-et nyomkodtam de nem lett semmi. Ha a BIOS-ban kéne átállítani valamit akkor azt hogy hozom elő?
2011. jún. 13. 19:38
 29/29 anonim ***** válasza:

a BIOS-t általában az F2-vel hozod elő, de gépfüggő, amikor indul, kiír egy csomó mindent, ha ott figyelsz, akkor kiírja h "Fx to enter setup". Amit az "Fx" helyére ír, az kell megnyomni. Utána odamész, hogy "BOOT", ott rámész a "First boot device"-ra, átállítod a CD/DVD-ROM-ra, utána rámész, hogy "EXIT", és ott "Save&exit/reboot computer" (kinek mit ír). Elvileg ezek után működnie kell.

Ha nem, akkor a CD-re floppy lemezképként kell menteni. Az ismertebb módszer CD boot-image gyanánt egy DOS floppy lemezképet megadni, de a Nero tud olyat is, hogy HDD-emuláció.

Sajnos szóban/írásban ennél többet nem igazán tudodk segíteni, ha így sem megy, akkor irány a szerelő!

2011. jún. 14. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!