Mi a teendő ha ezt írja ki a gépem bekapcsolásnál?
Amikor a gépem újraindítottam ezt adta ki(újraindítás előtt letöltöttem egy progit): "***STOP: 0x0000007B (0x81FD8A10,0xC0000032,0x00000000,0x00000000)
Ha első alkalommal látja a leállási hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ez a képernyő ismét megjelenik, akkor a következő lépéseket hajtsa végre:
Futtasson egy vírusellenőrző programot. Távolítson el minden újonnan telepített merevlemezt vagy mvl. vezérlőt. Ellenőrizze hogy a merevlemeh megfelelően van e konfigurálva valamint hogy jól le van e zárva. A CHKDSK /F parancs futtatásával ellenőrizze a merevlemez épségét , majd indítsa újra a gépet.
A leállási hibával kapcsolatos további infókat a bevezető ismeretekről szóló kézikönyvben talál."
Nah tehát 2x-ra is mikor újraindítottam a gépet akk is ezt írta ki. És hogy.tok egyátalán bejutni a gépbe? Mert ennek felét se értem. Pls vki magyarul leírná lépésről lépésre h mit csináljak?
utsó: a CHKDS/F parancsot akkor kell beírni, ha a merevlemez gyártójának programját használod bootolásra.
Ha a Windows telepítő CD-t használod, akkor (ahogy leírtam) rámész, hogy recovery, és mikor itt kész, akkor írod be ezt: CHKDSK C: /R
Ezzel befejezi. (Első voltam)
Kiírod CD-re, bekapcsolod a rossz gépet, berakod a CD-t, egyből újraindítod, megnyomod az F11-et, hogy feljöjjön a BOOT ablak, kiválasztod, hogy CD-ről bootoljon, és kész is vagy. Ha nem jön fel boot ablak, akkor nyomd meg inításkor az F2-őt (vagy ami felhozza a BIOS-t), és állítsd át, hogy CD olvasóról bootoljon.
a merevlemeznek megfelelőt töltsd le, a lehető legjobban egyező nevűt töltsd le hozzá :D egyébként futtasd az exe fájlt, elvileg onnan van olyan lehetőség, hogy CD-re írás, de ha nincs, akkor futtasd, és az egész mappát amibe kibontotta tedd át CD-re.
Ha nem támogatja az alaplap a BOOT menüt, akkor hozd elő a BIOS-t, és állítsd át a BOOT címszó alatt elsődleges bootolási eszközre a CD olvasót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!