Mi a teendő ha ezt írja ki a gépem bekapcsolásnál?
Amikor a gépem újraindítottam ezt adta ki(újraindítás előtt letöltöttem egy progit): "***STOP: 0x0000007B (0x81FD8A10,0xC0000032,0x00000000,0x00000000)
Ha első alkalommal látja a leállási hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ez a képernyő ismét megjelenik, akkor a következő lépéseket hajtsa végre:
Futtasson egy vírusellenőrző programot. Távolítson el minden újonnan telepített merevlemezt vagy mvl. vezérlőt. Ellenőrizze hogy a merevlemeh megfelelően van e konfigurálva valamint hogy jól le van e zárva. A CHKDSK /F parancs futtatásával ellenőrizze a merevlemez épségét , majd indítsa újra a gépet.
A leállási hibával kapcsolatos további infókat a bevezető ismeretekről szóló kézikönyvben talál."
Nah tehát 2x-ra is mikor újraindítottam a gépet akk is ezt írta ki. És hogy.tok egyátalán bejutni a gépbe? Mert ennek felét se értem. Pls vki magyarul leírná lépésről lépésre h mit csináljak?
ez elég nagy szívás, ennek a problémának az eredeti neve: UNACCESSABLE BOOT DEVICE (Elérhetetlen bootoló eszköz), ami 2 dolog miatt lehet:
1: tönkrement a hard drive
2: "corrupted" lett a drive, tehát "megtörtek" rajta a Windows adatok
Keress egy másik gépet, menj fel a netre a hard drive-od gyártójának oldalára, és töltsd le az ingyenes diagnosztikai szoftverüket. Ezzel a letöltéssel automatikusan egy bootolásra alkalmas CD-t fog kiírni a gép, tehát nem kell hozzá Windows. Ha erről elindult valami, és befejezte a diagnosztizálás, akkor be kell tudnod írni a CHKDSK/F parancsot, ami elindítja a Windows Recovery programot. Remélem Windows XP-d van, mert akkor tudod használni annak a telepítő CD-nek a "repair" opcióját, ezzel helyreállítod a rendszert. Ha ilyen CD-d nincs, akkor csinálhatsz egyet itt: [link]
(Ez elég bonyolult folyamat..... )
Ha megvan a helyreállítás, akkor be kell írni, hogy CHKDSK C: /R
Ezután elvileg, ha minden jól ment az összes fájlod helyreállt, és működőképes lett.
Egyébként ha nem értesz hozzá, akkor ajánlom, hogy vidd el szervizbe!!!
megtudnád mondani hogy mit töltöttél le?
próbáld meg a DVD-ről bootolni a Windows-t,így szerintem el fog indulni, és futtass le egy teljes vírus irtás a legújabb verziójával a vírusirtóddal. mivel a hdd vel irkál valamit ezért valószínű hogy az a progi azzal b@szkurált valamit..
CHKDSK /F el csináld azt amit ír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!