Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linus miert nem lett sikeres?

Linus miert nem lett sikeres?

Figyelt kérdés
ugyertem,mi vele a baj amiatt nem versenykepes??
2011. febr. 10. 15:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

He?

Mi a problémád?

2011. febr. 10. 15:15
 2/14 A kérdező kommentje:
linux ... elirtam
2011. febr. 10. 15:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a bajod a linuxal?? Bankokba meg hasonló helyekre el sem tudnék képzelni windowst, még ha azt használok többnyire, akkor sem...Egyébként meg a Linux ingyenes és igenis sokan használják.
2011. febr. 10. 15:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Erről sokan sok fórumon vitatkoztak már. A Linux fanok azt mondják, hogy az a fajta agymosás a hibás, amely az iskolákban csak Wines környezetben oktat informatikát, illetve minden munkahelyen szinte Windowsos gépek vannak.

Technológiai szempontból szerintem inkább az a Linux baja, hogy se verziókat nézve, se disztribúciókat nézve nem elég egységes. És nagyon-nagyon hiányzik egy egységes API, ami a Windowsban a kezdetektől megvan.

2011. febr. 10. 15:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Miért? Nem lett sikeres?

Én úgy tudom sok helyen használják.

2011. febr. 10. 15:25
 6/14 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:23

Azért vitatnám, hogy "sokan használják". A Linux elterjedtsége (már az asztali gépeken, nem szervereken) globális szinten 1% körül mozog. 1% nem nevezhető "sok"-nak.

2011. febr. 10. 15:25
 7/14 anonim ***** válasza:
2011. febr. 10. 15:33
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

De sokan használják a linuxot, csak még többen a windowst.

Nekem ez a véleményem. Azt nem mondom, hogy a linuxhoz jobban kell érteni, mert a windowsban is van rengeteg beállítás stb...De a linux sokkal biztonságosabb. Az emberknek meg jobban kell egy kényelmes oprendszer, amin csak kattintgatni kell vagy valami szara játékot játszani.

Egyébként windows párti vagyok, de aki tényleg ért a gépekhez, az ért a lniuxhoz és nem szarozza, mert szervernek tökéletes.

2011. febr. 10. 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:
A windows pedig azért lett sikeres, mert a Microsoftnál nem csak az informatikához értenek(jó ezen lehetne vitatkozni), hanem a fogyasztókhoz is értenek. A windows gyártása pedig nagyon jó üzlet. Mindenkinek érdeke, hogy legyen windows, mert akkor lehet rengeteg biztonsági programot eladni meg minden szart.
2011. febr. 10. 16:06
 10/14 anonim ***** válasza:
A Linux nagyon sikeres. A Red Hat, a Novell és társai elég komoly bevételhez jutnak "a linuxból". A kérdésed úgy lenne pontos, hogy "desktopon miért nem sikeres?". Annak meg sok oka van. Pl a marketing teljes hiánya.
2011. febr. 10. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!