Linus miert nem lett sikeres?
Erről sokan sok fórumon vitatkoztak már. A Linux fanok azt mondják, hogy az a fajta agymosás a hibás, amely az iskolákban csak Wines környezetben oktat informatikát, illetve minden munkahelyen szinte Windowsos gépek vannak.
Technológiai szempontból szerintem inkább az a Linux baja, hogy se verziókat nézve, se disztribúciókat nézve nem elég egységes. És nagyon-nagyon hiányzik egy egységes API, ami a Windowsban a kezdetektől megvan.
Miért? Nem lett sikeres?
Én úgy tudom sok helyen használják.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:23
Azért vitatnám, hogy "sokan használják". A Linux elterjedtsége (már az asztali gépeken, nem szervereken) globális szinten 1% körül mozog. 1% nem nevezhető "sok"-nak.
De sokan használják a linuxot, csak még többen a windowst.
Nekem ez a véleményem. Azt nem mondom, hogy a linuxhoz jobban kell érteni, mert a windowsban is van rengeteg beállítás stb...De a linux sokkal biztonságosabb. Az emberknek meg jobban kell egy kényelmes oprendszer, amin csak kattintgatni kell vagy valami szara játékot játszani.
Egyébként windows párti vagyok, de aki tényleg ért a gépekhez, az ért a lniuxhoz és nem szarozza, mert szervernek tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!