Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » GIMP-ben (magyar nyelvű),...

GIMP-ben (magyar nyelvű), miként tudom egy fix méretre vágni a képet, hogy a lehető legnagyobb hasznos méret megmaradjon, csak minimális essen ki az eredeti, nagyobb méretű képből?

Figyelt kérdés

Adott pl. egy 4000x2667 méretű kép, én pedig 2560x1440-re szeretném alakítani, minél kevesebb veszteséggel. (ez háttérkép lesz, de ez persze csak próba/minta)

Ha átméretezem, akkor nem jó a képarány. Vágásnál hiába adom meg a méretet, nem tartja meg, amikor húzom a kurzort, ill. vágónégyzetet a képen. Photoshopban van ilyen vágási lehetőség, amikor megadom a vágási méretet és ő tartja a képarányt és a méretet a vágóeszközön húzás/kijelölés közben, de most GIMP-el kell beérnem, megoldanom.

tegnap 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Négyszög alakú kijelölésnél meg lehet adni pontos méretet, és aránytartást is.
tegnap 14:52
 2/5 anonim ***** válasza:

"Ha átméretezem, akkor nem jó a képarány. "

Kép --> Kép átméretezése --> A Szélesség és a Magasság mellett ott egy láncszem - ha az zárva van, akkor bármelyik érték változtatásakor a másik alkalmazkodik a képarányhoz mérten.

tegnap 15:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem értik mit szeretnél

- Nyisd meg a képet

- Nyiss egy Új képet 2560 x 1440 mérettel

- Az átalakítandó fotón ctrl+c

- Az Új üres képre ctrl+v, majd Átméretezési eszköz (fájl felirat alatt), klikk a rétegre, igazítsd a réteget a háttér hasznos 2560 x 1440 méretéhez, majd exportáld a kész képet.

tegnap 15:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy is működik:

- Nyiss egy Új képet 2560 x 1440 mérettel

- Húzd bele az átalakítandó képet. Innentől ugyanaz

tegnap 15:48
 5/5 A kérdező kommentje:
#3 Köszi! PS-ban egyszerűbb, de ez a laterális gondolkodás is célravezető.
tegnap 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!