Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » DBAN alternatíva merevlemezen...

DBAN alternatíva merevlemezen lévő dolgok törlésére?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy használt vinyót (tárolásra kell csak, nem akartam kiadni nagy összeget), igazából üres, lefuttattam a Windows saját formázós folyamatát (nem a gyors opcióval). Ez így önmagában elég? Túl paranoid vagyok, hogy majd biztos lesz a pár ezer Ft-os vinyón valami jó mélyre ásott kis programocska ami majd ezt meg azt akar csinálni? :D

Ez a gyökere a dolognak.

Csak a DBAN meg olyan, hogy megcsináltam az USB-t Rufus-szal, beteszem, boot (legacy, uefi esetén visszadob a biosba) és ott igazából el is akadtam, ami itt a step 4.

[link]

Nem a rendszervinyót (ami ssd) szeretném radírozni, tehát ki akarnám választani, hogy D. De ha beírom, hogy autonuke, vagy simán entert nyomok, akkor meg az fogad, hogy

"cat: can't open '/proc/cmdline': No such file or directory"

Ezt olvasgatom, de most átállítani, átírni, stb. Ennyire azért nem aggódom.

[link]

Nincs valami modernebb alternatíva?

márc. 5. 07:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Toltsd le a gparted live-ot, bootolj be arrol, aztan inditsd el a terminalt es ird be, hogy 'sudo nwipe'. Kapsz egy menut, ahol ki tudod valasztani melyik lemezt torolje, tadaa.

Egyebkent arra nem gondoltal, hogy a muvelet idejere lehuzd a rendszervinyot es elengedd a dban-t hogy hadd toroljon, amit csak tud?

Tovabba, nincs ilyen hogy 'elbujik' valami program egy lemezen es csak ugy elindul, tenyleg felesleges para ezzel szorakozni.

márc. 5. 07:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Teljesen el vagy tévedve. Nem vásárláskor hanem eladáskor szokás aggódni a rajtafelejtett adatokért.

Most csak ez kell parancssorban:

Diskpart

List disk

Sel disk 9?

Clean

create partition primary

format fs=ntfs quick

Exit

Kész. Használhatod.

márc. 5. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!