DBAN alternatíva merevlemezen lévő dolgok törlésére?
Sziasztok!
Vettem egy használt vinyót (tárolásra kell csak, nem akartam kiadni nagy összeget), igazából üres, lefuttattam a Windows saját formázós folyamatát (nem a gyors opcióval). Ez így önmagában elég? Túl paranoid vagyok, hogy majd biztos lesz a pár ezer Ft-os vinyón valami jó mélyre ásott kis programocska ami majd ezt meg azt akar csinálni? :D
Ez a gyökere a dolognak.
Csak a DBAN meg olyan, hogy megcsináltam az USB-t Rufus-szal, beteszem, boot (legacy, uefi esetén visszadob a biosba) és ott igazából el is akadtam, ami itt a step 4.
Nem a rendszervinyót (ami ssd) szeretném radírozni, tehát ki akarnám választani, hogy D. De ha beírom, hogy autonuke, vagy simán entert nyomok, akkor meg az fogad, hogy
"cat: can't open '/proc/cmdline': No such file or directory"
Ezt olvasgatom, de most átállítani, átírni, stb. Ennyire azért nem aggódom.
Nincs valami modernebb alternatíva?

Toltsd le a gparted live-ot, bootolj be arrol, aztan inditsd el a terminalt es ird be, hogy 'sudo nwipe'. Kapsz egy menut, ahol ki tudod valasztani melyik lemezt torolje, tadaa.
Egyebkent arra nem gondoltal, hogy a muvelet idejere lehuzd a rendszervinyot es elengedd a dban-t hogy hadd toroljon, amit csak tud?
Tovabba, nincs ilyen hogy 'elbujik' valami program egy lemezen es csak ugy elindul, tenyleg felesleges para ezzel szorakozni.

Teljesen el vagy tévedve. Nem vásárláskor hanem eladáskor szokás aggódni a rajtafelejtett adatokért.
Most csak ez kell parancssorban:
Diskpart
List disk
Sel disk 9?
Clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
Exit
Kész. Használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!