Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » VNC - Még mindig az Anydesk a...

VNC - Még mindig az Anydesk a legjobb, az alapszolgáltatást ingyenesen nyújtó alternatíva? Vagy van esetleg azóta még annál is jobb?

Figyelt kérdés

dec. 19. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

az Anydesk csak egy szolgáltatás (a csalók kedvence), a VNC pedig egy programcsalád ami internet nélkül is működik. Semmi közük egymáshoz.

A legjobb a "Gyors segítség" nevű windows szolgáltatás, előtelepítve ott van minden windowson és nem kell félni hogy egy idegen visszajön rajta később és trójait telepítget..

dec. 19. 23:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Én távolról szeretném elérni az otthoni miniPC-met, ahhoz kéne.

Távoli asztal nem fog működni az én esetemben, lévén nincs publikus netem. Ezért kérdeztem rá ilyen AnyDesk/TeamViewer alternatívákra.

Sok-sok éve, hogy nem használtam ilyet, nem tudom, most mi a "divat".

dec. 20. 01:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Senki sem beszélt "Távoli asztal" ról...
dec. 20. 01:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Rustdesktet használok évek óta.

Közvetlen IP kapcsolat esetén pedig Nomachine NX-et.

dec. 20. 05:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Zerotier + távoli asztal. Én ezt használom.
dec. 20. 08:48
 6/7 A kérdező kommentje:
A Zerotier az micsoda? (program, szolgáltatás, kiegészítő... ??) Illetve mit csinál? Publikus szervereken átjátsza az RDP kapcsolatot.
dec. 20. 15:05
 7/7 anonim ***** válasza:

A ZeroTier egy program és egy szolgáltatás. A segítségével egy - lényegében - VPN hálózatot lehet könnyedén csinálni, és elérni a benne lévő eszközöket. Titkosított, peer to peer, bizonyos eszközszámig ingyenes, nem kell hozzá fix IP (de szerintem még publikus IP sem), kliens pedig van mindenre (windows, linux, ios, android, macos, ill. vannak routerek, amik szintén tudják).

Ha a wireguard mond valamit, ez is valami hasonló, csak - szerintem - sokkal egyszerűbb.

dec. 21. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!