Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux: FreeBSD fájlrendszer...

Linux: FreeBSD fájlrendszer mount írásra? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Debian agy Ubuntu alatt szeretnék egy FreeBSD partíciót felcsatolni, csak annyi lenne, hogy egyetlen konfig fájlba egy sort beírjak.

Egyenlőre a read-only mód se megy, a fájlrendszert se ismeri fel, hiába töltömbe az "ufs" modult.

Micro-SD kártyán van a rendszer, Raspberry Pi gépen szeretném kipróbálni, csak a "Ssh" amit engedélyezni szeretnék, hogy be tudjak lépni rá távolról.

HDMI monitorom meg nincsen, hogy a Raspberry Pi gépen hajtsam végre a műveletet.

tegnap 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
FreeBSD nem partíció...
tegnap 14:00
 2/4 urandom0 ***** válasza:

Még nem csináltam ilyet, de az alapján meg sem próbálnám:

[link]

"I would strongly recommend NOT to do it"

Én a helyedben hallgatnék rájuk.

Egyébként fel lehet csatolni, pl. így: [link]

De szerintem inkább kérj kölcsön egy HDMI-s TV-t vagy monitort (vagy legalább egy HDMI-VGI átalakítót), és csináld közvetlenül az RPi-n, amit szeretnél. Vagy legalább húzd le dd-vel az SD kártya tartalmát, csinálj róla egy másolatot, próbáld meg azt felcsatolni, azon elvégezni, amit szeretnél, és ha minden jól megy, visszaírni az SD kártyára.

tegnap 14:43
 3/4 A kérdező kommentje:

#2 köszönöm. Az eredeti image megvan, amit a Micro-SD kártyára írtam.

Valószínűleg monitor-kölcsönkérés lesz, vagy lemondok a FreeBSD rendszer megismeréséről. :)

tegnap 15:18
 4/4 urandom0 ***** válasza:

Vagy esetleg telepíts FreeBSD-t egy gépre, azon biztos fel tudod csatolni biztonságosan az SD kártyát.

De szerintem célszerűbb Linuxot használni az RPi-n is, és a gépen is.

tegnap 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!