Az emberiség már el is késett? A mesterséges intelligencia menthetetlenül az emberiség felett fog állni? Mire számíthatunk tőlük? Mi motiválja majd őket?
Pont olyanok vagytok mint azok a szovjet lovassági tábornokok akik a lovasság döntő szerepe mellett kardoskodtak. A tankokra azt mondták: "Minek azokat gyártani? A tüzérség úgyis kilövi őket!"
Az a lényeg hogy a tankok jövőbeli fejlődésével nem is számoltak, hogy esetleg nem ragadnak meg egy adott színvonalon hanem óriási fejlődésen mennek át. Aztán mikor meg áttörtek azok a tankok akkor meg csak néztek.
Mert az hogy az AI-nak jelenleg vannak korlátai, abszolút nem azt jelenti hogy nem jelentenek kockázatot. De a fő kockázatot nem is az AI hanem kifejezetten az emberek jelentik, akik egyrészt így állnak hozzá a kockázathoz mint ti, másrészt simán egymás ellen használják ezeket a forradalmi technológiákat.
Lehet engem mindenféle bolondnak titulálni, valahogy elég nevetséges tekintve a helyzet valós komolyságát, ez már nem fikció hanem köztudott tény.
Még egy AI sem fogja tagadni hogy milyen kockázatoknak vagyunk kitéve
"Pont olyanok vagytok mint azok a szovjet lovassági tábornokok"
Vágyvezérelt gondolkodás érvelési hiba.
"Az a lényeg hogy a tankok jövőbeli fejlődésével nem is számoltak"
Te nem a jövőről beszéltél, hanem a múltról illetve a jelenről.
"Mert az hogy az AI-nak jelenleg vannak korlátai, abszolút nem azt jelenti hogy nem jelentenek kockázatot. De a fő kockázatot nem is az AI hanem kifejezetten az emberek jelentik,"
Tehát nem az AI a probléma, hanem az azt felhasználó emberek.
Kb. mint a kés, az autó.
"Lehet engem mindenféle bolondnak titulálni"
Ezt te állítod magadról.
"Még egy AI sem fogja tagadni hogy milyen kockázatoknak vagyunk kitéve"
Az AI nem tud tagadni.
Pusztán egy keresőmotor: megkeresi a modelljében az adott bemenetre adható legoptimálisabb kimenetet. Semmi több.
"Vágyvezérelt gondolkodás érvelési hiba."
Kérdezném miféle vágyvezéreltségre utalsz. De nem is érdekel mert amit csinálsz az nem érvelés, érveid nem is voltak.
Én sem érvelek, mert ezzel a fajta kommunikációval szemben nem akarok érvelgetni sem, a tényeket közöltem csupán. Ezzel kapcsolatban tettem fel kérdéseket amikre választ meg sem próbálnak adni.
"Az AI nem tud tagadni."
Persze, nyilván azért született meg az összeesküvéselmélet-tagadó AI is, mert képtelen tagadni ugye?
"Pont olyanok vagytok mint azok a szovjet lovassági tábornokok akik a lovasság döntő szerepe mellett kardoskodtak. A tankokra azt mondták: "Minek azokat gyártani? A tüzérség úgyis kilövi őket!"
Az a lényeg hogy a tankok jövőbeli fejlődésével nem is számoltak, hogy esetleg nem ragadnak meg egy adott színvonalon hanem óriási fejlődésen mennek át. Aztán mikor meg áttörtek azok a tankok akkor meg csak néztek."
Mármint te szeretnél ilyennek képzelni, csak mert nincs ínyedre szembenézni a tényekkel, miszerint a valódi AI technológia köszönőviszonyban sincs azzal, amilyennek szeretnéd képzelni őket.
#15:
"Kérdezném miféle vágyvezéreltségre utalsz."
Az állításod ez:
"Pont olyanok vagytok mint azok a szovjet lovassági tábornokok"
ez nem igaz, mivel nem vagyunk orosz tábornokok.
Ez csak a te vágyad, vagyis vágyvezérelt gondolkodás érvelési hibába estél. Ez tény.
"Én sem érvelek mert ezzel a fajta kommunikációval szemben nem akarok érvelgetni sem"
Pedig egy vitában érveket kell felvonultatni. Te idáig egyet sem tettél. Csak állító kérdéseket, argumentum ad hominem és vágyvezérelt gondolkodás-jellegű érvelési hibákat vétettél.
"Persze, nyilván azért született meg az összeesküvéselmélet-tagadó AI is, mert képtelen tagadni ugye?"
Az összeesküvéselméleteket azért "tagadja" az AI, mert a modelljében az összeesküvés-elméletek cáfolatait tartalmazó adatokat vittek fel, így egy összeesküvéselméletes kérdésre értelemszerűen annak cáfolatát fogja prezentálni. Ilyen egyszerű.
"Ez csak a te vágyad, vagyis vágyvezérelt gondolkodás érvelési hibába estél. Ez tény."
Szóval én vágyom arra hogy ti orosz tábornokok legyetek vagy mi?
Van baj a fejedben az biztos.
De hallod, nem érdekel, az a baj annyira gyenge színvonal itt ez a letámadó szennyhalmaz amit előadtok egy komoly kérdés kapcsán hogy nem is vagyok kíváncsi rá.
Szóval én már megírtam amit akartam, a köpködéseitekre meg nem vagyok kíváncsi, sajnálom hogy csak ennyi amit kaphatok válaszok helyett
"Szóval én vágyom arra hogy ti orosz tábornokok legyetek vagy mi?"
Nem éppen. Szövegértés?
Arra vágysz, hogy az általad felvázolt szitu álljon fenn most is. Bár hogy minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!