Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Zöld háttérhez milyen programo...

Zöld háttérhez milyen programok vannak telefonra?

Figyelt kérdés
A fiam jelenleg számítógépes általános iskolába jár, szeretne programozó lenni. Karácsonyra egy ilyen zöld hátteret fog kapni amihez van ilyen világítós állvány amibe telefont lehet rakni, de sajnos program nincs hozzá. Elég lenne valamilyen alap gyakorló program, például meg sokszorozni magát vagy valami tájképet be rakni, ilyesmi amivel tudna gyakorolni. Esetleg számítógépes program is lehet amit egyszerűen lehet használni.Előre is köszönöm.
dec. 16. 19:53
 1/3 anonim ***** válasza:

"A fiam jelenleg számítógépes általános iskolába jár, szeretne programozó lenni." és a "Karácsonyra egy ilyen zöld hátteret fog kapni amihez van ilyen világítós állvány amibe telefont lehet rakni" két eltérő foglalkozás.

Míg az előbbi valóban fejlesztői/programozó szakma iránti érdeklődést prezentálsz, addig az utóbbi inkább tartalom gyártói szakmát vetítesz előre. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Telefon-ra nincs, vagyis tudtommal nincs. Technikailag az a helyzet, hogy telefon-al felveszik a videót (olyan minőségben amilyenben lehet), majd egy videó vágóval megvágják és e zöld hátteret lecserélik. Ezt a technikát úgy hívják a videó vágókban, hogy "Chroma key".

Minden videó vágó elsőre bonyolult, de hát mindent meg kell tanulni. Van egy jó és ingyenes videó szerkesztő gazdag eszköztárral, mint pl.: Davinci Resolve. (Van fizetős verziója is, ez ne tévesszen meg.)

[link]

ChromaKey:

https://www.youtube.com/watch?v=irKBOTDx-jE

https://www.youtube.com/watch?v=mpdQwnfYVf8

dec. 17. 17:04
 2/3 CspCsj ***** válasza:

Vagy például a CapCut (letölthető telefonra és számítógépre is), ami tud ilyet kezelni:

[link]

dec. 17. 18:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, annyira nem vagyok benne ebben a témában, én nem tanultam ilyet. Mivel meg kell ismernie a különböző programokat azért gondoltam, hogy ez egy jó kezdet lehet amit szívesen is csinálna, később középiskolában úgyis jobban megtanulja majd miből épül fel (vagy nem tudom, hogy mondják). Egyszerűbb videókat már most is szívesen csinál a családnak gyakorlásképp, tehát még az is meglehet, hogy idővel inkább valami ilyesmit szeretne majd tanulni.
dec. 17. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!