Mi értelme van a programokat úg, frissíteni, hogy teljesen megváltozik a felület, és a felhasználók azt sem tudják, mi hova kerül?
Digitális kultúrán szívok emiatt, mert nem tudom, mi hol van.
Örülök, ha átengednek egy 2-essel.
Oké, alapvetően én is azt mondom, hogy teljesen átbarmolni egy felületet minimum illetlenség, legalább a lehetősége maradjon meg, hogy az előző felülethez hasonlót be lehessen állítani.
Viszont az is elgondolkodtató, hogy vajon melyik lehet az a szoftver, amit azért nem tud valaki használni, legfeljebb csak egy kegyelemkettes szinttel, mert megváltozott a felülete?...
40 felett vagyok. Megéltem már jópár "rendszerváltást". De eddig egyszer sem éreztem azt, hogy teljesen nulláról kellene újraépítenem az ismereteimet. Voltak persze olyan dolgok, amikor én is k'anyáztam egyet, de nagyon kevés olyan szoftverrel volt dolgom, ahol ennek ellenére ne lehetett volna minimális erőfeszítéssel boldogulni. És bizony az életben is így lesz: senkit nem fog érdekelni, hogy valami megváltozott-e, ha boldogulni akarsz, akkor meg kell tanulnod használni.
Másik dolog: normális körülmények között nem egy adott szoftver használati utasítását nyalatják be, hanem képességeket tanítanak. Megtanítanak szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni, bemutatót készíteni, információt keresni, stb, stb. Nyilván ezekhez kell valamilyen szoftver, de jobb helyeken nem úgy tanítják meg, hogy "na, most ezután akkor nyomd meg a második sorban balról a 12. gombot", hanem mondjuk elmagyarázzák, hogy mi az az igazítás, milyen fajtái vannak, stb, stb, csak egy random példát mondtam. Aztán ha másik szoftver elé kerül az ember, 5 perc alatt kiismeri magát, és azon is elboldogul.
Szóval.. igen, tényleg irritáló dolog, és #4-nek is igaza van, de ha te ezért buksz meg, akkor vagy benned, vagy a tanerőben nagyon komoly problémák vannak.
Végül meglett a 2-es, szóval nincs gáz.
Viszont amikor az ember vizsgázik, akkor idegesítő tud lenni, ha az addig ismert felület megváltozik... Hirtelen nem tudja, mi hol van.
De nyugalmi helyzetben van ideje kitapasztalni.
> "Viszont az is elgondolkodtató, hogy vajon melyik lehet az a szoftver, amit azért nem tud valaki használni, legfeljebb csak egy kegyelemkettes szinttel, mert megváltozott a felülete?..."
Mondjuk ez is egy jogos pont. Emlékszem, amikor az Office-ban behozták a menüszalagot, akkor külön képzést kellett indítanunk, mert nem tudták használni az irodai dolgozók. Holott tényleg annyi volt csak a különbség, hogy ami eddig menü volt, az most ki volt téve a szalagra. Döbbentem álltam a dolog előtt, de ez van.
"Viszont amikor az ember vizsgázik, akkor idegesítő tud lenni, ha az addig ismert felület megváltozik... Hirtelen nem tudja, mi hol van."
Miért, egész eddig más szoftveren tanultatok, és csak most, a vizsgára tettek fel egy újat??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!