Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux disztribúciók közül...

A Linux disztribúciók közül egyik sem olyan ami kémkedik a használó után vagy ezt sose lehet tudni?

Figyelt kérdés

dec. 9. 19:39
1 2 3
 21/26 gentoojedi ***** válasza:
87%

"Te valami szomorú troll vagy,"

Szomorú hát szegény Xira, mert nincs pénze taxira.

dec. 13. 15:36
 22/26 Paczalos István ***** válasza:
71%

Jelenleg a munkahelyemen a Fedorát, otthon meg az Arch Linuxot használom illetve a W11-et.

Pár tipp:

- Ha Windowsos vagy, és érdeklődsz a linux után, a

Mint Linux

amit ajánlok, nagyon hasonlít a Windows kezelőfelületére, így gyorsan megszokod. Stabil, és elég jó a hardver támogatása.

- POP OS (remélem jól írom)

Kimondottan a játékosokat támogatja, arra lett optimalizálva. Kocka ismerős azt mondta, W11 mellett ezt is használja, mert így gyorsabbak a játékok, nm zabálják fel a hardwert, szemben a windowsal. Jelzem, én nem próbáltam, ismerős mondta ezt.

Fedora:

Ezt akkor érdemes használnod, ha folyamatosan új vasaid vannak, és a driverek még nagyon újak. Fedorára jelennek meg leghamarabb a driverek, ez az egy nagy előnye van, más nincs. Nem is nagyon használtam

Ubuntu:

Talán a leg felhasználó barátibb Linux, amit ismerek. Stabil, sokan használják, komoly support van mögötte.

Biztonság:

Olyan biztonságos egy OS, mint amennyit a felhasználó és az adminisztrátor tesz a biztonságért tesz.. Itt mindegy, milyen OS-ről van szó.

Amúgy van egy IT-s mondás: A biztonság leggyengébb pontja a billentyűzet és a monitor között helyezkedik el. (másnéven ez a felhasználó)

dec. 16. 08:46
 23/26 anonim válasza:
50%
Hogy melyik kémkedik, azt nem tudom, viszont a választás nekem is nehéz volt. Kérdeztem ismerősöket, senki nem mert egyenes tanácsot adni, mindenki hímezett-hámozott. Aztán választottam. Linux Mint Cinnamon lett belőle. Azóta minden ismerős megokosodott, és tudja, hogy nem ezt keleltt volna választani, hanem... mindenki szerint mást. Lassan egy éve működik, természetesen nem problémamentes, de azért elvagyok vele... Hát... ennyi.
dec. 16. 13:25
 24/26 Thunderfairy ***** válasza:
40%
A Linux Mint a legtutibb választás. Ezzel kezdtem és bármi mást próbálgattam Virtualbox-ba mindegyik egy kicsit a Linux Mint alatt volt. Kivéve a Kubuntu de az is csak a KDE Plasma sokoldalusága miatt.
dec. 16. 21:14
 25/26 anonim ***** válasza:

Valamilyen szintű telemetria van némelyik disztribúcióban.

Pl. Ubuntu, Debian, de ezek telepítéskor és utána is kikapcsolhatóak.

És nem szmeélyes adatokat gyűjtenek, hanem csak egyszerű műszaki adatokat az eszközödről, amelyről használod a rendszert illetve azt, hogy mely szoftvereket telepíted a tárolóikból.

jan. 4. 12:40
 26/26 anonim ***** válasza:

A Fedora jó régi gépekre is, csak nem GNOME-al kell telepíteni, hanem mondjuk XFce-vel vagy MATE-val.

Én a 10 éves gépemen Fedora Cinnamont használok, szépen fut.

Eredetileg Mintet akartam, de abban túl régiek az alkalmazások (2 évente van verziófrissítés), flatpaket meg nem kedvelem. A Fedora meg egy egész jó egyensúlyt biztosít a stabil rendszer és a nem túl régi szoftverek terén, hisz félévente jön új kiadás.

jan. 4. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!