A Linux disztribúciók közül egyik sem olyan ami kémkedik a használó után vagy ezt sose lehet tudni?
Figyelt kérdés
dec. 9. 19:39
11/26 anonim válasza:
Az összes kereskedelmi disztró gyűjt használati adatokat, az más kérdés, hogy nem annyira agresszívan, mint a Microsoft, Apple. Önmagában a nyílt forráskód nem jelent semmit, nem a Linux kernel végzi el az adatgyűjtést.
12/26 anonim válasza:
Használati adatokat nyilván gyűjt, csak nem mindegy, hogy mit értünk ezalatt.
13/26 anonim válasza:
Nagyon sok Linux disztri. van, nehéz lenne kijelenteni melyik mit vagy mint nem csinál.
Szerintem érdemes a FreeBSD és az OpenBSD-t is kipróbálni, az elsőt legalább tíz éve napi szinten használom (szervereken) és csak ajánlani tudom.
Ha Linux desktop OS a fontos akkor a Tails, Qube OS szerintem a legjobb. Viszont azzal is az ISP-d még mindig tudni fogja milyen IP-ről jössz.
14/26 gentoojedi válasza:
Na végre, hogy valaki a BSD-t is megemlíti. Én nem merem a számra venni, mert megköveznek. Megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, meg Te sem.
15/26 Thunderfairy válasza:
Megbizom a Linux-ba. Ha annyira kémkednének akkor már mindegy is lenne hogy Windows vagy Linux. A Linux-ot a fejlesztők sokszor hónapokig ellenőrzik hogy minden jó e? Ilyen például a Debian is. Alaposan leellenőrzik a fejlesztők mielőtt kiadják élesbe is az adott disztrot. Én nem félek ilyenektől Linux alatt.
16/26 Xira válasza:
De mindegyik kémkedik. Első sorban mivel a SUN microsystem tulakdona az összes Java alapú rendszer ide tartozik a Windows NT Linux iOS Apple OS minden verziója FreeBSD és még sorolhatnám. Ők biztosan mindent látnak. Ez a veszélytelen oldala. A Linux esetében a Disztrók kiadóitól kell tartani. Általában ugyan az a helyzet mint az Android esetében. Tehát mindent amit fel töltesz egy Linux OS-re legyen az Google Ubuntu (RedHat) ami maga az Android sajnos az is kémkedik utánnad. Ha olyan rendszert szeretnél amelyik nem törődik az adataiddal akkor ott van a Windows9x vagy a DOS7.1 FAT32 particiója maximum 500GB SSD-t tud kezelni. Nyilván lesznek driver problémák, tehát célszerű olyan hardverek után vadászni amiket támogat. Van Wifi és Bluetooth driver is Win98 esetében illetve USB storage driver is van. Létezik már NTFS driver is illetve sok minden más. Csak sokat kell keresgélni. Én egy P4 laptopon tartok ilyen rendszert és van néhány olyan magyar honlap ami még mindig HTTP 1.1 szabványt használ és tökéletesen működik. Például BSS . Hu is ilyen de az Oldversion . Com régi szoftverek honlapját sem érte HTML verzió frissülés az el múlt 30 évben.
17/26 anonim válasza:
A felsoroltak egyike sem Java alapú.
19/26 Xira válasza:
Olyan bölcsek a mai fiatalok a marketinges rizsát mindenki keni vágja csak a valóságot nem látja. Sajnos de mindegyik java alapú és ma már minden modern környezet az. Számítás technika tórténelem egyes megbuktál.
20/26 anonim válasza:
19: Te valami szomorú troll vagy, ugye, aki ide jár egy kis figyelemért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!