A Linux disztribúciók közül egyik sem olyan ami kémkedik a használó után vagy ezt sose lehet tudni?
Hiába open source. Solan nem tudjak megnézni, mert nincs meg a kellő ismeret. Avkérdező sem azért tette fel a kérdést, mert nem volt jobb dolga.
Fedorát érdemes kerülni, mert az fontolgatta a telemetria bevezetését. Azt azonban nem tudom bevezette-e. Szerencsére nem használom és nem is használtam.
Ha az első 6 leggyakrabb linuxból választasz akkor biztos lehetsz hogy biztonságos.
Ha viszont valami ritkán használtat aminek csak a kgb által támogatott reklámfogása az hogy a legbiztonságosabb, és lehet hogy a közzétett forráskódja és bineárisa köszönőviszonyban sincs egymással, akkor lehet hogy ráfázol.. 🙄
Mit ér a nyílt forráskód ha
- nincs doktorid programozásból?
- nem te fordítod le, hanem letöltöd a futtathatót? Amibe már raktak meglepit is.
Én is csak azt mondom, amit előttem már sokan írtak: A nyílt forráskód már önmagában elég nagy garancia, egy elterjedt disztribúciónál, hiszen minél elterjedtebb, annál többen nézegetik, akik igenis értenek hozzá. Márpedig bárki érthet hozzá. Gondolj bele: a Microsoftnak nem lenne érdeke lehúzni a Linuxot, hogy lám, lám milyen gáz, tele van kémcuccal, itt a bizonyíték! És ezt még nem is kell, hogy cég által vállaltan tegyék, elég csak egy egyetemistát lefizetni erre aprópénzzel.
És akkor egyből rácuppan egy halom, ember, aki átnézi a bizonyítékot, és máris oda a Linux hírneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!