Mennyire normális jelenség az, hogy a legfrissebb Windows 11 (24H2) ennyi ramot használ?
Figyelt kérdés
Feltelepítettem a laptopomra a fent említett rendszert, és meglepő dologra lettem figyelmes. A rendszer úgy, hogy nincs megnyitva semmi, 5-6 GB ramot fogyaszt a 8-ból. Átlagosan 3 GB ram szabad, de a legtöbb esetben 2 egész valamennyi. A hivatalos oldalról töltöttem az ISO fájlt, rufussal kiírtam, feltelepítettem.
A laptopom, amin próbáltam:
8 GB Ram, Intel Core I3 1115G4 (azaz 11. generációs I3), 256 GB SSD.
Eddig Windows 10-et használtam, ott alapjáraton a ram több mint fele szabad (4 GB, de van, hogy több is szabad). Miért van ez? Ez normális jelenség, vagy nálam van valami?
tegnapelőtt 11:55
1/16 anonim válasza:
Másként kezeli a ramot mint a win98 ennyi.
Ha nem akarod hogy használja vedd ki az egyik ram modult. 😀
2/16 A kérdező kommentje:
"Szerinted a válasz nem hasznos."
Köszönöm szépen.
tegnapelőtt 13:40
3/16 anonim válasza:
Hiába hisztizel, igaza van. Az üresen hagyott ram pazarlás.
4/16 anonim válasza:
Valószínűleg diszk cache (tehát a gyakran használt fájlokat/programokat betölti RAM-ba, hogy gyorsabb legyen megnyitni). Ha a feladatkezelőben (a részletes módban) az erőforrásoknál ráviszed az egeret a memóriára, akkor kiírja, hogy mire használja
5/16 anonim válasza:
Windows 11 ennyivel többet eszik. Ki tudod pucolni, hogy kevesebbet egyen.
6/16 anonim válasza:
Nekem 3.1 GB-t eszik, ami szerint alapból ez is sok. Windows 8.1 evett 800-900MB-t.... Nekem ne mondja senki, hogy üresen hagyott ram stb, hiszen egy GTA V alatt 98% ram használat van sokszor, ami egyáltalán nem normális.
7/16 anonim válasza:
Igazad van. 640kB nak mindenre elég kell lennie. 🙂
8/16 anonim válasza:
Felszabadítja, amikor szükség lesz rá. De gondolom erre is megy a piros.
10/16 anonim válasza:
#9 Amihez nem értesz, ahhoz ne szólj hozzá! Az összes operációs rendszer így kezeli a memóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!