A férjem podcasteket szokott hallgatni munka közben. Eddig egyszerűen működött, csak letöltöttem neki a youtube-ról mp3-ba és rátettem a telefonjára(y2mate), de most órák óta próbálkozom és semmilyen oldalról nem engedi. Mi lehet az oka?
Köszi utolsó neked is, valóban egyszerűbb lenne így, de nem fog alkalmazásokat letölteni, meg hasonló, internet se szokott a telefonján lenni.
Most ezt találtam, ez jelenleg működik, remélem nem nyalok be vele valami vírust.
[link] Tapasztalat van erről?
Mint írtam:
"egy gombnyomással letöltöd amit szeretnél"
"Nekem úgy van beállítva hogy minden új részt letöltsön"
Sok értelme nem lenne a letöltésnek, ha utána internet kellene hozzá.
A podcast eredetileg pont erre a problémára jött létre megoldásként, csak a YouTube-ra is felkerültek és ott már teljesen máshogyan működnek. Lényegében egyedül a nevet tartották meg, miközben a podcast, mint technológiai megoldás totál eltűnt a YouTube esetében.
Vagy használd a Spotify-t, vagy keress egy másik podcast appot, mint pl. Apple podcast, Google podcast, és még ezernyi másik. (Úgy tudom, a YouTube Music app is tud podcastokat kezelni, de sosem próbáltam, hogy mit tud és hogyan működik.)
Ezek pont arra valók, hogy feliratkozol a férjednek az appban a kedvenc podcastjára és beállítástól függően akár egy csomó epizódot előre letölt a podcastból a telefonra, hogy olyankor is meg lehessen őket hallgatni, amikor a készülék nincs a neten.
Ha egyszer beállítottad, utána nincs is vele semmi más dolgod, mert az app automatikusan letölti a következő adást, amint netre csatlakozik a telefon és megjelenik egy új adás. Legfeljebb annyi kell, hogy amikor otthon van, akkor az appot elindítsa, hogy fusson a letöltéshez. Mindenképp egyszerűbb, mint ahogy eddig csináltátok.
Elvben a hagyományos podcast formátum is engedne videós tartalmakat, de ez nem jellemző. Többnyire csak a hangfelvételt szokták feltölteni podcast felületekre, videót nem.
A legtöbb YouTube műsor, amit podcastnek hívnak, azok elérhetők szoktak lenni a hagyományos podcast felületeken is. Sőt a legtöbb rádiónak is szokása a már lement adásokat podcast formában feltölteni a szokásos podcast felületekre, hogy máskor is meg tudják hallgatni az emberek.
A YouTube Premium az eddigi módon pont nem megoldás, mert azzal csak a YouTube appon belül tudsz letölteni későbbi megnézéshez. Neki kellene Premium előfizetőnek lennie és az ő YouTube appjába tudnád letölteni vele a videókat, hogy meg tudja nézni/hallgatni őket. Viszont itt neked (vagy neki) a net hozzáféréskor otthon minden egyes videónál külön el kell indítani a letöltést. A podcast appok praktikusabbak, mert automatikusan letöltik a friss adásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!