Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 20 eves merevlemezek beépíthet...

20 eves merevlemezek beépíthetőek egy mai, uj PC- be?

Figyelt kérdés
Uj Pc t szeretnek vasarolni, de a regi, 80- es 20 Gb os merevlemezeken van minden dokumentumom es filmek is. Ha feltetetem az uj Windows- t a regi merevlemezre , akkor törlodnek a dokumentumok is? Mar arra nem is emlekszek, hogy az op.rendszer a 20- vagy a 80 gigas merevlemezen van e. Esetleg az uj pc merevlemezere valahogy at lehet azokat másolni? 15 evnyi munkam van rajtam

okt. 14. 21:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Amennyiben SATA csatlakozós a HDD akkor könnyű átrakni. Ha ide akkor nem.

Igen átmásolható az új gép merevlemezére minden róla.

15 év munkája és van róla másolat? Vagy csak ezen a régi lemezen tároltad eddig.

okt. 14. 21:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Egy részüket : 5 konyvemet elmentettem egy uj pendrive ra par eve.
okt. 14. 21:32
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha régi fájlok helyére teszik az újra rendszert, akkor törlődik ami addig rajta volt. Előbb el kell végezni a biztonsági mentéseket (ha eddig nem volt, az mondjuk elég nagy kockáztatás) több más eszközre, és utána lehet. Viszont ennek nem sok értelme van, ne egy 20 éves meghajtóra kerüljön egy mai rendszer, mert az visszalépés lenne és nem fejlesztés.

Legyenek a régi lemezek megtartva, az új gépben is kell majd lennie új merevlemeznek vagy SSD-nek, amire visszamásolható a másik tartalma. Kérdés, hogy mennyire régi lemezekről van szó, és milyen csatlakozói vannak. Ha már SATA (keskeny piros vagy fekete kábel), akkor azt csak be kell kötni a saját kábeleivel az új gépbe. Ha még PATA (széles szürke szalagkábel), akkor ahhoz már valamilyen külső vagy belső átalakító is kell.

Ahhoz, hogy minden meglegyen, érdemes még a most rendelkezésre álló fájlokról is mentéseket készíteni, nehogy akkor szálljon el, mikor átkerül az új gépbe. Ha pl. 50-60 GB-nyi adatról van szó, az max. 15 DVD-vel megoldható, és rögtön lesz egy független mentés is belőle, és az majd átmásolható az új gépre is (ha lesz még DVD-olvasója, ma már annyira nem gyári tartozék).

okt. 14. 21:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Ilyen régi lemezeket már nem tennék új gépbe de az adatok átvihetőek az újra. Kisméretű fájloknál akár egy pendrive is jó lehet. Nagyobb fájloknál külső dokkoló vagy addig felcsatolni az alaplap üres SATA portjára míg átmásolod utána leválasztani és kész.
okt. 14. 21:36
 5/13 A kérdező kommentje:
IDe csatlakozós a ket merevlemez. De nincsen mar meg a regi Pc sem.
okt. 14. 21:38
 6/13 anonim ***** válasza:
okt. 14. 21:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100gb nyi adatnál én nem szaroznék ilyesmivel, simán fel lehet lőni az egészet egy felhőszolgáltatásba. Havi 700 forint egy google one előfizetés amihez kapsz 100gb tárhelyet, 3600 ért 2TB-t, átmásolsz mindent, új gépen meg lehúzod. Egy átalakító sem lenne olcsóbb valószínűleg. Sőt, ahogy nézem az első hónap teljesen ingyenes.
okt. 14. 23:11
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
A PATA HDD nem támogatja az AHCI üzemmódot, csak az IDE üzemmódot. A mai korszerű PC-k nem támogatja az IDE üzemmódot, csak az AHCI-t. Marad az usb kábel..
okt. 15. 02:09
 9/13 P.O.C. ***** válasza:

Nem használnák ilyen régi eszközöket új gépben, ezek csak feleslegesen lassítanák. Vennék egy átalakítót, valami egyszerűbbet nem olyan drágát mint amit a 6. linkelt. Úgyis csak 1-2 alkalomra kell.

Pl. ez tökéletesen megteszi: [link]

Átmenteném vele az új gépre ami kell. A régi vinyókat meg elraknám emlékbe. És így legalább 2 helyen is meglesznek majd az adatok. Mert aki csak 1 helyen tarolja az adatait, annak nem is igazán fontosak.

okt. 15. 03:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

8 vagyok

Na erről beszéltem hogy az már nem fog működni amit a #9 linkelt.

Csak az ilyen usbs működhet:

[link]

okt. 15. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!