Használható egy operációs rendszer nélküli laptop? (A laptopomnak van operációs rendszere, csak kíváncsi vagyok)
Pl a memtest86 csak egy file és biosból futtatható, vagy rábootolsz és akkor is ugyanúgy fut.
De akár levélnehezéknek is használható. :)
Pendrive-ról is futtatható rendszer, arról boot-olva működne. Leginkább Linux verziók.
Csak akkor minek, a háttértár a gépbe. :))
"Én arra vagyok kíváncsi ha valaki elméletben nem használna semmilyen operációs rendszert, akkor mire tudná használni a laptopját?"
- Pl. berakod a vitrinbe és nézegeted.
Op.rendszer nélkül semmire nem tudod használni.
Ahogy #5 is írta op.rendszer nélkül 40-50 ezerrel olcsóbb. Az vesz ilyet aki tud rá tenni op.rendszert. Aki nem tud az op.rendszerrel veszi meg.
"Én arra vagyok kíváncsi ha valaki elméletben nem használna semmilyen operációs rendszert, akkor mire tudná használni a laptopját?"
Az operációs rendszer pontosan arra van, hogy kezelje a számítógép hardvereit és egy olyan környezetet biztosítson a programoknak, ahol képesek futni. Nem tudsz közvetlenül a semmire egy bögnészőt telepíteni például, hogy onnan nézegesd a Facebookot. Vannak speciális "programok", amik képesek operációs rendszer nélkül futni, de ezek nem olyanok, amiket te valaha használnál.
És azért árulnak operációs rendszer nélkül számítógépeket, mert kismillió van és rajtad áll, hogy melyiket szeretnéd használni. Plusz így nincs beleépítve az operációs rendszer ára a gép vételárába.
#7 (6os vagyok)
Azért mutattam egy egerészős grafikus programot példának [link] hogy láss egy operációs rendszer nélküli programot. Ez volt a kérdésed. Ha más kell írj magadnak ilyet. Mások azért nem írnak mert oprendszer alatt sokkal kényelmesebb és gyorsabb és nincs annyi korlátozás. Ezt csak biosból elindítod, kilépéskor meg visszalép a biosba. Ennyit tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!