Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Használt felújított laptopot...

Használt felújított laptopot won10 vagy win11 el vegyek???

Figyelt kérdés

A kereskedök persze "garantálják" 8gb memóriával is megy majd minden szèpen egy minimum 2000 mhz -s processzorral. De ha kell bővítik jó pênzért 16gb -ra a memóriát.

A gèp általános netezèshez kell a hétvégi házamba, tehát hdmi-n keresztűl filmezni, céges ügyeket intézni(mezőgazdaság) esetleg tanúlni, office dokumentumokat gyártani.

#Felújítottlaptop
szept. 30. 07:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Amennyire lehet konyha nyelven írjatok, nem értek én ehhez annyira.
szept. 30. 07:50
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Linkeld be, hogy konkrétan milyen laptopra gondolsz. Amire akarod használni, arra elég a 8 giga memória(persze a több jobb). Az meg, hogy 2000MHz-es processzor nem jelent semmit. Konkrét típust írj. Egy keret se ártana, hogy mennyit szánsz rá. Egyébként meg ha a gép támogatja, akkor már inkább Win 11.
szept. 30. 08:41
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Én mindenképpen Win11 el vennék. A Win10 es támogatása jövő októberben megszűnik. (Bár ettől független tudod még használni.) A minimális memória 8 GB DDR4 es legyen és mindenképpen ssd meghajtóval. A monitor pedig legyen full hd s.
szept. 30. 08:44
 4/11 A kérdező kommentje:
2es!!! Tudom ez a 22es csapdája lesz így, de kérdéses hogy milyet keressek egyáltalán. Amúgy a keret 100e. Érintő képernyő webkamera nem muszáj 14-15,6" méretben gondolkodom.
szept. 30. 09:19
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező! Én 2020-ban vettem használt asztali gépet! Windows 10-el! A mai napig használom! Persze idén áprilisban vettem egy új laptopot amin már windows 11 van. Nem igazán látok különbséget a Windows 10 és Windows 11 között. De ha már gépet veszel akkor inkább windows 11 legyen rajta. Mert a Windows 11-nek tovább lesz támogatostsága.
szept. 30. 10:35
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Nem azt kell nézni, hogy milyen op.rendszer, Win.10 vagy 11 van rajta, hanem azt, hogy kompatibilis-e a procija Win.11-el. Win.11-el nem kompatibilis gépekre is fellehet tenni a Win.11 op.rendszert. - Eddig még, de kitudja később mit fog lépni a Microsoft, hogy az az ilyen gépeken ne legyen használható a Win.11.

Memóriát nem nehéz beletenni bővítés céljából. 6 ezer Ft-ért 8GB-os RAM már található szokott lenni a Hardveraprón.

Win.11 kompatibilis processzorok:

- Intel- 8.gen és e felettiek.

- AMD Ryzen - 2000-res sorozatú vagy e felettiek.

[link]

szept. 30. 11:29
 7/11 anonim ***** válasza:

A Windows 10 2025 október 14-ig kap biztonsági frissítéseket, utána már csak plusz pénzért. Bár minden ugyanúgy fog működni, de egyre sebezhetőbb lesz, és idővel az alkalmazások is visszavonják a támogatást, és csak régi verziók lesznek telepíthetőek, lásd Windows 7. Ez miatt én inkább Windows 11-es gépet ajánlok. De olyant, ami valóban megfelel a hardver követelményeknek, mert gyengébbre is rá lehet mókolni, csak azzal lehetnek problémák, és a 24h2 verzióval kezdődően lesznek is. Használtan 100.000 Ft körül már lehet ilyent venni. Ha interneten rendelsz, mindenhol fel van tüntetve, hogy Windows 11 kompatibilis-e.

Én 105.000-ért vettem használt laptopot nemrég, 2 év garanciával. Ez Windows 11-es, bár Windows 10-el küldték, de az adatlapon írták, hogy Windows 11 kompatibilis, még aznap töröltem a 10-et és telepítettem a 11-et, hogy megjött (jobban szeretem a tiszta telepítést, mint a frissítést). A Windows 10 még néhány évig jó lesz, de igazából egy évig, utána már nem kap frissítéseket, a Windows 11 a Windows 12 megjelenése után is 5 évig támogatott marad (ami talán jövőre jön ki), tehát jelenlegi tényállás szerint legalább 6 évig jó lesz. A Windows 10 addigra már rég nem lesz az, tehát ha 10-20.000 Ft-al drágább a Windows 11-es, akkor is megéri, mert hosszú távon olcsóbb lesz, hogy nem kell azért 2-3 év múlva cserélned, mert Windows 10-es.

A Windows 11-hez minimum 4GB RAM és 1Ghz processzor kell, de ajánlott ennek a duplája (RAM és processzorból is), hogy gyors legyen. De a processzornál nem csak az órajel számít, így inkább konkrét processzorról tudnék véleményt mondani, ha már kinéztél valamit. A Windows 12 processzor igénye nem fog változni, de minimum 8GB RAM-ot fog kérni, de szintén ajánlott a duplája. Azaz ha veszel egy Windows 11 kompatibilis gépet 16GB RAM-al, az biztosan jó lesz Windows 12-vel is, de a 8GB is elég neki, csak az alsó határeset. Árban megint csak minimális a különbség, maximum 10.000 Ft, ezért szerintem érdemes 16GB-al kérni, és utána böngészésre, streamingre, YouTube-ra, filmnézésre, irodai alkalmazásokhoz, és ehhez hasonló általános feladatokra sokáig jó lesz.

szept. 30. 17:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Linkek majd cs-p-szombaton
okt. 1. 09:24
 9/11 A kérdező kommentje:
[link] vélemények??
okt. 1. 21:15
 10/11 A kérdező kommentje:
[link] ez??
okt. 1. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!