Szerinted megéri használt/felújított laptopot venni? Ha igen, honnan?
Hat igazabol ujonnan sem egy jo ar-ertek beruhazas...
Hasznaltan meg netto penzkidobas.
Az új előnye, hogy garantáltan jó és hibátlan (karc és kopásmentes), illetve senki sem használta korábban.
A használt előnye a kedvezőbb ár, de az állapota attól függ kategóriába tartozik. Lehet jó, de rossz is, ezért nagyon körültekintően kell vásárolni. Nagyon nem mindegy, kitől és honnan vásárolunk használtat.
A felújított laptopot hozzáértő szakember alaposan átvizsgálja, karban tartja (pl. belső tisztítás, processzor újra pasztázása). Szükség esetén cserélik a hibás vagy elhasználódott alkatrészeket, pl. akkumulátor. Ezen felül bővíthetik is, pl. gyárilag 8 GB RAM van benne, de ezt 16 GB-ra bővítik.
Sok bolt foglalkozik azzal, hogy cégektől vásárol fel laptopokat nagy tételben, melyeket konferencián és bemutatókon használtak. Ezeket felújítják, kibővítik, majd tovább értékesítik. Ezek a gépek nagyon gyakran kiváló külső állapotban vannak, mivel alig használták őket, továbbá üzleti kategóriásak, azaz hosszú távú (10 év) használatra tervezték. Külső és belső anyaghasználatra is sokkal jobbak az otthoni használatra szántaknál. Az új ára egy ilyennek 400-500 ezer forint, felújítva 100 ezer körül meg lehet venni. Ha a 100 ezres árat nézzük, újban egy gyenge hardverű és anyaghasználatú gépet kapunk. Fogtam kézben ilyent, szó szerint nyiklott-nyeklett, a ki és becsukásra, vagy a hát-fedlap érintésére elszíneződött az LCD. Azt ugye mondanom sem kell, ha a külső burkolat ilyen gagyi, a belső alkatrészek minőségénél sem számíthatunk jobbra (nem lesz hosszú életű). Ráadásul Intel Celeron vagy Pentium processzor, és jó esetben 8 GB RAM van benne, ilyent nem érdemes szerintem venni. Felújítva viszont 100 ezerért már minimum i5 processzorra számíthatunk, ami ha még régebbi generációs, akkor is erősebb az újabb, de belépő szintnél. A RAM ebben az árkategóriában 16 GB, ami átlagos használatra több, mint elegendő. Az anyag használat, és a megjelenés is prémium, fogásra is prémium érzést kelt. A legfontosabb pedig, hogy az újéval megegyező garanciát adnak rá.
Melyik éri meg jobban? Akinek több pénze van, és újat szeretne, legalább a 200 ezres árkategóriában nézelődjön, ha otthoni, irodai, iskolai, illetve ehhez hasonló általános feladatokhoz keres megfelelő minőségű laptopot. Ezek még játékhoz nem ideálisak (ez alatt természetesen nem az egyszerűbbeket értem, azokat gond nélkül vinni fogja). Felújítva (jó állapotban és jó akkumulátorral) 100 ezer forint körül fogjuk ugyanezt a tudást, teljesítményt és minőséget megkapni. Semmivel nem lesz rosszabb, mint a kétszer drágább új. Így akinek kevesebb a pénze, jobban megéri ez a variáció, mint egy belépő kategóriás, gyenge hardverű új.
Aki laptopot szeretne általános használatra, a fenti példában szereplő 100 ezer forint a minimum ár, amivel szerintem már érdemes belevágni a keresgetésbe, alatta még érdemes gyűjteni rá. Ezért a pénzért viszont már elég korrekt felújított laptopokat lehet kapni, általában 2 év garanciával. Amire most, 2024-ben érdemes figyelni, hogy 5 évnél fiatalabb üzleti kategóriás legyen, Windows 11 kompatibilis, legalább 16GB DDR4 RAM-al. Ezek még legalább további 5 évig jók lesznek, mind szoftveresen, mind pedig hardveresen.
Megint egy válasz ami tele van csúsztatással és a szokásos felújított laptopos marketing klisékkel.
" Az új ára egy ilyennek 400-500 ezer forint, felújítva 100 ezer körül meg lehet venni."
Az új ára ennyi volt amikor új volt, most pedig minimum 5 éves, de inkább 7. Most belelapoztam két ilyen kereskedés kínálatába, 100 000 forintért 8gen i5-tel szerelt laptopot adnak 8GB RAMmal és 256GB SSD-vel. Ezek idén
7 évesek.
109 000-ért már kapni zsír új laptopot 7000-res Ryzen 3-mal, ami teljesítményben 50%-ot ver a 7 éves cuccra és nulla üzemórás. Újabb utasításkészletek,újabb dekóderek és sokkal nagyobb teljesítmény egyértelműen hosszabbélettartamot biztosít, mint a 7 éves technika.
"Fogtam kézben ilyent, szó szerint nyiklott-nyeklett, a ki és becsukásra, vagy a hát-fedlap érintésére elszíneződött az LCD."
Nem hajtogatni kell, hanem használni.
"Azt ugye mondanom sem kell, ha a külső burkolat ilyen gagyi, a belső alkatrészek minőségénél sem számíthatunk jobbra (nem lesz hosszú életű)."
Tehát akkor egy zsír új intel vagy AMD processzor az gyengébb "minőségű", mint egy 7 éves? :D
"Ráadásul Intel Celeron vagy Pentium processzor, és jó esetben 8 GB RAM van benne, ilyent nem érdemes szerintem venni. Felújítva viszont 100 ezerért már minimum i5 processzorra számíthatunk, ami ha még régebbi generációs, akkor is erősebb az újabb, de belépő szintnél."
Ez viszont nem igaz. 110 000-ért 7000-res Ryzen 3-mal kapni már új laptopot, ami messze veri a 6-7 éves i5-öket és i7-eket.
" A RAM ebben az árkategóriában 16 GB, ami átlagos használatra több, mint elegendő."
A fent említett két webshopban ennyiért 8GB járt minden géphez( a google első két találata ).
" Az anyag használat, és a megjelenés is prémium, fogásra is prémium érzést kelt. A legfontosabb pedig, hogy az újéval megegyező garanciát adnak rá."
A prémium fogás nagyon jó, de fele akkora akkuüzemidő társul hozzá, mint az újhoz. Fogdosni,mutogatni veszed vagy használni?
"Akinek több pénze van, és újat szeretne, legalább a 200 ezres árkategóriában nézelődjön, ha otthoni, irodai, iskolai, illetve ehhez hasonló általános feladatokhoz keres megfelelő minőségű laptopot. "
110 000Ft újonnan az árukeresőn az első Ryzen3-as Lenovo V15, a felsorolt célokra tökéletesen megfelel.
" Ezek még játékhoz nem ideálisak (ez alatt természetesen nem az egyszerűbbeket értem, azokat gond nélkül vinni fogja)."
Ez sem igaz. Egy rakás játék teljesen jól játszható az új AMD APUkkal, a populáris Valorant,CS stb egész elfogadhatóan mennek ezekkel míg a régiekkel sehogy.
" Felújítva (jó állapotban és jó akkumulátorral) 100 ezer forint körül fogjuk ugyanezt a tudást, teljesítményt és minőséget megkapni."
Nem, ez sajnos nem igaz. Már két éve sem volt igaz, amikor az AMD elárasztotta a piacot olcsón Ryzen 5 5500U-val és 130 000-150 000 között olyan teljesítményt kaptál ami kettéhugyozta a régi 6-7-8 éves laptopokat. Használtan ezek most is elérhetőek 130 000-ért és ezek a 6 magos procik teljesítményben egy teljesen más univerzumban vannak a felújított üzleti lomokban lévő öreg intelekhez képest. Mint írtam azoknál még az olcsó Ryzen3-ak is 50%-kal erősebbek.
"Semmivel nem lesz rosszabb, mint a kétszer drágább új."
De, sokkal rosszabb lesz, mint az azonos árú új. A kétszer drágább ( tehát a példád esetén 200 000Ft-os kategóriában) már olyna procikkal kapsz laptopot, mint a Ryzen 7 5825U aminek a teljesítménye négyszerese a 100 000-ért elérhető üzleti laptopok 8gen i5-öseihez képest. NÉGYSZERESE.
"Így akinek kevesebb a pénze, jobban megéri ez a variáció, mint egy belépő kategóriás, gyenge hardverű új."
Lásd fentebb.
" Amire most, 2024-ben érdemes figyelni, hogy 5 évnél fiatalabb üzleti kategóriás legyen"
Olyat nem kapsz 100 000-ért...
Nem az első eset, hogy valaki ugyanezeket a kliséket írja a gyakorin. Erre csak két magyarázatom van:
-vagy valaki tájékozatlan és akaratlanul állít valótlanságokat
-vagy valaki céges gerillamerkinteg/reklámot nyomat szándékos félrevezetéssel és hazudozással.
Nem tudom melyik esettel találkoztunk már megint, de azért kicsit aggasztó a valóságtól történő elrugaszkodás.
Én nem értek egyet az utolsó válasszal, de én is ki fogom fejteni részletesen, miért.
"Az új ára ennyi volt amikor új volt, most pedig minimum 5 éves, de inkább 7. Most belelapoztam két ilyen kereskedés kínálatába, 100 000 forintért 8gen i5-tel szerelt laptopot adnak 8GB RAMmal és 256GB SSD-vel. Ezek idén 7 évesek."
"109 000-ért már kapni zsír új laptopot 7000-res Ryzen 3-mal, ami teljesítményben 50%-ot ver a 7 éves cuccra és nulla üzemórás. Újabb utasításkészletek,újabb dekóderek és sokkal nagyobb teljesítmény egyértelműen hosszabbélettartamot biztosít, mint a 7 éves technika."
Legfeljebb 3-4 éves modelleket érdemes megvenni (minimum 16 GB DDR4 RAM-al), ezek felújítva 100.000 Ft körül mennek, ahol régebbiekért ennyit kérnek, az szerintem (is) az átverés kategória, másképp megfogalmazva a vevőnek sem árt érteni meg utána nézni vásárlás előtt. Annyit fejlődött az informatika, hogy egy néhány éves eredetileg üzleti kategóriába sorolt laptop simán lekörözi az új belépő kategóriásokat. Nem mindegy az SSD és a RAM írási/olvasási sebessége, meg a processzor sem. Lehet, hogy egy 10 éves prémium processzor erősebb egy alsó kategóriás újnál. Saját tapasztalatból mondom, nemrég hoztak telepíteni egy 140.000 Ft-os új laptopot, ami teljesítményben alul maradt a 100.000 Ft-os felújított üzleti kategóriás laptoppal szemben. Persze arról nem tehetek, hogy vannak olyan üzletek, ahol átverik a vásárlókat, de ha megfelelő helyről vásárolunk, ott ilyenbe nem futunk bele, sőt szép állapotút fogunk kapni, az újéval megegyező garanciális feltételekkel.
"Nem hajtogatni kell, hanem használni."
Ez igaz, de egy olyan készüléknél, ahol a külső burkolaton is spórol a gyártó, milyen lehet a belső alkatrészek minősége? Értem ez alatt, hogy sok olcsó modellnél más pl. a videókártya hőtágulása, mint az alaplapé, ami ezért pár év használat után szó szerint leválik, olyan mintha bele lenne építve az, hogy meghibásodjon. Persze javítható, szakszóval VGA BGA javítás, amit garanciára megcsinálnak, de pár hónap múlva ismét visszajön ugyanez a hiba, a garanciát ki fogja bírni, de nem sokkal tovább (csak ha keveset használjuk). Egy használt laptop - bármennyire is furán hangzik - kisebb eséllyel hibásodik meg, mint egy új, de ezt ne ragozzuk tovább, ha jó helyen vásárolunk, az újéval megegyező a garancia.
"A fent említett két webshopban ennyiért 8GB járt minden géphez( a google első két találata )."
Nem feltétlen az első találatot kell megvenni. Mint írtam, alapos utánajárás ajánlott, meg egy kis hozzáértés. Maradjunk annyiban, hogy újban és használtban is könnyen lehet olyan laptopot találni, ami erősen túlárazott. Direkt megnéztem most az egyik népszerű áruház kínálatát, és 7. generációs i5 processzorral szerelt, 4 GB RAM-os laptopot találtam 430.000 Ft feletti áron, ami még ráadásul nem is SSD-s. Aki szánt szándékkal drágán keres rosszat, meg fogja találni.
"110 000Ft újonnan az árukeresőn az első Ryzen3-as Lenovo V15, a felsorolt célokra tökéletesen megfelel."
Nem mindig az első és legolcsóbb találat a legjobb. Én néhány éve mosógépben vettem meg a legolcsóbbat. Egy hónaposan már szervizben volt, de két év alatt ötször kellet garanciára javíttatni, vagyis csak négyszer, mert az ötödik alkalommal cserélték (levásárolhattuk az árát, inkább ráfizettem egy jobbra). Csak a gond volt ezzel az olcsó mosógéppel. Egyébként a ruhákat szépen kimosta, csak folyton tönkre ment benne valami. Pár éve laptopban is volt egy olcsóbb, a garancia lejárta után kb. 2 hónappal tönkre ment, és javítani sem tudták. De ezzel nem szidom a fenti készüléket, mert lehet, hogy alaptalan, és ez pont jó. Majd pár év múlva kiderül. Csak nem mindegy, hogy 10 vagy 5 év élettartamra terveznek egy laptopot, 110.000-ért az 5 év élettartam megfelel, és egy 10 évre tervezett 5 éves gép is ugyanezt adja.
"Ez sem igaz. Egy rakás játék teljesen jól játszható az új AMD APUkkal, a populáris Valorant,CS stb egész elfogadhatóan mennek ezekkel míg a régiekkel sehogy."
Nem az AMD processzort véleményeztem. De ez megint gépfüggő, melyiken milyen játék fut. Itt viszont nem árt az ár és értékarányt nézni, aki használtan keres gépet, ő olcsót keres, ugyanabban az árban mindenképp jobb teljesítményre számíthatunk (hacsak nem csapnak be, de ezt már többször részleteztem).
"De, sokkal rosszabb lesz, mint az azonos árú új. A kétszer drágább ( tehát a példád esetén 200 000Ft-os kategóriában) már olyna procikkal kapsz laptopot, mint a Ryzen 7 5825U aminek a teljesítménye négyszerese a 100 000-ért elérhető üzleti laptopok 8gen i5-öseihez képest. NÉGYSZERESE."
Na jó, 200.000-ért valóban jobbat kapok, mint 100.000-ért, ezt az egy bakimat elismerem (elég nagy az árkülönbség). Ha viszont körültekintően vásárolunk, azonos árban erősebb lesz a felújított.
"Olyat nem kapsz 100 000-ért..."
Attól függ, hol (folyton ismétlen magam azzal, hogy utána kell járni). Kaptam ennyiért és erősebb konfigurációt a fentebb ajánlottnál, kettő év garanciával. Ráadásul fémházas burkolattal, és egész jó kijelzővel.
Ez nem céges gerillamarketing a részemről, egyik laptop kereskedésnek sem dolgozom. Azért írtam, mert sikerült kifognom egy egész jó felújított laptopot, korrekt árban, és újban ebben az árkategóriában nem kaptam volna hasonlót. Természetesen előtte hetekig nézelődtem, csak mivel egy "speciális" igényem volt (kifejezetten egy kompaktabb 13,3 hüvelykes laptopot kerestem), ezzel elég jól be is korlátoztam a választékot. Mindenáron ehhez a mérethez ragaszkodtam, kisebb vagy nagyobb nem lett volna jó. Újban pedig vagy drága lett volna egy ilyen laptop, vagy teljesítményben gyenge, de végül felújítva megkaptam azt, amit kerestem. Ez sarkallott engem a fenti hozzászólás megírására, mert én megtaláltam olcsón azt, amit kerestem, gondoltam ezzel másnak is segítek. Sajnálom, ha bárkit felbosszantottam azzal, hogy egy számomra tetsző gépet találtam felújítva, aminek örülök is.
Engem nem bosszantottál fel, csak felhívtam a figyelmet a tényszerű tévedésekre, amiből ebben a válaszban is akad bőven.
Ezzel kezdeném:
"Legfeljebb 3-4 éves modelleket érdemes megvenni (minimum 16 GB DDR4 RAM-al), ezek felújítva 100.000 Ft körül mennek, ahol régebbiekért ennyit kérnek, az szerintem (is) az átverés kategória, másképp megfogalmazva a vevőnek sem árt érteni meg utána nézni vásárlás előtt."
" Azért írtam, mert sikerült kifognom egy egész jó felújított laptopot, korrekt árban, és újban ebben az árkategóriában nem kaptam volna hasonlót. Természetesen előtte hetekig nézelődtem"
Hetekig, hónapokig nézelődve ki lehet mákolni valamit de amikor itt a gyakorin kérdeznek akkor - néhány esetet leszámítva - az azonnali/náhány napon belüli vásárlás miatt kérdeznek. Nekünk egy adott válasz megírásánál csak az akkor elérhető infó áll rendelkezésünkre, megnézzük a hardverapró kínálatát, néhány webshopét ( jellemzően amiket előresorol a google ) és az alapján adunk tanácsot. Lehet,talán,két hét múlva, szerencse stb azok a dolgok amiket nem tudok linkelni egy adott válasznál. Amikor ilyen témákba megyünk bele akár laptopnál akár gépépítésnél akkor minden árhoz tudunk boltot linkelni, amit fentebb írtam ahhoz tudok azonnali linket amit te írtál olyat viszont sehol nem láttam. Ilyenre én nem tudok hagyatkozni és ilyet ajánlani sem tudok.
Amikor azt írod, hogy 3-4 éves modelleket érdemes megvenni és ezek felújítva 100 000 körül mennek akkor én ráncolom a szemöldököm rendesen. A 4 éves proci az azt jelenti, hogy intel Tiger Lake azaz 11 gen, a 3 éves az már lassan a 12 gen lesz. A 14"-os kategóriában a hardveraprón az olcsóbb Tiger Lake laptopok használtan és nem fejújítottan, gari nélkül 120 000-nél kezdődnen ( 1db van ):
Erre még van pár hó gari 130-ért:
A Klasszik 15,6" esetében 110 000-nél indulnak a vállalható notik:
Ahol már van 16GB RAM,512-es SSD és 6 hó gari az már 130 000:
Ez az Ideapad mivel jobb, mint egy zsír új ugyanennyiért? A 11gen i7-ek is 130 000-nál indulnak és ezek szintén az alja modellek. Én megnézném, hol adnak 100 000alatt, felújított laptopot 1 vagy 2 év garival ebben a kategóriában. Mármint linkkel :)
Ha 100 000 alatt én nem találok Tiger Lake és Ice Lake procikkal szerelt laptopot, csak csíra 8gent akkor ezt tudom összehasonlítani az új termékkel.
" Annyit fejlődött az informatika, hogy egy néhány éves eredetileg üzleti kategóriába sorolt laptop simán lekörözi az új belépő kategóriásokat."
Ez viszont baromi nagy ellentmondás. Ha így lenne ahogy írod akkor az visszafejlődés lenne. Ami anno 4mag/8szál volt i5 esetében az ma már 10 mag 12 szál, vagy a korábbi Ryzen5-ök esetében 6 mag 12 szál. Egy H-s 12gen i7 ma is ott van, de ezt használtan sem fogod megvenni 200 000 alatt.
"Nem mindegy az SSD és a RAM írási/olvasási sebessége, meg a processzor sem."
A RAM és az SSD-k is visszafelé fejlődtek? Ha ugyanolyan DDR van mindkettőben akkor lesz eltérés? Az én példámban szereplő új laptopban LPDDR5van, aminek a max elméleti sávszélessége valóban némileg alacsonyabb, mint a normál DIMMeké de a 44GB/sec általános használatra nem elég? Ez annyi, mint a normáls desktop dual channel DDR4-3200 CL16 sávszélessége. Ha ez a sávszél desktop i9-ekhez elegendő volt akkor feltételezem egy ultramobil laptopnál is elég ( azt meg nem tudjuk mihez hasonlítjuk, lehet azé kevesebb ).
Az SSDk sebességénél a PCI-E generációja a mérvadó és az új olcsó Ryzenekben csak PCI-E 3.0 x4 áll az SSD rendelkezésére ami 3,9GB/sec. Mire nem elég az ultramobil kategóriában? Általános használatnál hol van szükség egy ilyen laptopnál 7+GB/sec SSD sávszélre?
Ez ilyen cherry-picking, nézzünk ki a katalógusból nagyobb számokat...
"Lehet, hogy egy 10 éves prémium processzor erősebb egy alsó kategóriás újnál."
Nagyvonalú leszek: a Broadwell mobil procik idén 9 évesek. Egy 45Wattos i7-5750HQ -tól all-core 25%-kal gyorsabb a fentebb említett belépő Ryzen 5 és mindezt 15 Wattból! Ezen felül hiányzik egy rakás funkció, utasításkészlet,enkóder és dekóder plusz DDR3 és nincs nvme.
Néhány Haswell mobil procit 2014 elején adtak ki, de azokat már alázás lenne a maiakhoz hasonlítani.
"Saját tapasztalatból mondom, nemrég hoztak telepíteni egy 140.000 Ft-os új laptopot, ami teljesítményben alul maradt a 100.000 Ft-os felújított üzleti kategóriás laptoppal szemben."
Ismeretlen típusok, ismeretlen specifikációk, ismeretlen hogyan mérted, mit mértél stb..
"de ha megfelelő helyről vásárolunk, ott ilyenbe nem futunk bele, sőt szép állapotút fogunk kapni, az újéval megegyező garanciális feltételekkel."
Linkel már egyet légyszi.
"Ez igaz, de egy olyan készüléknél, ahol a külső burkolaton is spórol a gyártó, milyen lehet a belső alkatrészek minősége?"
A nyák az nyák..
"Értem ez alatt, hogy sok olcsó modellnél más pl. a videókártya hőtágulása, mint az alaplapé, ami ezért pár év használat után szó szerint leválik, olyan mintha bele lenne építve az, hogy meghibásodjon."
Öööö tessék? Mivel a nyák nem szilícium, mint a GPU tokozása nyilván más a hútágulásuk, de ez releváns? Ebben az árkategóriában értelmes procival nem találunk laptopot, nem hogy olyat kapnánk amiben értelmes dedikált GPU is van :D
"Persze javítható, szakszóval VGA BGA javítás, amit garanciára megcsinálnak, de pár hónap múlva ismét visszajön ugyanez a hiba, a garanciát ki fogja bírni, de nem sokkal tovább (csak ha keveset használjuk). Egy használt laptop - bármennyire is furán hangzik - kisebb eséllyel hibásodik meg, mint egy új, de ezt ne ragozzuk tovább, ha jó helyen vásárolunk, az újéval megegyező a garancia."
Tehát ha jól értem akkor a használat miatt reballozni kell a nem létező GPU-t, ami csak a használat során fellépő hiba így a használt jobb mint a nem használt mert, ööö tessék? Nem érzel egy icipici ellentmondást az általad leírt két mondat között?
Azt írod pár évig jól megy utána csak szopni fog vele a tulaj ezért te pár éves használt laptopot ajánlasz mert az jobb, mitn a nem használt. :D :D
"Mint írtam, alapos utánajárás ajánlott, meg egy kis hozzáértés."
Én a hozzáértést azt elengedném, az utánajárást pedig bizonyíthaton linkkel.
" Maradjunk annyiban, hogy újban és használtban is könnyen lehet olyan laptopot találni, ami erősen túlárazott. "
Kifejezetten nem ilyeneket kerestem, ahogy a fenti linkeken is láthatod.
"Csak nem mindegy, hogy 10 vagy 5 év élettartamra terveznek egy laptopot, 110.000-ért az 5 év élettartam megfelel, és egy 10 évre tervezett 5 éves gép is ugyanezt adja."
Fentebb leírtam, hogy nem adhatja ugyanezt, mivel hiányzik egy rakás utasításkészlet, egy rakás funkció és a teljesítmény sincs a régiek mellett azonos ár esetén.
Sztem egyik laptopos sem tervezik 10 évre, mivel ennél sokszor gyorsabb az elavulás az informatikában ezért is dobálják ki a cégek a notikat 2-3 év után. Már leírták költségnek, az újjal pedig magasabb a produktivitás/kevesebb az energiafelhasználás azonos produktivitás mellett. Az világos, hogy a baromi drága, non stop nyúzásra gyártott fémházas baromi drága cuccok fizikailag valszeg többert bírnak, mint egy műanyag noti, de a 10 éves prémium laptop fémháza nem fogja neked a netflix AV1 streamjét dekódolni...
"Itt viszont nem árt az ár és értékarányt nézni, aki használtan keres gépet, ő olcsót keres, ugyanabban az árban mindenképp jobb teljesítményre számíthatunk"
Fentebb linkeltem, hogy nem számíthatunk ilyenre. Várom az ezt cáfoló linket.
"Attól függ, hol (folyton ismétlen magam azzal, hogy utána kell járni). Kaptam ennyiért és erősebb konfigurációt a fentebb ajánlottnál, kettő év garanciával. Ráadásul fémházas burkolattal, és egész jó kijelzővel."
Most sem tudjuk mit kaptál, mikor kaptad stb..
Ne vedd személyeskedésnek vagy sértésnek, de amiket leírtál köszönö viszonyban sincsenek a valósággal. A hétvégén hoznak hozzám egy ilyen új AMD retket, ha gondolod lenyomok pár Cinebenchet és belinkelem az eredményt ami összehasonlíthatsz bármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!